Å være alene som voksen er et helvete for noen. For andre er det en selvfølge og det enste alternativet. Er en tidligere ektefelle eller partner ut av «systemet» så er det viktig å begynne å tenke på selv, og det er det mange som gjør. Spesielt kvinner trives utmerket i eget selskap. Ikke alle men mange. 

Dagens samfunn er lagt opp til at man skal være to, helst. Men planlegger man livet og har selvdisiplin og struktur som grunnpilarer i sitt eget liv, ligger det meste til rette for deg, alene. Men en viktig forutsetning er at du ønsker det selv.

Markedsundersøkelsen gjort av Mintel fant at 56 % av de single damene var «veldig fornøyd» med å være single og ikke hadde noe ønske om å gifte seg.

Av de single mennene var det 46 % som følte det på samme måte, men en av fire av disse sa de savnet «kosen og nærheten i en klem».

– Single har mange fordeler mht å få kunne ta alle valg, viktige og mindre viktige på egenhånd. Det gir en frihet som ingen par kan skilte med. Single menn som kvinner kan være på «sjekker´n» og følge med på singellivet lokalt, og på Internett, det er det jo en hel verden i tilbud og nettsider for alle single. Men vær på vakt, ikke alle har ærlige hensikter.

Noen kan prøve å sjekke deg opp, og være flott, snill og svært sjarmerende.Men de kan være ute etter penger og kun det!

At det kan være helseskadelig å være singel er kanskje noe overraskende for mange.

Risikoen for at en mann skal dø tidlig av å være enslig, er dobbelt så stor som risikoen for at han skal dø av å røyke. Risikoen for at en mann skal dø tidlig av å være enslig, er dobbelt så stor som risikoen for at han skal dø av å røyke.

– Professor Andrew Oswald har ledet arbeidet med undersøkelsen som er publisert av «The Journal of Health Economics». 10000 voksne mennesker i 40-årene, som er bosatt over hele Storbritannia, er blitt fulgt over ti år. Tallenes tale var klar: Menn som var single, separert eller skilt da undersøkelsen startet, hadde ti prosent økt risiko for å dø de neste åtte årene. Kvinner i samme situasjon hadde 4,8 prosent økt risiko for å dø tidlig.

Det er grunn til å tro at tallene er like også i Norge.

 

 CopyrightVidarKolstad.jpg

Et «one night stand» er vanlig, men det kan for bli kleint om man er litt for full og handler før man tenker. Men det kan selvsagt også bli full klaff om det er en eller ei man har sett på og ønsket å se mer til. Single trenger sex og det er ikke alltid nok med et raid av hyllene på Kondomermet.

En hyggelig samtale, å slippe å spise alene, og å kjenne hud mot hud. Alt dette er også de singles målsetning for en vellykket aften.

De single kan få det, men i tillegg være alene kvelden etter, om ønskelig. På den måten får de single lettere i pose og sekk enn de som velger å ha felles adresse.

– Har man vært i et forhold over tid, enten som gift eller bare som samboer så har man gjort et forsøk. Og ble det brudd etter noe tid, så kan det være smart å føle på kroppen med alle utfordringer, fordeler og ulemper med å legge seg alene og våkne alene. For en periode. Da kjenner man lettere på kroppen hva som er best for for hver enkelt.

 Noen våkner skikkelig  opp først etter mange års ekteskap, og lever herrens eller kvinnens glade dager og vet med seg selv at dette burde vært gjort lenge før.

Andre sliter med både lengsel etter en partner, og mistrives voldsomt alene.

Hver enkelt må bestemme selv over eget liv. Ingen bestemmer over deg og du er egen herre fra dagen du er 18 år. Fra da kan du med loven i hånden gjøre akkurat som du vil.

Uansett hvordan ditt liv er, så bør du ha prøvd samboerskap, og ikke satse på et liv alene før du har prøvd å dele det med noen som vil ha deg.

Hvordan er ditt liv? Best som singel, eller klarer du deg ikke uten din partner?

Jeg har min klare mening om dette tema.

Det er best å være to!

 

Vargas

 

 

Kilde

 

VG.no

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Kåte politikere- et voksende problem?

Det hadde tatt seg ut at Jens og Jonas hadde sprunget rundt halvnaken i korridorene på Stortinget for å fått seg et...

Høstferie- Er du lei av regnet? Det er håp!

Det er ikke så mye å lure på. Skal du se sola eller i det minste kjenne litt varme på...

Lukk