Det er et velkjent begrep at mange forhold som sliter inn i sommerferien, vil få enda flere utfordringer når ferien er slutt.

Sommeren er tid for refleksjon og avkobling, men kan også være grunnlag for krangling, kjefting og munnhuggeri – noe som igjen får mange til å tenke at forholdet ikke er noe mer å satse på.

Årsaken til at sommerferien kan få skylda for nitidig krangling, ofte om penger eller bagateller som ingen firer ved, er f.eks. hvilket hotell man skal bo på i Syden, at den ene drikker mer enn hva den andre liker eller at man velger reisefølge den ene har bedre kjemi med – enn den andre.

 

Skal man lykkes på ferie eller man er hjemme gjennom sommeren bør det planlegges noe på forhånd. Jo flere som skal feriere og reise sammen, jo bedre planlegging behøves. Man bør sette av alene tid sammen med partneren, slik at man ser hverandre, kommuniserer godt og deler tanker. Å ta med svigermor på den aller første camping-ferien, uten tidligere erfaring, med to småbarn i baksetet er som å be om bråk.

For å få en så vellykket feriereise og opphold som mulig, bør alle gjøre sitt for at alle får det hyggelig, selvfølgelig. Dessverre er det ikke like lett å få til i praksis. Vi er alle forskjellige og barn har ofte et annet utgangspunkt enn foreldrene. Får ungene is, bade nok, en seng og sove i, mat og drikke når de er tørste og sultne, er mye gjort for de yngste.

Foreldrene har ofte andre og mer kompliserte krav for en vellykket ferie, kanskje ikke engang samme reisemål i utgangspunktet.

Voksne omsorgspersoner bør uansett tenke over et par ting når de reiser med barn på sommerferie. Barn har rett til å føle seg trygg og de har rett til å bli hørt. Da må de voksne legge vekk egen-interessen for en stund og tenke på barnas beste. Dessverre er det alt for mange voksne, også nordmenn, som heller velger sin egen agenda foran barnas.

Voksne har behov for tid sammen. Tre til fire uker av et helt år er egentlig kort tid. Man må ikke rekke alt i ferien. Gjør det som er best for alle, ta en time out og reis til nærmeste strand eller hotell med basseng og nyt varmen og hverandre. Ingen bør styre den andre, men vis heller respekt, gi armslag og pusterom.

Kanskje bør du gi din kjæreste eller partner en kveld ute med venner som en hyggelig gest?

Å få ned turtallet i tillegg til å være sammen med de som betyr mest, er øverst på lista for en vellykket ferie. Hvor, er sekundært for de fleste. Ingen må ta fly, eller må reise til Syden for å få en fin sommer. Senker man kravene i ett med skuldrene, vil også høsten bli fin.

Går du med tanker om å gjøre det slutt, gjør det før dere reiser på sommerferie. For din egen skyld. Den siste sommeren sammen, bør du vite om allerede i mai.

 

Vargas

Tags: brudd, krangling, relasjon, siste sommer, skilsmisse

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Manchester City viser muskler

Det hardner seg til på overgangsvinduet. Flere av de aller beste spillerne, blir jaktet på av de aller beste klubbene....

Wolves tømmer Porto

Wolverhampton Wanderers er skyhøye favoritter til opprykk fra Championship til Premier League, etter å hentet en hel drøss med klassespillere...

Lukk