Det er august allerede og de aller fleste vet hvordan framtiden vil bli. Om det blir videre skolegang og du har kommet inn på den skolen du ønsket, om du har siste året på ungdomskolen eller kanskje skal ut i arbeidslivet for første gang. 

Fellesferien er over, mange barn og unge går hjemme et par uker til før det braker løs for de aller fleste.

Uansett hva du skal gjøre så er det viktig å sette opp en plan og vite hvilken sti du skal følge.

Noen barn skal ha sin første skoledag, som både kan oppleves som spennende og kanskje litt skummel. Men det går veldig fort over.

Valgene kan være vanskelig å ta  Foto: Ung.no

Skal du bo utenbys så er det viktig å vite i god tid hvor du skal bo. Skal du leie sammen med andre, skal du bo på hybel?

Det er ingen hemmelighet at studenter har dårlig råd gjennom student tiden. Derfor kan det være smart å gå sammen med andre og bo i et fellesleie. eller et bokollektiv som det også kalles.

Skal du begynne å jobbe så må du huske å få tak i skattekort, og melde fra om at du skal jobbe. Har du ikke tjent noe tidligere i året så kan du tjene opp til 40.000 kr før du må begynne å betale skatt. Dette kalles frikort.

Er du i den situasjonen at du ikke har skoleplass eller jobb. Så bør du melde deg hos NAV slik at du blir registrert som arbeidssøkende. Det er den eneste måten å få arbeidsledighetstrygd på.

Er du interessert i å få jobb, så er det stor sjanse for at du får det. Men du må kanskje begynne med noe som du i utgangspunktet ikke er så interessert i. Bare for å komme i gang. Det er jobber for de som ønsker det nok.

Og har du ikke fått innvilget ditt førsteønske mht til studieplass så kan det være lurt å fortsette studiene med 2. eller 3. ønske om du ønsker å oppnå drømmejobben til slutt.

Livet går så fort- ikke kast det bort med å ikke ha noe å gjøre, det vil du angre på senere.

Lykke til!

http://www.ung.no/

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Sorgen som ble kapslet inn av kjærlighet

Sorgen biter deg i hjertet med store hugg Du blør og blør, gråter og gråter Du har ikke lenger mulighet...

Anders Behring Breivik- heltene kommer fram

- Masse-drapsmannen tok livet av 77 uskyldige mennesker på Utøya og i Oslo. - 10 dager etter ligger det mer...

Lukk