Sexy og frodig på stranda i sommer?

Du finner neppe en kvinne som sier hun er stolt av å være Plus Size, en label skapt av motebransjen, som forteller at man er større enn gjennomsnittet. 

Lest? Møt vakre Iskra!

Plus Size er en størrelse brukt i motebransjen, på modeller som er litt frodigere enn de fleste andre. Altså en betegnelse brukt av mote-skapere, men også en betydning brukt i media på frodige kvinner. Men hva betyr ordet?

Jo det betyr åpenbart “pluss størrelse”. Så kan du spørre, hva er det og hvorfor skal det brukes som en betegnelse på litt større kvinner?

Sexy og frodig på stranda i sommer?

Sexy og frodig på stranda i sommer?
Iskra Lawrence, Foto: Pinterest

 Om du føler deg flott, til tross for at du er litt større, skal du ikke få gå på stranda og føle deg sexy i sommer? Fordi motebransjen fortsatt setter kvinner i bås? Selvsagt skal du kunne det, med aller beste samvittighet.

Marc Jacobs har ved en rekke anledninger valgt seg frodige modeller og derav mote for de store kvinnene. Det er tøft gjort å gå nye veier på egenhånd, men det ingen hemmelighet at det har hjulpet de som lever med en stor kropp, at et så anerkjent motehus har satset stort på stor-mote. Moteskaperen, brukte derimot aldri betegnelsen ‘Plus Size‘ selv. Heldigvis.

For få år siden, trykket også mektige Vogue de frodige modellene til sitt bryst og brukte denne utskjelte betegnelsen på sine berømte førstesider. Det skapte litt rabalder, men ble oversett av det faktum av de større modellene endelig var tatt inn i varmen for alvor. Det skulle være forskjeller og de store modellene ble sakte, men sikkert anerkjente og berømte.

Sexy, store, frodige kvinner pryder fortsatt ikke alle førstesider i den kulørte presse, men de kommer stadig oftere. Først ute til å markere trenden i Norge var bladet “ELLE”, som hadde den smellvakre Tara Lynn på sin førsteside i april 2012.

Tara Lynn ble raskt berømt, og er per i dag er en av de mest brukte modeller i genren som ble kalt, ‘Plus Size’, men som brukes mindre og mindre. En modell som var godt betalt modell i New York og Paris, men som etterhvert ble så frodig at hun ble valgt ut av “Vogue” Italia til å prege også dere første side, da som Plus Size-modell.

Lest? Hvem er du sexy for?

Norske unge jenter og kvinner som kjenner på det evige kropps-presset der man skal være så lik “Barbie-dukken” som mulig, bør selvsagt få se ut som de selv vil. Men det er liten tvil om hva som er viktigst for de aller fleste unge gutter og jenter i tenårene – Utseende selvsagt.

Hvis de bare hadde skjønt poenget og hvor viktig det er å være fornøyd med seg selv foran hva andre mener om seg- så ville langt flere hatt en bedre hverdag. Utseende er grobunn for terging, sjikanering og mobbing hver eneste dag for mange unge, kanskje særlig jenter. De som er litt større enn flertallet blir ennå ikke akseptert og godtatt for den de er. Utelukkende pga utseende.

De som skiller seg ut i mengden blant annet for å være litt større, de sliter med selvfølelsen, selvtilliten og merker blikkene. Hver eneste dag. Nettopp derfor er det så viktig å følge med på hva som er i ferd med å skje, spesielt i motebransjen. Den gjenspeiler hvordan vi kler oss og skal se ut i tidene som kommer.

Nyt kroppen din, vær deg selv slik du ser ut nå og vær stolt over hvem du er. Sommeren er kort, det er på tide å ta grep – for din egen del.

Kos deg på stranda i sommer – sexy!

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Mark Short drepte tre barn og kona

Mark Short drepte tre barn og kona. Vi vet at drap, mishandling og vold i nære relasjoner forekommer ofte. Både...

Lukk