Hvordan ditt forhold til din partner er, avgjør hvordan du lever ditt liv, du har noen forhåpninger hvordan ting skal bli, blir det ikke slik kan du føle deg lurt.

– Finner man en partner man har følelser for og som man ønsker å bo sammen med, må det være et samarbeidsprosjekt fra begges side. Begge må være villig til å jobbe med forholdet, for det går ikke av seg selv. Skal det fungere i hverdag og til fest, må man snakke sammen, og bli enig om hvordan ting skal gjøres.

Det er ille å ha en kjæreste og aldri få et kyss, det er verre å være gift og aldri være glad.

 – Ikke til minste detalj selvsagt, men de viktigste sakene er det faktisk viktig at man blir enige om. Kjøp av, bil og bolig, skal begge låne like mye, skal begge stå som eiere, skal den ene ha særeie på ting som er tatt inn i boet, fordi det har en større verdi enn den andres eiendeler?

– Svært mange sentrale punkter å sette seg inn i som garantert kommer på banen i startfasen av et forhold, bør løses når dere forelsket  og alt er harmonisk. Det er ikke sikkert det forblir slik i tidene som kommer. Evig lykke er for drømmere, det skjer ikke i det virkelige liv dessverre.

Det er når problemene kommer – man kan måle hvor sterkt et forhold virkelig er. Om det er bagateller, utroskap, mangel på følelser eller andre årsaker til problemene avgjør hvordan man skal håndtere utfordringene.

Skal du kjempe for et forhold som er dødsdømt? Det er neppe klokt. Er det følelser til stede fra begges side, og du føler at det er nok til å bygge videre på, så bør man kjempe for livet for at forholdet ikke skal ta slutt.

Dessverre er det for lett å gå fra hverandre og skilles i Norge i 2013.

Man kan ramse opp hundrevis av forskjellig årsaker til konflikter som kan være startet på slutten i et forhold. Det er viktige elementer som alltid må ligge i bunn som en bauta i nettopp ditt forhold.

Kjærlighet, respekt, tillit og kommunikasjon. 

– Merker man at en eller fler av disse viktige punktene ikke er der lengre eller er på vei til å endres, da er det fare på ferde. Da kan forholdet reddes ved god kommunikasjon, gjerne ved hjelp av en tredjeparts innskytelse. Dette bør være fagfolk, eller noen nøytrale som kan trykke på de rette knappene på deres vegne.

Noen tror at alt blir så mye bedre om man får startet på nytt, enten alene eller med en ny partner. Det blir sjeldent som man forventer. Det er slik livet er. De dager som kommer og går, med overraskelser skuffelser, gleder og sorger.

Ved å forbli i forholdet til sin partner over lang tid, blir dere et par som kjenner hverandre på godt og vond i alle av livets faser. Det kan være nok å ha den trygge “havnen” som base for å leve et godt liv med den man elsker.

Livet går fort. Sørg for å gjøre det beste ut av det med din partner. Ikke sloss om bagateller og uviktige ting. Se hverandre, ta ikke den andre for gitt, men snakk med, ikke bare til. Lær deg å være til stede for din partner, og sloss hver eneste dag for at nettopp deres prosjekt skal fungere.

– Det er nettopp det det er. Et forhold er et samarbeidsprosjekt der begge er to like betydningsfulle brikker som har like mye å si om hvordan ting skal være. Gi og ta, men trekk deg i diskusjoner før det går for lang. Be om unnskyldning, og ikke være for bastant i alle diskusjoner.

Elsker dere hverandre så må dere også kjempe for hverandre.

Det er best å være to!

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Snart finner vi en planet med liv…

Hva skjer den dagen vi oppdager en ny planet der det fort blir klart at det bor skapninger som kan...

Lukk