Har du hørt et intervju med norske ski-jenter? Du vet hva de skal si på forhånd, det høres ut som om de har fått beskjed om hva de skal si fra trenere og støtteapparat. Petter Northug derimot, snakker rett fra levra og du vet aldri hva som kommer. 

Misforstå oss ikke.

Vi elsker alle de norske ski-jentene over alt annet og gråter med dem hver gang de vinner. De bør bare by litt mer på seg selv, de gangene de får en mikrofon opp i ansiktet. Unntaket blant fantastiske norske ski-jenter, er Heidi Weng, med “bøye seg i hatten” som en av de beste kommentarene på uminnelige tider.

Ingen kan kopiere Petter Northug, han er det bare én av, heldigvis vil kanskje noen svensker si. Men norske jenter har mye å gå på, vi vet jo de kan, om de bare gidder. slutt å si det samme hver gang NRK vil vite noe om dere.

I dag hørte vi på Therese Johaug, og det var som forventet nitrist å høre på.

“Jeg hadde ikke helt dagen, men håper på et bedre løp neste gang, da er det nye muligheter bla, bla, bla.”

Therese Johaug

Hadde hun vunnet, slik hun ofte gjør, er det dessverre også den samme frasen som kommer, uten særlig store overraskelser.

Man kan ikke engang forestille seg at en av de norske jentene rope “barneskirenn” eller levere andre spydige kommentarer i det de gikk over mål til seier. Mulig det er verre for kvinner enn for menn å være “tøff i tryne” på bekostning av andre?

Norske ski-jenter er best i verden, bare slått av en amerikaner eller to med jevne mellomrom. Selvsagt er det bra for sporten, men det blir etter all sannsynlighet tredobbelt norsk i Tour de Ski sammenlagt, og det er som kjent det som teller.

Vi er bortskjemte med norsk-vintersport, og vi har fantastiske utøvere i stadig flere grener. Norske ski-jenter og gutter, kanskje de vi aller helst ser øverst på pallen – vi rett og slett forguder Marit Bjørgen og hennes lagvenninner.

Men vi har flere.

Skiskytterne har funnet blinken, og i dag ble det like godt tredobbelt norsk. Alpint gutta vinner nesten hvert løp de deltar i, i Jansrud, Svindal og Henriksen, nå med også en jente som endelig har fått fart på skiene i Nina Løseth. Fantastisk og svært gledelig.

Det norsk hopplandslaget har også imponert delvis i år. Kombinertgutta har ikke fått gjort stort pga dårlige forhold, men også der har vi vinnerskaller på rekke og rad.

Det er når de norske langrennsjentene får en mikrofon opp til munnen vi ikke er fornøyd. Her må noe gjøres, de bør på kurs hos Petter Northug eller andre som slenger litt med leppa. Det er lov å by litt mer på seg selv enn å si det samme hver gang.

Selvsagt har løperne fokus på annet enn å forsøke å være morsomme, før og etter viktige skirenn. Men det betyr ikke at det er lov til å tenke over hva man sier, uten å si det som forventes av dem.

Hele Norges Marit Bjørgen er også litt for forsiktig når hun er i intervju-situasjon, enda vi vet hun er både kvikk og kjapp i replikken, når hun vil.

Norge, nordmenn og alle som liker vintersport har mye å se fram i mot i ukene som kommer, men foreløpig er det liten grunn til å høre intervjuene hos kvinnelandslaget. Full skjerpings jenter.

Ingvild Flugstad Østberg leder noe overraskende touren sammenlagt. Martin Jonsrud Sundby leder herreklassen.

Heia Norge!

 

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Orgasme – også kvinner fortjener det …

Orgasme - også kvinner fortjener det. Selvsagt. De aller fleste menn lykkes med å nappe i løken eller f.eks knulle...

Lukk