I England er det en kort sommerferie for alle spillere før sesong-forberedelsene er i gang. Enda verre er det i for endel spillere i Premier League og sikkert noen i Championship. VM i Brasil starter 12. juni og varer helt til 13. juli, ny sesong starter tidlig i august. 

Silly Season er den perioden ryktene rundt spiller-kjøp, spillersalg og faktiske kjøp og salg av spillere er på sitt mest intense. Overgangsvinduet, den perioden klubber kan forhandle med alle spillere, både de man har råd til og de man ønsker å ha råd til- er for mange fans en «høydare» for alle som er glad i fotball.

– Pengesummene som bytter eiere i den internasjonale klubbfotballen er som kjent hinsides all sunn fornuft, men er det et marked for så store summer, vil de beste koste svært mye penger. Innen rimelig tid vil vi oppleve at en spiller koster en milliard norske kroner. Lionel Messi kan f.eks bli så dyr om han vil vekk fra Barcelona en gang i framtiden.

– Dramaet i Premier League går mot slutten.  Manchester City blir seriemestere fordi Liverpool «bæsja på leggen» mot Crystal Palace. Det er utilgivelig å kaste tre to livsviktige poeng på båten to kamper før slutt, når man sloss om ligagull. Tolv minutter stod det igjen av kampen da Brendan Rodgers’s gutter fortsatt ledet 3-0. Når kampen var over et kvarter senere stod det 3-3. Er det rart man blir fascinert av dette vakre spillet?

Det ser ut til at det blir Fulham, Cardiff og Norwich som må ta den tunge veien ned i fra Premier League.

I Manchester United vil det garantert bli store utskiftninger. Inn kommer nederlenderen Louis Van Gaal, med all pondus og internasjonal erfaring han har i fra et langt liv som sjef på klubb- og landslagsfotball. I Chelsea er det utvilsomt oppvask møter på rekke og rad. Mourinho kan neppe være fornøyd med å ikke vinne en eneste tittel. Det er jo derfor han er hentet inn igjen på Stamford Bridge. Hvem tar over på White Hart Line og Tottenham?

Vi kommer til å følge overgangsmarkedet i Europa generelt, men England spesielt. Vi søker markedet og leter etter svar for deg.

– Det er mange anglofile nordmenn som elsker å følge med på hva som skjer på ball-øya. Vi skal være først med det siste direkte fra de aller største britiske nyhets-kanalene som kommer med troverdige rykter. Dessverre er det ikke alt som har rot i virkeligheten, vi skiller derfor ut de verste britiske tabloidene.

Twitter er en gunstig kilde til siste nytt, om man følger de rette personene som har «inside info» om det som skjer på de forskjellige styrerommene på de forskjellige arenaene. Er du smart, så kan du følge denne bloggenTwitter eller Facebook, så får du absolutt siste nytt om din favorittklubb, før de fleste andre.

– Visste du at Manchester City nylig ble i lagt en bot på svimlende £50 millioner for å ikke ha fulgt «Fair Play» lover og regler fra FA,  rundt bruk av penger? City må neste sesong bruke kun 21 spillere gjennom Champions League turneringen, mot normalt 25 spillere. Dette som straff for brud på regelverket mht pengebruk.

PSG skal være en annen stor klubb i samme situasjon.

1. juli åpner overgangsvinduet, innen den tid vil mange av de beste spillerne være linket til de største klubben. Om Luis Suárez reiser til Real Madrid eller blir værende i Liverpool, vil være en av sommerens store overgangs-diskusjoner.

Mange unner nok heller Liverpool seriegullet foran Manchester City i år, men det laget som få flest poeng er den riktige vinneren. Tabellen lyver som kjent aldri. Manchester City vinner sine to siste kamper og tar trofeet i Premier League.

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
MGP i København- Her er vinnerlåta…

http://www.youtube.com/watch?v=ChkJpnOgIwQ Det er ikke så ofte man ser en større favoritt før man er sikker på hvem som er med...

Merkevaren Petter Northug kan være styrket

Til og med i Norge så er det markedskreftene som råder. Petter Northug (28) er i sitt livs største krise,...

Lukk