Skjelvet fra filmen – kan ramme Oslo! Filmen “Skjelvet” kan faktisk ramme hovedstaden på tilnærmet lik måte som på lerretet.

Særlig sannsynlig er det kanskje ikke, men tør du gå å se filmen, vil du oppleve effekten av et jordskjelv på skremmende nært hold.

Et jordskjelv som fra filmen “Skjelvet” kan ramme Oslo, men ikke på samme måte med skuespillerne, dessverre. Menneskene som rammes vil dø langt raskere enn på film, slik det ofte er i underholdningsbransjen.

Snart er det premiere på oppfølgeren til “Bølgen” med Kristoffer Joner og Ane Dahl Torp i de viktigste rollene. Dette er en film du bør se. For din egen del – særlig om du bor i eller rundt Oslo.

I en sjanger i stadig større grad preget av glossy effekter og greenscreens har «Skjelvet» noe taktilt og nøkternt og støvete over seg som gjør distansen til publikum mindre.

Inger Merete Hobbelstad / Dagbladet

Vi har allerede skrevet om det flere ganger, og kommer til å skrive om det igjen. Fordi vi har sett hva jordskjelv kan gjøre med hele kontinent, vi har sett hvor mange tusen mennesker som kan bli rammet av naturkrefter i bevegelse, på svært kort tid.

Skjelvet fra filmen – kan ramme Oslo!
Skjelvet fra filmen - kan ramme Oslo!

Katastrofefilmen “Skjelvet er en moderne filme med gode effekter, det ser virkelig ut, og er produsert for å skremme oss. John Andreas Andersen, som har regien, lykkes utvilsomt på alle punkt. Vi som sitter i kinosalen og ser Oslo, som mange av oss kjenner så godt, og som vi vet har blir rammet av andre grunner tidligere, betyr mye for oss – faller i grus og filmskaperne lar det virkelig gå på helsa løs.

Jonas Oftebro (sønn) og Edith Haagenrud-Sande (datter) er minst like sentrale som i “Bølgen”, kanskje mer datter enn sønn denne gang, men jo sterkere blir inntrykkene fordi Edith, som spiller “Julia” er yngst i familien.

Når store og viktige bygninger som Oslo Plaza ( som er blant Norges høyeste bygninger ) med sine 117 meter og sine 37 etasjer, begynner å vakle, så merker du det i kinosalen. Effektene er enorme, og du føler deg som en av de som er rammet av skjelvet og konsekvensene av det. Lydeffekten, er med på å gjøre stemningen direkte uhyggelig.

De fleste har hørt om tsunamien som rammet store deler av Asia i 2004.

Forårsaket av et underjordisk jordskjelv, som tok med seg enorme verdier, store landområder, hoteller og bygninger for milliarder av kroner, men aller verst – antatt 345.000 omkommet, 40.000 savnet og mer enn 1.5 millioner ble hjemløse. Som om det var en film med stort budsjett, men dessverre en virkelighet som er vanskelig å forstå. Fortsatt.

Det er ingen overhengende fare for jordskjelv i Norge. Men, det er dessverre et stort men. Ingen kan vite når et eventuelt jordskjelv rammer, ingen vet hvor eller når.

Får vi et kraftig jordskjelv i indre Oslofjord, er krisen et faktum, da er det faktisk bare å løpe, om du rekker …

Premiere på katastrofefilmen “Skjelvet” kommer over hele landet 31. august. Tør du se den?

Kilde: Dagbladet

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Ola-Conny og Sana fra SKAM – sammen i ny realityserie!

Ola-Conny og Sana fra SKAM - sammen i ny realityserie, nemlig tidenes mest underholdende i "71 grader nord" – ny...

Lukk