Skolemassakre på en norsk skole- Usannsynlig? Ja det er usannsynlig, men kan det skje i Finland, i Storbritannia og i USA er vi naive om vi tror det ikke kan hende på en norsk skole også.

Dessverre er samfunnet blitt mer kynisk, de psykisk syke må vente stadig lengre på behandling, forebyggende tiltak er fraværende i de fleste norske kommuner.

Samfunnet må plukke opp de menneskene som faller i mellom to stoler og som ikke blir fanget opp i systemet. «Mange tikkende bomber» går fritt omkring og kan i verste konsekvens ta med seg andre uskyldige mennesker i døden – om de ikke får behandling og hjelp.

Asylmottakene i Norge flommer nesten over av fortvilte mennesker uten noe håp for framtiden.

Hvem passer på at at ikke en eller flere legger planer for å gjøre alvorlige kriminelle handlinger i Norge; som i verste-fall tar mange liv, som i beste fall gir asylsøkeren dom og fengselstraff som skal sones i Norge.

Skolemassakre på en norsk skole- Usannsynlig?

Skolemassakre på en norsk skole- Usannsynlig?

PST burde ha forhindret Bering Breivik i å lage bomben som drepte 8 uskyldige i regjeringskvartalet, daværende statsminister Jens Stoltenberg hadde ansvaret. PST-sjefen og justisministeren gikk av. Ingen ble straffet for den manglende oppfølging av terroristen som drepte 77 uskyldige mennesker på Utøya.

Hvis ingen tar de nødvendig grep, hvis ingen tar ansvar og klarer å stoppe potensielle masse-drapsmenn, er det bare snakk om tid før vi opplever 22. juli 2011 på ny. Rent hypotetisk kan det skje på en skole; som noe annet sted.

Er vi forberedt på det?

Islamistleder Abubakar Shekau oppfordrer elever og andre rundt om i verden, til å gjøre skolemassakre mot vestlige skoler fordi vestlig utdanning er et komplott mot Islam.

Shekau er bare en av veldig mange som mer enn gjerne ser en norsk skole blir rammet av vold og død.

Som sagt, det er ikke særlig sannsynlig, men er vi ikke årvåkne for hva ondskap, religion, fundamentalistisk overbevisning kan gjøre med et menneske-sinn, har vi allerede tapt. Vi må tørre å ta kampen, vi må slutte å lukke øynene, vi må ta galskapen på alvor.

Bare i Norge alene, er det mange tusen potensielle drapsmenn som i dag ikke får noe behandling for sine psykiske lidelser.

De som har fått en plass i systemet må gå mange måneder å vente på en potensiell behandling, om ikke behandlingssentret blir nedlagt pga nedbemanning og kommunal-budsjettsprekk innen vedkommende får hjelp i det hele tatt.

– Så lenge politikerne ikke vil se problemene, men heller se hvor det kan spares penger, vil vi før eller siden oppleve at våre norske ungdommer bli drept i hopetall, kanskje flere hundre; på en dag.

Skutt og drept av en eller flere mennesker som uansett ikke har noen framtid. Som uansett ikke får den hjelpen de trenger. Det er ikke særlig sannsynlig, men har vi råd til å la være å ta ansvar?

Kan vi være forberedt på en norsk skolemassakre? Neppe!

Foto: Flickr/  j.ardin

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Du deler soverom med vedkommende- men vet du egentlig hvem det er?

Dere snakker jo bare sammen om de dagligdagse tingene, ikke om de tingene som handlere om dere. Hva om en av dere blir alvorlig...

Du trener og spiser riktig, men er ulykkelig- hvorfor det?

Du trener og spiser riktig, men er ulykkelig- hvorfor det? Vi nordmenn er eksperter på nyttårsforsett, men hvor lenge holder...

Lukk