Det meste er glemt. Heldigvis gikk det ikke liv da Petter Northug valgte å ta med seg en kompis på kjøretur i mai i fjor. Med 1,65 i promille. Idiotisk gjort.

– Kjøreturen kunne ha blitt fatal, heldigvis endte det kun med materielle skader, offentlig uthenging i media og fotlenke-dom i 50 dager. Petter Northug er forlengst tilgitt, alt tyder på at han har lært av sine feil, nå er det bare patetiske svenske journalister og Gunde Svan som elsker å rippe opp i fyllekjøringen.

– La det bare være sagt med det samme, VM i Falun vil i all hovedsak handle om Petter Northug, Norges mest omtalte skiløper gjennom tidene. Han er norsk skisports viktigste person, faktisk er den 29 år gamle Nord-trønderen viktigere for langrennsporten, enn sporten er for Petter.

Like mye omtalt i Sverige som i Norge. En pengemaskin for Norges skiforbund. En helt for de fleste nordmenn og mange svensker.

Petter Northug kommer til å mobbe svenskene for alt det er verdt, på deres eget VM i Falun. Sannsynligvis vil han nok engang bli kåret til årets idrettsmann. I Sverige. Tar han individuelt VM-gull, kommer Petter på en byste eller statue, både hjembygda i Mosvik og i Falun.

De aller fleste eksperter mener å vite at den utskjelte skiløperen er i bedre form enn på lenge, og blant de største favorittene i samtlige distanser han stiller til start på.

Hvor var du da Oddvar Brå brakk staven i VM i Oslo i 1982, hvor var du da Petter Northug ble verdensmester på femmila i VM i Liberec 2009 og hvor var du da Therese Johaug kastet seg rundt halsen på folkekongen etter sitt fantastiske 30-kilometer VM-gull i Oslo i 2011?

VM på ski skaper magiske øyeblikk. Minner for livet for en hel ski-nasjon som elsker sine ski-helter mer enn noen andre.

– Vi glemmer heller ikke norske fantastiske jenter som vil sette sitt preg på VM på sin måte. Alt tyder på at vi kan få tidenes medaljefangst i et ski VM. I så fall er det nettopp knallsterke, flotte, raske, norske yndlinger som vil stå for de fleste medaljer i alle valører. Det er flere norske gullkandidater på samtlige distanser for kvinner i VM i Falun.

Men de største overskriftene er det en mannlig skiløper som vil stå for. Også i dette VM. Petter Northug.

Sist VM, i Oslo i 2011- vant Petter Northug gull på 30-kilometer, stafetten og femmila, og sølv på både lagsprint og sprint.

– Det har heller ingen i Sverige glemt ennå. I Falun i 2015 vil det være mange skiløpere som mer enn noe annet ønsker å vinne, men for de fleste svenske deltagerne, med Marcus Hellner i spissen, vil det å slå Petter Northug på hjemmebane være det aller viktigste.

Vi tør å innrømme det de aller fleste tenker. Så lenge de norske utøverne kommer foran disse jævla svenskene, spiller det ingen rolle hvor mange medaljer Norge tar. VM i Falun starter torsdag 19. februar, det er all grunn til å glede seg, om du er norsk!

VM i Falun 2015

 

Vargas

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Fri fredag? I så fall er du ikke alene, nordmenn jobber for lite!

Ola og Kari nordmann jobber stadig mindre, vi tar helga allerede på torsdag, de som er igjen på jobben på...

Christian Grey- Playboy og sadist, eller bare en leken dominant?

https://www.youtube.com/watch?v=RNAfMWZN_uY Endelig kommer filmen en hel verden har ventet på, ihvertfall om man skal tro medieoppmerksomheten "Fifty Shades of Grey"...

Lukk