Sjansen er enorm for at du får denne julegaven i år. Magnus Carlsen har fått nordmenn til å elske sjakk. Forretninger rundt om i landet har blitt utsolgt på rekordtid etter at den unge nordmannen har imponert en hel verden med sitt spill i VM i India. 

– Sjakk kalles ofte et intelligent spill og det er sikkert riktig, men det er først og fremst viktig å ha en strategi og en plan. Klarer man å se for seg flere trekk fram i spillets gang, kan man finne løsninger å vinne over motstanderen. Magnus Carlsen har en svært god hukommelse, så god at han kan huske trekk han har gjort flere år tilbake i tid.

Et strengt regelverk i VM gjør at begge spillerne må være ekstremt konsentrert. De har blant annet tidspress på seg fra start til slutt.

Fra spillet er i gang har de to timer på de første 40 trekkene. Det er rimelig god tid. deretter får de en time på de neste 20 trekkene. Så har de 15 minutter på seg for resten av partiet, men får et tillegg på 30 sekunder pr trekk fra trekk 61.

Visste du at spillerne kan bli diskvalifisert om de ikke flytter brikken og slår på klokka med samme hånd?

Sjansen er enorm for at du får denne julegaven i år.

Sjakkfeberen herjer landet og det er fortsatt mange runder igjen iVM som sendes direkte på TV. Det vil påvirke enda flere til å kjøpe spillet både til seg selv og i gave til den rette.

Sjansen er enorm for at du får denne julegaven i år.

Bli derfor ikke overrasket om også du får et sjakkbrett med brikker til jul. En fantastisk flott gave du bør være glad for å få. Man må ikke bare ha et brett. Det går fint an å bytte på spill når man har blitt lei det ene.

Sjakk kan faktisk stå framme hele tiden fordi det er flott å se på. Særlig når brikkene står i sine startposisjoner.

Om du ikke kan sjakk har du en liten utfordring. Å lære reglene er ikke så vanskelig, å bli en god sjakkspiller kan ta mye tid. Bare ved å spille ofte blir man god.

Magnus Carlsen er bare 22 år og verdens beste sjakkspiller. Han vinner mot ti personer på en gang. Med bind for øynene. Ikke ti tilfeldige spillere, men ti advokater som helt sikkert er gode nok til å slå på deg og meg. Magnus slo alle ti. Dette skjedd i USA som en oppkjøring til VM.

I VM møter han altså  Viswanathan Anand (44) som er dobbelt så gammel som han selv. Over 12 partier har det blitt remi (uavgjort) i de fire Første, og Magnus Carlsen vant det femte partiet.

Den som er best over de 12 rundene kan kalle seg verdensmester.

Nå er det bare å glede seg til jul!

Flickr/ Foto:  thomaszobl

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Sexlivet- Setter du grenser for deg selv?

Hvilke grenser setter du for deg selv og ditt sexliv? Har du ingen grenser og heller tar det som det...

Hvor mye er du sammen med barna dine?

Som foreldre er man opptatt av barnas ve og vell. De er det viktigste man har, men kan man allikevel...

Lukk