Sex-overgrepene har virkelig kommet som perler på en snor i det politiske Norge. Nå går det nesten ikke en dag før ny overgrep kommer opp i dagen.

Nye unge politisk engasjerte kvinner kan fortelle om voksne politiske ledere som har vært langt mer enn bare politisk interessert.

Hva er det som får voksne kloke mennesker med gode jobber til å ofre så mye for så lite? Er det ekte mannssjåvinisme, et politisk spille, eller makt mennesker som higer etter å legge noen under seg- i dobbel forstand?

– Kåte politikere er intet nytt fenomen. Men det er ikke vanlig noe sted at så mange saker kommer opp på en gang, på så kort tid som det som nå skjer i det politiske Norge. Tidligere i år var det FRP som satt med kuken i klemme. Nå er det Arbeiderpartiet som får på pungen.

Vågå-saken har ridd media som en mare i store deler av dette året. Ordfører Rune Øygard (AP) ble anmeldt for seksuelle overgrep mot en 15 år gammel jente. Dommen faller 17. desember.

– De som velger å bryte loven mot egne partifeller fordi de har en høyere posisjon i partiet, eller mener å kunne utnytte yngre fordi de er et lett offer bør straffes hardt. De bør også fra taes alle muligheter til å kunne stille til valg eller være i ledende posisjoner igjen.

Selvsagt bør de som er offer for en slik behandling alltid også politianmelde saken uansett hvilken påkjenning dette vil medføre. Mennesker med makt vil alltid kunne være i fare for å misbruke sin makt.

Politikk handler om tillit. Tillit til velgerne, partiet og ikke minst det kollegiet man skal dra lasset sammen med i tunge, viktige politiske saker som skal gagne, by, kommune og land.

– Det MÅ være nulltoleranse for sex-overgrep i politikken som i samfunnet forøvrig. Men det bør også få konsekvenser for den politiker som velger å ofre sin politiske karriere for et nummer for mye.

– Her må alle politiske partier rydde i egne rekker og skape en holdningsendring mot de yngste politikerne som skal lede landet ut i en meget usikker framtid i årene som kommer. Det finnes ikke rom for slingringsmonn.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Snøkaos i Sverige- 3 døde i trafikken,snart kommer uværet til Norge

Tre mennesker er døde i trafikken i Sverige pga ekstrem-vær. Sveriges største flyplass, Arlanda er stengt, kollektivtrafikken står bom stille og hundrevis av...

Julesentralen gir håp for de som gruer seg for en ensom Jul

Norges største avis har i samarbeid med Røde Kors laget et opplegg som ser ut til å gjøre julen lysere for...

Lukk