SKAM-William vil ikke mer! Hele Norges nettfavoritt-serie SKAM har gått sin seiersgang over det ganske land i lang tid. Brått og uventet vil nå en av de største mannlige heltene «William» ut av den svært populære serien, i regi av NRKP3.

«Noora’s» klippe i den aller første sesongen av populære SKAM spilles av Thomas Hayes.

Selvsagt ingen tragedie, SKAM vil utvilsomt leve godt videre uten «William», nye helter kommer inn, gamle forsvinner, men det er åpenbart trist for mange som lever og ånder for serien. De er det tusenvis av, og nettopp «William» var svært sentral i den første sesongen og delvis i sesong to.

Hayes sier til NRK at han ønsker å gjøre andre ting enn å spille «William» og vil ikke miste seg selv i den rollen.

SKAM-William vil ikke mer!
Flotte, Josefine Pettersen, spiller «Noora» Foto: NRK.no
SKAM-William vil ikke mer!
De fem jentene det handler om i Norges mest populære nett-serie Foto: NRK.no
SKAM-William vil ikke mer!
Kjekkasen, William, spilles av, Thomas Hayes Foto: NRK.no

«Skam» er ein dramaserie som i hovudsak retter seg mot ungdom. Serien blir publisert jevnlig med klipp, instagram-bilder og ulike chat-logger på nettsiden skam.p3.no. SKAM er en nettdramaserie som følger en gjeng i 1.klasse på Hartvig Nissen Videregående skole i Oslo. Du kan følge serien hver dag på skam.p3.no. Hver fredag kan du se alle ukens filmer samlet i en episode her. Anbefalt målgruppe 15 år.

NRK hadde neppe sett for seg den uvirkelige suksessen SKAM har hatt siden starten. Serien treffer noe i folket, for det er nemlig ikke bare ungdom mellom 13 og 21 år som serien er laget for, som ser på «Noora», «William» og de andre. Foreldre og svært mange godt over ‘førr’ – elsker SKAM.

NRK-serien skal allerede være solgt til en lang rekke land, som vil sende originalen, men også lage sin helt egen SKAM-serie, med kopi av hver enkelt rollefigur i serien. Det er ventet at flere av disse vil slå godt an i sine respektive hjemland. USA og Frankrike er blant disse.

SKAM-William vil ikke mer!

I følge NRK, er ikke SKAM like lett å selge til utlandet. Årsak: For mye fokus på alkohol, fest, fyll og sex. Om det er derfor serien treffer nordmenn i hjertet? Ja kanskje. Samt at tema om og med ungdom i en sårbar alder, er av stor interesse for et stort antall seere. Alle vil ha en del av SKAM-samfunnet.

Bortsett fra i Danmark da, der har danskene endelig trykket Norge til sitt bryst. De elsker SKAM de også.

Folk flest knytter seg lettere til TV-karakterer når serien omhandler en tid det er lett å sette seg selv inn i handlingen. «Noora» og «William» er for mange nåtidens «Reidar» og «Bitten» fra halvsju på NRK, fra den gang da. Vi vil dem vel, vi vil de skal bli sammen og ha det fint. Sammen. Nå vet man ikke hvordan William forsvinner fra serien ennå. Det kan bli dramatisk eller han kan «studere i London.»

Ingen skuespillere er uerstattelige. Verken nye, gamle eller erfarne, bare se i kult-serien «Game of Thrones«, der heltene forsvinner én etter én, gjennom flere sesonger.

«Noora», spilt av Josefine Pettersen, blir naturlig nok mindre aktuell i sesong tre. For da er det gutta som skal i fokus. På godt og vondt. Unge homofile. Får man det mer tabubelagt enn det? Ja, kanskje. Men én av guttene i gjengen har oppført seg på grensen til merkelig, i lang tid.

Kan «Isak Valtersen» virkelige være bøg? Isak har hovedrollen for den tredje sesongen i SKAM. «Isak» spilles av, Tarjei Sandvik Moe.

Har du aldri sett SKAM? Da bør du klikke deg inn på P3.no litt brennkvikt.

Kilde: NRK.no

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Norsk landslagsspiller til Premier League!

Endelig ser det ut til å løsne for Norges egen wonderboy! Real Madrid har ikke evnet å gi Martin Ødegaard...

Premier League – ingen tror på Arsenal, det kan være en tabbe …

Premier League - ingen tror på Arsenal, det kan være en tabbe. Bare timer igjen til tidenes mest uforutsigbare Premier...

Lukk