I England ble det Chelsea for alle pengenge, Arsenal tok FA-Cupen, Spurs, Manchester City og Liverpool tok de tre viktige plassene som gav Champions League-plass, eller kvalifisering.

Manchester United vant Europa Cupen – dermed er det et rekordstort kobbel av engelske lag som jakte på det viktigste trofeet, kommende sesong.

Les gjerne: Who will make Wolves great again?

Sett i lys av de siste års deltagelse i den gjeveste Cupen, har det vært lite å juble over, sett bort fra Chelsea seier i Champions League i 2012. En nye tid kan være i gjære, spesielt når man ser hvilke personligheter som styrer de respektive topp-klubbene og de økonomiske musklene alle disse innehar.

Omsetningsrekorden i Premier League står for fall.

Årets ‘silly season’ og sommerens overgangsvindu, kan gi rekorder vi ikke har sett maken til, noen gang. Det snakkes om budsjett fra £200 – £500 millioner til spillerkjøp. Pokalene i Premier League og Champions League er mer og mer ettertraktet, og eierne er villige til å bruke de summene som kreves for å vinne.

Stamford Bride

Dan Noctor via Compfight

Det ble Chelsea i Premier League, det står om Juventus og Real Madrid i Champions League, finalen spilles 3. juni – på Millenium Stadium i Cardiff. Billetter? Glem det, utsolgt i lange tider. Fotball på øverste nivå i Europa er big business og meget populært, verden over.

Premier League er både elsket og utskjelt, men interessen har neppe vært større enn når det i skrivende stund, er rekordmange lag som kan ta det gjeve trofeet. Skal vå våge oss på å tippe for neste sesong allerede? Nope! Til det er overgangsvinduet for avgjørende, det kommer store navn inn hos de seks største og rikeste lagene – som vi mener kommer til å sloss om ligagullet kommende sesong.

Chelsea og Antonio Conte vil nok forsterke, men da kommer det an på hvem som forlater Stamford Bridge, det kan det være flere som gjør. Hazard, Costa, Matic og Fabregas blant flere, er usikre foran neste sesong. Hvem som er linket til Chelsea og de andre store kanonene – vil vi komme tilbake til i et nytt innlegg. Conte virker å ha kontroll på en krevende spillergruppe, men gjorde svært lite ut av seg, i en tildels velspilt og spennende FACup-finale. Men det bli ingen «The Double» på Conte i hans første sesong som sjef på Stamford Bridge.

Manchester United tok Europa League-trofeet og dermed er José Mourinho langt mer geni enn klovn, all den tid han tok laget sitt til Champions League, på tross av en svak sjetteplass i ligaen. Wayne Rooney og en hel haug med spillere i den digre United-stallen vil måtte finne seg ny arbeidsgiver. Og en rekke toppspillere skal inn hos Mourinho i løpet av sommeren. Som vi har skrevet tidligere – portugiseren er best defensivt med sine lag, men må sørge for å skape flere målsjanser per kamp, og gjøre om alle uavgjort-kampene til seier. Da blir det også enda flere trofeer til Manchester United. Vi håper og tror at Zlatan får være med en sesong til.

Et av de lagene som begynte svært bra, men som fikk en dipp i formkurven lengre enn forventet, var Manchester City under Pep Guardiola. Spanjolen sitter fortsatt trygt i managerstolen på Etihad Stadium, enn så lenge, men de styrtrike sjeikene leker ikke butikk. De vil se laget sitt vinne trofeer, uavhengig om manageren heter Pep eller noe annet. 46-åringen vet hva eierne forlanger – det er utvilsomt store endringer i vente denne sommeren. Se ikke bort fra at halve stallen byttes ut, men at toppscorer Aguero, servitør Kevin de Bruyne og Gabriel Jesus, blant andre med suksess – blir værende.

Les gjerne: Engelsk fotball – fantastiske nyheter!

Tottenham har imponert og avsluttet sesongen helt fantastisk. Manager, Mauricio Pochettinos unge stall har blitt enda et år eldre, og se deg aktsomt for – kommende sesong, kan bli et av de mest spennende for Spurs gjennom alle tider. En liten hake at Londonerne skal spille samtlige kamper på Wembley, nettopp slik de gjorde gjennom Champions League – det gikk heller dårlig. Tottenhams nye arena skal stå klar til sesongen 2018/19. Hvis argentineren får beholde hele sin unge tropp, og får inn noen forsterkninger for å gjøre troppen bredere, vil Spurs sloss om ligagullet igjen.

Om jeg hadde vært fan av de seks beste lagene i Premier League, ville jeg vært mest bekymret om det var en Arsenal-drakt som hang i skapet. Alt tyder på at det er nye koster som skal gjøre jobben på benken på sikt. Om Arsene Wenger tar et år til, ære være ham for det – vil et generasjonsskifte tvinges fram okke som. Klubben bruker sjeldent mye penger på enkeltspillere, sammenlignet med sine konkurrenter, og flere spillere i Wengers stall er usikre på framtiden. Jeg blir overrasket om Arsenal er et av de fire beste lagene i Premier League, neste sesong. Seier i FA-Cupen, et velfortjent trofé og et plaster på såret etter en skuffende sesong.

Liverpool har en manager i Jürgen Klopp som fortsatt har tillit, men det har utvilsomt vært litt for mye stang-ut for tyskeren siden han ankom Anfield. Da han ble annonsert hos de helrøde etter Brendan Rodgers, tapte han Europa League-finalen mot Sevilla og LigaCup-finalen mot Manchester City. Mange trakk på skuldrene, det var jo ikke hans lag, men den sparkede Rodgers sine spillere, han måtte velge blant. En påstand man bør være Liverpool-fan for å tro på.

Det ble Champions League-kvalikplass med et nødskrik i siste serierunde, og med sytten poeng bak vinnerne Chelsea, har Klopp en travel sommer foran seg. Du må regne med en rekke Liverpool-spillere som forsvinner etter årets sesong. Vi har tro på at Klopp kan snu trenden med for mange uavgjorte kamper, spesielt borte, mot antatt dårligere motstand. De små marginene der man vinner jevne oppgjør med ett mål – er ofte det som skiller den beste fra de nest beste.

Vargas12.com vil under sommeren holde et øye med overgangsvinduet for deg. Alt du behøver å gjøre, er å følge oss på Facebook – for siste nytt om lag og spillere i Premier League.

Øyvind Teige for

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
The War is Coming …

The War is Coming. Game of Thrones sesong syv kommer om få dager, krigenes krig er uunngåelig. Hvem tar jerntronen?...

Jordbærmus-forfatter inn på Farmen kjendis

Jordbærmus-forfatter inn på Farmen kjendis. Hele Norges, Aune, multikunstneren Aune Sand (51) – har takket ja til være én av...

Lukk