De færreste misliker sjokolade, men ingen annen matvare er så knyttet til skyldfølelse som denne mørke delikatessen. Slankere i alle land, hør det gode budskap: Sjokolade er sunt! I hvert fall litt, og av den rette sorten.

Hvilken liker du best? Alle har sin favoritt, og min er snickers! Den er god den, fylt med nøtter og karamell. Og melkesjokolade fra Freia, mest solgte sjokolade i Norge. Yummy!

Mange spiser sjokolade hver dag, og det er nok ikke så usunt som mange skal ha det til. For mye sukker er ikke bra, men en sjokolade tåler vi, bare husk å pusse tennene godt etterpå. Smelter sjokoladen på vei hjem fra butikken i sommervarmen så legg den bare i kjøleskapet i 30 min. god som ny!

Hva er egentlig sjokolade? Tusenvis av varianter finnes i butikkene verden over, men hovedingrediensene er stort sett de samme: kakaosmør, kakaomasse og sukker. Kakaosmør og kakaomasse kommer fra frøene i kakaotreets frukter, som vokser ved ekvator, spesielt i Mellom- og Sør-Amerika. Kakaobønnene gjæres, ristes og males til en grøt, og deretter tilsettes andre ingredisenser som varierer fra produsent til produsent. Det trengs 400 kakaobønner for å lage et halvt kilo med sjokolademasse, som igjen er utgangspunktet for alle typer sjokolade og kakaoprodukter.
Hvis man får dårlig samvittighet når man har smelt innpå en hel 200grams plate med sjokolade så er det jo bare å sette seg på sykkelen, eller gå seg en lang tur etterpå. For det er mengdene det kommer ann på. Det er ikke nødvendig å spise hele posen alene hver gang. Det er forskjell på å barbere seg og skjære av seg hele hode.

Flere studier har konkludert med at vårt ernæringsmessige tabuforhold til sjokoladen har gjort den enda mer tiltrekkende i våre øyne, og at forholdet til sjokolade har store kulturelle variasjoner. Kanskje er det en blanding av fysiologisk påvirkning fra selve sjokoladen og en forventning om at sjokoladen er forbuden frukt som gjør at vi elsker den så høyt? Det spiller ingen rolle. Nå vet du det: Mørk sjokolade er godt for ganen og hjertet, i moderate doser. God appetitt!

kilde Lommelegen .no

http://www.lommelegen.no/322489/sjokolade-er-sunt

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Opphev blokaden nå!

Det var her på Al Shifa-sykehuset i sentrum av Gaza By de to legene Mads Gilbert og Erik Fosse jobbet...

Engelsk spillere driter seg ut igjen…

Hva er det med engeske fotball spillere landslaget og skandaler? De er jo mestere i å gjøre ting de absolutt...

Lukk