Sir Alex Ferguson (71) kunne skremme fanden på flat mark med sin eksplosjoner både på linja og i garderoben som legendarisk manager for Manchester United. Nå kommer hans andre bok, fjorten år etter den første.

Både tidligere og nåværende spillere, samt journalister og andre managere kan ha grunn til å frykte denne boka.

Mestvinnende manager i engelsk fotball har en helt eventyrlig karrière bak som som sjef på Old Trafford, men han var like fullt en meget kontroversiell og ærgjerrig fyr som om ikke gikk over lik- gjorde alt han kunne for å få det som han ville. Det gjorde han også veldig ofte.

Selv har han tidligere erklært sesongen 1998-99 som den mest vellykkede, naturlig nok. Manchester United vant de tre viktigste trofeene denne sesongen, Ole Gunnar Solskjær avgjorde som kjent Champions League finalen mot Bayer München som du husker.

Den absolutt største nedturen, tapet av Premier League-trofeet på overtid i siste kamp av sesongen, for erkerivalen Manchester City sesongen 2011-2012.

Sir Alex Ferguson (71) Foto: Flickr/  Blog Gallery


Over nesten 27 år med ansvar på Old Trafford, vant Fergie 13 Premier League-titler, fem FA Cup-titler, fire League Cup-titler og to Champions League-titler. En bragd ingen trenere noen ganger vil kunne kopiere av mange årsaker.

– Han oppfostret unge talenter over nesten tre tiår, kontinuerlig gjenoppbygge sine lag for å sikre fortsatt suksess uansett resultat sesongen før. Nettopp det å plukke de beste unge og gjøre disse til meget gode fotballspillere som vant kamper år ut og år inn er den røde streken i Sir Alex eventyrlige manager-karrière.

Sir Alex har mange venner i Norge, han følger godt med på hva Ole Gunnar gjør med Molde, han kjenner også til mange lag og spillere forøvrig i den norske Tippeligaen. Det er ingen hemmelighet at Fergie har den sindige kristiansunderen i bakhodet som en framtidig Manchester United-sjef.

Foreløpig sitter David Moyes i den stolen, men på lånt tid.

Molde og Solskjær kan ta Cup trofeet, og klare bronse i årets Tippeligasesong. En bragd av de helt sjeldne om så skjer, med bakgrunn i den dårlige starten Molde fikk på årets sesong. Om Ole Gunnar vinner noe denne sesongen, vil det bli lagt merke til igjen.

Sir Alex har mer makt enn mange tror i Manchester United, han kan utvilsomt påvirke valget av en eventuelt ny sjef. Muligens i retning av Kvernberget- Kristiansund Lufthavn. Får Ole Gunnar tilbudet, takker han ja på flekken, han har garantert dette som en klausul i sin kontrakt.

– Sir Alex Ferguson angrer kanskje på sitt engasjement for å få inn skotten David Myes som sin erstatter. «The Chosen One» Den utvalgte, har ikke vunnet noe som helst, mange engelskmenn satte teen i vrangstrupen da Moyes ble presentert. Sannsynligvis vinner han ikke stort i år heller.

Da er det betimelig å spørre, hvor lenge kan Manchester United leve med en manager som ikke vinner nok kamper?

Vil Sir Alex ta over igjen på midlertidig basis eller vil Moyes få mer tid, eller kommer det inn et stort nok navn som kan snu det hele? Ole Gunnar Solskjær for eksempel?

– Boken kommer på markedet 23. oktober. Her vil mange svar komme, helt sikkert noen bomber og helt sikkert noen spark til høyre og venstre. Premier League blir aldri det samme uten Sir Alex Ferguson. De fleste fryktet nok mer den gamle skotten som manager mer enn som forfatter.

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Når sorgen tar over sjel og sinn

Når sorgen tar over sjel og sinn. Sorg er et tabubelagt tema, mange ønsker å være alene med sine tyngste...

Hvor godt kjenner du partneren din, egentlig?

Hvor godt kjenner du partneren din, egentlig? Dere snakker jo bare sammen om de dagligdagse tingene, ikke om de tingene...

Lukk