Marie, Pia og Thomas

 Kjente norske sex-eksperter mener NRKs sexprogram «Trekant» bygger opp under prestasjonsangst og skaper ekstra press mot menn.

Sexolog Ken Purvis (62)mener uttalelsene slik de fremkommer i programmet bidrar til en vanskelig situasjon som er i ferd med å utvikle seg. Han kaller det en epidemi av prestasjonsangst, fordi menn får ekstra press på forspill og seksuell prestasjon.

Jeg mener at menn som ikke greier å skjønne at det er forskjell på sex- hjelpemiddler og » the real thing » bør lese seg opp på tema-

Ingenting slår en partner av kjøtt og blod og et hjelpemiddel vil alltid være et substitutt, et krydder som kan deles eller brukes alene-

Psykolog og sexekspert Kristin Spitznogle savner flere følelser i NRK sitt ungdomsprogram om sex, «Trekant».

Sexleketøy er tema for sendinga, og 19-åringen har nettopp prøvd både penispumpe og «en sånn liten reisemus med håndtak». I tidligere episoder har blant annet innspilling av fiktiv pornofilm, jenteklining, strippeopplæring og pole dance vært på programmet.

Nå etterlyser den kjente sexologen Kristin Spitznogle etikk og moral i ungdomsprogrammet. Hun mener programmets fokuset er for fysisk.

Jeg er på mange måter enig med sexologen, at programmet er for fokuserende på selve sex-akten, og ikke så mye rundt følelsene, forspillet, orgasmen, forelskelsen og alle andre følelser som er forbundet med sex-

Men dette skal være underholdende, opplysende og god TV. Da er det ikke like lett å snakke om tanker og følelser men langt lettere å være med på leken, og vise hva som skal til for å onanere, og være med på sex relaterte ting-

 Lege Kjell-Olav Svendsen mener «Trekant» er laget på ungdommens egne premisser, men savner en større grad av normalitet.

– Det følelsesmessige aspektet burde i større grad vært tatt opp og bakt inn i programmet. Mange har angst, føler de ikke er gode nok eller er redde for at de ikke har nok erfaring. Men ingen er født med erfaring. Det burde vært dvelt og diskutert mer rundt dette, sier Svendsen og fortsetter:

– Ungdom i dag blir bombardert med sex på internett og i samfunnet, og det er lett å føle seg unormal. De fleste har ikke sex hengende fra taklampa eller svelger en liter sæd i uka.

Sexforsker ved Universitetet i Tromsø, Bente Træen, har bare sett ett av «Trekant»-programmene, men forstår Spitznogle og Svendsens argumenter.

Jeg mener helt klart at dette programmet har sin misjon, men NRK- ledelsen bør sette seg ned å diskutere videre programmer, og komme » ekspertene » i møte- Det er viktig å forklare de som snart skal inn i de voksnes rekker- og med alt det innebærer, at følelsene faktisk er langt viktigere enn sexen.

Man får ikke noen glede av sex som ikke føles godt og riktig-

Vargas

Kilde

http://www.vg.no/rampelys/artikkel.php?artid=10027830

http://www.vg.no/rampelys/artikkel.php?artid=10027697

http://www.dagbladet.no/2010/12/01/kultur/trekant/sexleketoy/for_fysisk/14519428/

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
WikiLeaks har balletak på statsledere verden over

  Julian Assange er etterlyst av Interpol     Julian Assange (39) sier at hemmelige dokumenter automatisk kommer til å bli...

Drap, drap og drap igjen…

  I hele natt har krimteknikere fra Oslo politidistrikt arbeidet i en bygård i Oslo sentrum for å sikre spor...

Lukk