Amerikanske SKAM vil aldri bli like populær som den norske originalen, men serien, kalt SHAME – spilles inn i USA fra nå, og helt fram til jul.

Eva, Even, Sana, Noora og Isak vil komme i ny og amerikanisert utgave. Om Simon Fuller og hans stab lykkes med å finne SKAM-magien som har NRK-serien til verdens kanskje mest populære TV-serie på nett, for ungdom, er vel heller tvilsom.

Serien er sett av alle aldersgrupper, fra barn til besteforeldre i en rekke land. Særlig i Sverige, Danmark, Tyrkia, Storbritannia Island og Tyskland har SKAM fått mange seere.

SKAM er en nettdramaserie som følger en gjeng på Hartvig Nissen videregående skole i Oslo. Du kan følge serien hver dag på skam.p3.no. Hver fredag kan du se alle ukens filmer samlet i en episode her. Anbefalt målgruppe 15 år.

For det hele ble avsluttet alt for raskt. NRK burde hatt penger, tid og vilje til å produsere minst en sesong til av tidenes suksess-serie. Det finnes en hel haug med gode grunner for at SKAM-eventyret burde få fortsette, langt over det faktum at fansen forlangte det.

Den originale utgaven av mega-populære SKAM-serien Foto: NRK.no

Norges-reklame, norske ungdommer i fokus på vei til voksenlivet – på godt og vondt. Fokuset på homofile unge, alkohol, sex, overgrep, religion, vennskap, samspill og konflikt med foreldre, mobbing og skolens møte med de unge. Vi kan fortsette lenge. For SKAM, som fortjent nok – ble skolepensum, hadde X-faktoren, serien traff noe som vekket stor begeistring på tvers av generasjonene.

Fuller wants Skam creator Julie Andem to be involved in the show. «If Andem does play a part, I am much more confident about the chances the American remake has to capture some of the magic of the Norwegian drama»

Simon Fuller

Vi er ikke i stand til å forlange at NRK burde ha gjort å mye annerledes, men vi håper seireskaper Julie Andem angrer seg grå for at hun ‘gav opp’ gullkalven sin litt for tidlig.

En mager trøst, er at mange fans gjør som andre historiske fortellinger fra filmer eller bøker – de fortsetter historien selv, med å forlenge den døde originalen. For en amerikansk utgave i SHAME, vil aldri erstatte den norske, derfor kan man heller bygge historien videre i sitt eget bilde.

Hva synes du? Burde NRK ha fortsatt med SKAM? Eller er det helt ok med en amerikansk utgave?

 

SKAMP3.no

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Allerede blakk i sommer? Les!

Allerede blakk i sommer? Les! Om feriepengene er brukt opp og budsjettet sprengt, er gode råd dyre. Det er nemlig...

Kan det bli for mye Donald Trump?

All makt i de foldede henter, er et uttrykk som noen ganger passer bra. Når det kommer til den sittende...

Lukk