Teknologien er i ferd med å nå et metningspunkt for vår fatteevne, og snart har vi en skjerm på netthinnen døgnet rundt – om utviklingen får fortsette.

Google-brillen er allerede gått ut på dato og flatskjermer, digre som låvedører – selges  for noen skarve tusenlapper. Snart har vi ikke nok tid i døgnet til å rekke over alt vi skal underholdes av.

Hvilken skjerm styrer ditt liv?

På jobb, på fritiden, som hobby og interesser er vi knyttet til en pc-skjerm, iPad, smarttelefon eller den digre TV’n på kjøkkenet, på soverommet eller hengende på veggen i stua.

Du er ikke langt unna en skjerm som gir deg den underholdningen du behøver og elsker. Er det nødvendig, og er barna våre et resultat av vår teknologiske utvikling, som kan minne om et mislykket langtidsprosjekt?

Å bli sett – er viktigere for de fleste, enn å se.

IBM 2250 Mod 2, EDB-maskin Foto: Wikimedia.org

Selvsagt er teknologien tvingende nødvendig for det moderne samfunnet, nå og langt inn i framtiden, men må vi benytte oss av skjermene våre på jobb og privat – hele døgnet? Hva gjorde folk flest før det kun var én eneste skjerm som akkurat hadde fått farger og hadde ingen sending etter klokka 22:30?

Hvilken skjerm styrer ditt liv?

Sannsynligvis snakket de med hverandre, så hverandre og brukte tid, med en helt annen innlevelse enn nå. Hvor mange blikk møter du i din lunsjpause? Sikker overraskende få, fordi dine kolleger er for opptatt med å oppdatere seg i sosiale medier, se på bilder på Instagram eller lese noe på Facebook – som egentlig ikke er så viktig.

Skjermene styrer livene våre i for stor grad til at vi rekker å leve på ordentlig. Ingen oppdateringer i sosiale medier eller underholdning på TV – kan være så viktig, at vi glemmer hva som faktisk betyr noe i den større sammenhengen. Å bli sett – er viktigere for de fleste, enn å se.

Hva tenker du om at ditt barn ikke blir sett på ordentlig av deg som mor, eller deg som far? At ditt barn blir oversett fordi din skjerm er mye viktigere enn barnets oppmerksomhet, akkurat nå, og nå, og nå, og …

Kan du huske sist du logget skikkelig av? Ved middagsbordet for eksempel – burde du ikke brukt tiden på ekte mennesker istedet?

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Priskrigen for påsken 2018 er i gang!

KIWI, Rema 1000, COOP Extra og alle andre kjeder, ønsker at du handler dine dagligvarer hos dem – hver gang....

Lukk