Skilles? Eller bli og kjempe for forholdet? Godt voksne mennesker som har levd et helt liv sammen og vell så det, kan neste lese livets vei i ansiktet på hverandre. De er et felles prosjekt disse to. Alt de gjør, alene og sammen er for felles nytte og glede.

Nesten på lik linje med den gangen de traff hverandre for veldig veldig lenge siden.

Spør du disse aldrende menneskene som har opplevd så eventyrlig mye sammen, hver for seg, men mest sammen-  så ville de ha svart at det aldri kunne ha blitt det samme uten den andre. Aldri.

Så hva lever du for? Hva er din agenda?

– Visste du at eldre par som har levd et helt liv sammen, noen ganger slett ikke kan leve uten hverandre, og at den andre dør bare kort tid etter at den ene har gått bort?

Årsaken er det ikke mange som kan gi noe godt svar på, men det viskes om ekte kjærlighet. Og at livet rett og slett ikke er verdt å leve for den som sitter igjen. Alene.

Skilles? Eller bli og kjempe for forholdet?
Tomasz Wagner via Compfight

– Hva kan det være i ditt liv som gir deg så grunnleggende verdier at du rett og slett må leve videre. Kanskje ikke bare for din egen del, men også for andres. Andre mennesker er viktig for deg i ditt liv i gjennom store deler av livet.

Skilles? Eller bli og kjempe for forholdet?

Ja, kanskje hele. Fra du er født og til du kan ta vare på deg selv, har dine foreldre en viss betydning for hvordan du oppdras og lever dine viktigste år.

Når du er voksen og skal greie deg selv, er det også du som bestemmer over ditt liv. Du er ansvarlig for det meste som skjer og du må ta ansvar for egne handlinger på en helt annen måte enn tidligere i livet.

De fleste vet dette, men klarer ikke alltid å løsrive seg fra det trygge livet hjemme hos mor og fra i barndomshjemmet.

Før eller siden tvinges det seg fram, det faktum at du faktisk står alene i livet. Er du derimot så heldig å ha funnet en partner omsider, kan dette være nøkkelen til et langt og godt forholdt som bygges ut i fra de tre viktigste faktorene.

Tro, håp og kjærlighet. Hørte det før? Tåpelig, plumt og patetisk?

Ja, kanskje det er det, men si ordene høyt til deg selv og kjenn etter hva de kan bety for deg og din utkårede. Kan et ekteskap leve uten håpet, kan forholdet klare seg uten kjærlighet, og kan relasjoner leve sammen uten troen på å lykkes i dette samspillet? Neppe!

– Ingen kan gå gjennom et langt forhold uten å kjenne på at dette kanskje er feil, tenke tanken på å gå eller søke profesjonell rådgivning når problemene tårner seg opp.

Veldig få par opplever å leve sammen gjennom mange år uten å oppleve opp- og nedturer i forholdet. Det er i disse tider man bør lete etter lykka, trua, håpet og å ta sjanse på å kjenne etter; om det fortsatt lever en gnist av kjærlighet i hjertet.

Noen velger å gå. Et valg det fort kan være lett å angre på om det er for lite veloverveid. Skal dere skilles, eller bli værende og kjempe for forholdet? Det kreves mot, og det kreves begges innsats.

– Et langt og trygt forhold kommer slett ikke av seg selv. Tvert i mot, det er langvarig jobbing mot felles mål- der god kommunikasjon og forståelse mellom han og henne som er løsningen.  Der begge har like mye å si, der begge lytter til den andre og begge får sine ønsker innfridd- på lik linje med hverandre.

Et liv som leves alene, er bare et halvt liv.

– For å leve et fullverdig liv, bør du og skal du gjøre det du kan for å finne én å elske. For din egen skyld. Du fortjener det så inderlig, å finne en som elsker deg fra hele sitt hjerte og som vil bli ved din side. Hele livet.

Da må du være villig til å kjempe for å beholde vedkommende. Når to single – endelig blir et par.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Nakenbilder av deg selv – deler du?

Nakenbilder av deg selv - deler du? Kim Kardashian har gjort det igjen, delt bilde av seg selv, uten en...

Foreldrerollen- klarer du å slippe taket?

Foreldrerollen- klarer du å slippe taket? Hun ringer hjem fra festen, hun snakker så uklart at du ikke skjønner hva...

Lukk