SKAM sesong 4! Det nærmer seg veldig nå. NRK holder kortene tett til brystet. Hvem blir valgt som hovedrolle for den nye sesongen av «SKAM»?

Vi vedder på at du har din favoritt, og for å veie for eller i mot, kan du sette din stemme her på hvilken karakter du vil se i de 10 neste episodene av verdens deiligste ungdomsserie?

En serie som blir lagt merke til, også langt utenfor den gruppen seere den er ment for. Tenåringene. Mor, far, onkel, tante, morfar og bestemor sitter som fjetret når «SKAM» sendes. Så populær har serien blitt, at regissør og manusforfatter Julie Andem, i desember 2016 fikk Nordens språkpris.

SKAM sesong 4!

SKAM sesong 4!
SKAM-jentene Foto: NRK

Det er også godt kjent at både svenske og danske seere har fått laget sin egen oversettelses-bibel, kun for å bedre forstå hva som sies i hver enkelt scene i «SKAM». Er det ikke smått utrolig?

La oss håpe at redaksjonssjefen i NRKP3, Håkon Moslet, er dritt lei av å holde kjeft til alle som maser på ham, når den nye sesongen kommer. At han bare publiserer navnet først som sist. For da slippes jo alle hemmeligheter løs, både hvem sesongen skal fokusere på og hva handlingen skal fokusere på.

Festing, sjekking, puling, baksnakking, vennskap, utroskap, homo-sex, religion, voldtekt og intriger er noen av «SKAMs» innhold. Nettopp slik livet arter seg for unge, norske gutter og jenter i starten på voksen livet. For det er utvilsomt det utilslørte ekte og usensurerte livet, produsert så autentisk som mulig, for og med deltagerne i serien, som har gjort den som utrolig populær.

I skrivende stund sitter det TV-seere, fra halve Europa og ser det vi nordmenn allerede har trykket til vårt bryst, gjennom de tre første sesongene. I USA er det allerede planlagt en amerikansk versjon av «SKAM.»

Til og med politiet heier på «SKAM» og sendte tommel opp, da Noora hudflettet Williams bror, Nicolai, for at han truet henne med å publisere nakenbilde av henne.

Til deg som har planer om å legge ut nakenbilder av andre, uten deres samtykke. Les hva Noora sa, som fikk politet til å juble:

«Du befinner deg rett og slett i den situasjonen at du kommer til å bli dømt for barnepornografi. Ifølge straffeloven paragraf 204a er straffen for å produsere og besitte en henstilling som seksualiserer barn fengsel inntil tre år. Når jeg er under 18 så regnes jeg i følge norsk lov fortsatt som et barn. Så det nakenbildet du har av meg. Ikke bare er det ulovlig at du tok det, men at du oppbevarer det er ulovlig. Så hadde jeg vært deg hadde jeg vært jævlig forsiktig med å spre det …»

Noora

Du lurte kanskje på hvorfor f.eks William var en av de du kunne stemme på – det har kanskje ikke slått deg at NRK som produserer denne serien, kunne ha fått med Thomas Hayes igjen, på sin egne premisser, om han fikk hovedrollen? Større under har skjedd.

Se heller ikke bort fra at det kan være en helt ny «helt» som skrives inn i TV-serien. En du verken har sett før, eller kjenner navnet på, og vær ikke så sikker på at det ikke kan være en av de som allerede har vært mye i fokus fra før.

Noora var populær nok til å få en sesong til, enda det er mindre sannsynlig.

Stem gjerne på den du ønsker å ha som hovedperson i sesong 4.

Følg med! Ting skjer om kort tid!

Foto og kilde: NRK.no

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Manchester United-legende ferdig!

Manchester United-legende ferdig! Selveste Wayne Rooneys karriere er over i Manchester United. Legenden med flest scoringer for storklubben og for...

Bloggerne – endelig kjendis!

Bloggerne - endelig kjendis! Alle som blogger, vil bli lest, nesten alle som blogger, vil også bli rike, berømte og...

Lukk