Straks er sommerferien over for alle de engelske og utenlandske spillerne som spiller i den engelske ligaen, og Silly Season går over i en annen fase, Pre-Season. Treningskamper med større betydning enn de fleste spillere tør å innrømme. 

De største stjernene har besøkt de vakreste og beste stedene på kloden, de har penger nok til å reise hvor de vil så snart de har en sjanse, og det har de fleste gjort. Til Maldivene, Hawaii, USA og fantastiske destinasjoner i Europa.

Noen spillere er allerede i gang med sesongen. Det spilles viktige kamper i Confederations Cup i Brasil, (prøve-VM) her er det med en rekke spillere i fra Premier League som vil få en meget lang sesong.

Premier League, FA-cup, League, cup og Champions League. Det kan fort komme opp i 60 kamper i en sesong, for deretter gå på det viktigste av alt: VM i Brasil 2014.

De fleste managere, trene og coacher legger vekt på treningskampene i for-sesongen, setter spiller til salgs ut i fra hva de ser må erstattes, og hva de ikke lenger har behov for.

“And Aguero wins it for City…..”, det er han med drakta hengende i høyre hånd Foto: mcfc.com

I Wolves eksempelvis, som skal spille i League One, er de aller fleste spillerne til salgs, med noen få unntak. Problemet er, hvem skal ville ønske å kjøpe dau-kjøtt som har rykket ned to sesonger på rad?

Liverpool, Arsenal og Chelsea samt Manchester City har vært ivrige på markedet, men det er ikke før et godt stykke ut i på sensommeren og på overgangvinduets siste dag, 31. august, at man ser de endelige troppene.

Da har milliarder av kroner skiftet eier og nye stjerner blir født, den gamle fansen på det same lage som siste sesong gleder seg endelig over en ny helt.

Premier League er muligens ikke lengre verdens beste liga, men det er den liga i verden med mest oppmerksomhet, med fleste live kamper for de ivrigste fans verden over, og lagene med de største lønningene.

Liverpool har kjøpt en utfordrer til Pepe Reina, Simon Mignolet (25) fra Sunderland og angriperen Luis Alberto (20) fra Sevilla. Alt tyder på at Brendan Rodgers gjør alvor av truslene om å rydde kraftig opp på Anfield. Det skulle vel bare mangle, når vant laget fra Mersey Side noe sist gang? “The reds” ser uansett ut som en skikkelig utfordrer til en av de fire viktigteste plassene i Premier League.

– Nå vet de fleste fotballfans, managere og klubb-eiere at det aldri gir noen garanti for trofeer, å bruke mye penger på nye såkalte stjerner. Tvert i mot, ofte er det de spillere som ikke har hatt noe stort navn før de kommer til et viktig mesterskap, som gjør suksess nok til å få et stort internasjonalt gjennombrudd.

Arsenal er villig til å svi av enda mer penger etter kjøpet fra Real Madrid, selveste Gonzalo Higuain (25). Arsene Wenger ønsker seg en makker til den Argentinsk-fødte superspissen, Wayne Rooney fra Manchester United.

Den meget solide midtstopperen og kapteinen i suksess-laget Swansea er helt klokke-klar på å bytte klubb, Arsenal ser ut til å være eneste lag med nok vilje.

– For alle som hadde tenkt seg en Premier League- sesong uten Arsenal med i tittelkampen må bare tenke seg om på nytt. Mange store verdensstjerner er linket til Arsenal og det kan bli svært store navn som signerer for London-kubben.

Manchester City er en av favorittene til å kjempe om ligagullet, de vant for første gang på 50 år med en sesongavslutning som aldri blir like spennende,forrige sesong.

Aguero avgjorde som kjent på overtid. I ordinær tid var United mestere, så scoret Maradonas svigersønn tidenes viktigste mål. Han vil få den største statuen etter seg selv, og i levende live i den blå delen av byen Manchester.

– “Sky Blues” kan kjøpe hvem de vil med Sheik Mansour bin Zayed al Nahyan med kongelige aner i Abu Dhabi på laget. Da er det lett å forstå at mange ser på spillernes overganger og lønninger er leke-penger. I England der arbeidsledigheten er svært høy, blir det belærende og negativt at heltene tjener usannsynlig mye penger hver uke.

Isco er foreløpig #out of the blue”. Han kan havne i Sky Blues, men er nok et emne for den spanske ligaen.

Thiago Alcantara (22) er så godt som klar for Manchester United fra Barcelona.

Uansett hvor mye penger som brukes på spillere så står det allerede skrevet på veggene i FA, ( det engelske fotballforbundet) at Chelsea vinner sesongen 2013/ 2014, men jeg står for det.

Siste nytt om Premier League er streaming-forbud for alle Internett-brukere i Europa. Det er med andre ord stor grunn til å holde kontakten og gi beskjed om det nå.

Siste nytt om pre- season kan aldri bli sagt nok- just keep up the news!

Questions? Please let Them Come! You don´t dear now would  you?! I don´t blame you;)

Up the Wolves!

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Adelén kan bli Norges største pop-yndling

Søte Adelén (16) kan bli Norges størst popstjerne, og bli den nye Lene Marlin. Adelén har skrevet kontrakt med selveste...

Lukk