Skoleveske til 9000 kr er helt ok! Men kun om du har spart opp pengene selv og kjøpt vesken for egne midler, fordi du ønsket deg veldig nettopp en slik veske til den prisen.

En dyr gave til deg selv, men ærlig fortjent, det er jo du som bestemmer over egne penger.

Det vil uansett være en lite klok investering. Du vil kunne få en minst like god og anvendelig veske til under tusenlappen. Minst.

– Dessverre er inngående økonomisk rådgivning et fraværende kapittel i skoleverket. I skolefagene samfunnsfag, matematikk og i norsk, burde det ha vært en selvfølge med pensum i privatøkonomi.

Barn fra 13 år og oppover har sitt eget bankkort, men hvordan pengene havner på kortet, er det dessverre ikke alle som vet.

De fleste tenåringer vet alt om Justin Bieber, hvem som er med på «Paradise Hotel» og hvilket veskemerke som gir best status, men å forklare hva renter er, det blir fort litt innviklet.

Skoleveske til 9000 kr er helt ok!

Alle norsk ungdommer bør lære seg verdien av å spare egne penger, for så å kjøpe det de har på ønskelista.

Å ha kunnskap om pop-idolet, reality-favoritter og store «brands» er vell og bra det, men din privat-økonomi er så mye viktigere, for deg og din framtid.

– Foreldre av norske barn og unge har et stående ansvar i å forklare de unge hvorfor man ikke kan kjøpe alt man har lyst på til enhver tid, gjerne som endel av barneoppdragelsen. Faktisk er det din plikt som en mor eller en far, å gi barna grunnleggende økonomisk forståelse.

– TV-serien Luksusfellen på TV3 kunne ha gått hver uke i 20 år, hvis alle som søkte fikk være med i programmet. Så stort er nemlig problemet rundt om i Norge. Man skulle kanskje tro det er naive ungdom som står i flertall i søkebunken, det er feil.

Det er godt voksne som har tatt seg vann over hodet, eller som har brukt for mye penger, mer enn det som faktisk kommer inn, i for lang tid; som deltar.

For de aller fleste arbeidstakere går det fint å spare penger til tøffere økonomiske tider. Ser man på antallet inkassosaker, skulle man ikke tro at folk flest brydde seg om å betale for seg i det hele tatt. Nordmenn skylder til sammen flere milliarder kroner i forskjellige kommuner rundt om i landet.

– Den lave boliglånsrenten burde gitt de fleste muligheter til å legge opp en buffer nå. I stedet går pilene feil vei, alt for mange bruker mer penger enn de klarer å betale tilbake. Går renta opp, vil mange få problemer med å betale sine lån, og dermed slite med å beholde sin bolig.

Et godt råd, uansett hvor gammel du er, begynn med sparing så raskt som mulig. Det blir raskt penger av det, og jo tidligere du begynner- jo mer klarer du å spare. Ha en viktig huskeregel på minne, så vil du alltid ha penger.

Bruk kun oppsparte midler, lån aldri penger til ting du ikke trenger.

Ønsker du deg ny skoleveske, så kjøp den som er på salg. Penger spart er penger tjent. Er du student, ta en kvelds- og helge-jobb. Da kan du spare mye penger på kort tid.

(Rente = prisen får lånt kapital)

Vargas

nb_NO
en_GB nb_NO

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Mormor reiser til Afrika for å få seg pikk!

Mormor reiser til Afrika for å få seg pikk! Visste du at stadig flere nordiske eldre kvinner reiser til til...

DeadlineDay- Cuadrado til Chelsea, done deal!

Som mange vet er det på overgangsvinduets siste dag det skjer aller mest, og faktisk mot de tre siste timene....

Lukk