SKAM avdeling USA er her! Den amerikanske utgaven av Norges mest populære internett-serie hadde premiere nylig. Reaksjonene vil komme fra hele verden, endelig vil SKAM-universe bli delt over alt. “Loser” er første episode.

Handlingen er lagt til Austin i Texas, derav navnet SKAM-Austin. Så langt unna Hartvig Nissen videregående, noe som vil gjøre en så stor forskjell at det blir vanskelig å finne likhetstrekk, men de er der. Heldigvis. SKAM avdeling USA er her!

SKAM avdeling USA er her!

Om du forventer å se likheter mellom norske Noora og en amerikansk-talende Noora må du lete lenge. SKAM-USA heter altså SKAM-Austin og navnene på heltene som er med, er endret. Mehgan er karakteren Eva, fra første sesong osv.

Men utover det, kan du se likhetstrekk i handling og dialog. Heldigvis.

Her kan du se “Loser“som er første episode av SKAM-Austin.

SKAM avdeling USA er her!

SKAM-gjengen i sitt rette element Foto: NRK.no

Om du som norsk SKAM-fan, får se den amerikanske utgaven? Vel, amerikanske TV-seere ser TV på strømmetjenester som oss, men de bruker også Facebook til underholdning. ‘Facebook-Watch’, sendes kun i USA, men NRK.no har sikret seg senderettigheter i Norge, og vil sende episodene, når de er sendt i USA. Heldigvis.

Dette er SKAM:

  • «SKAM» er en dramaserie som i hovedsak retter seg mot ungdom. Serien blir publisert jevnlig med klipp, instagram-bilde og ulike chatlogger på nettsiden skam.p3.no.
  • Klippene blir satt sammen til en episode som blir lagt ut hver uke. Serien gikk også på NRK3.
  • Serien følger en vennegjeng som går på Hartvig Nissen VGS i Oslo.
  • Første sesong ble vist i september 2015.

Les mer på NRK.no

Skam-universet

SKAM-universet blir større med en amerikansk versjon, helt åpenbart, men det er også en hel haug med andre nasjoner, europeiske som gjør sin versjon av den klassiske originalen, produsert av trauste NRK. Dermed blir den norske originalen kjent på ny over flere kontinent, kanskje har vi bare sett starten av hvilke konsekvenser SKAM vil få på sikt, med Austin sin versjon.

I den ferske utgaven som nå er tilgjengelig i USA, var det som kjent SKAM-skaper og manusforfatter, Julie Andem, som sto for regien. Dermed vil du finne likhetstrekk i SKAM-Austin, som gjør deg varm om hjerte. Heldigvis.

Det var Frankrike som kom med første utgaven av SKAM, etter at den norske serien, for alltid den originale-utgaven, var ferdig på NRK.no.

Om du får se de samme konfliktene, problemstillingene, forelskelsene, festene, og vennskapene, i SKAM-Austin? Selvsagt gjør du det! Det er bare å glede seg!

Kilde: NRK.no

Vargas

Pin It on Pinterest

vargas12.com
Les også vår forrige artikkel
Møt Klæbo og dama

Johannes Høsflot Klæbo, er egentlig vanskelig å uttale. Høsflot Klæbo? Høres ut som alt annet enn Norges råeste skiløper, men...

Lukk