Bare dager igjen og vi begynner å kjenne panikken bre seg. Svigermor og halve slekta kommer til jul og reiser ikke igjen før 2. juledag. Hus skal vaskes, mann og barn skal pyntes og  julegaver skal kjøpes inn. 

Den jævla jula tenker du i ditt stille sinne, men sier det selvsagt ikke til en sjel.

Du er nok ikke alene om å tenke tanken. Dessverre har den kommersielle jula der de aller fleste jakter på den perfekte julaften, med de perfekte gavene, med den perfekte julematen og selvsagt det aller viktigste, de perfekte julegavene.

De aller fleste går på en smell både før, under og etter jul.

Du står i kø uansett hvor du skal, du bruker 45 min på Rema bare for å finne en jævla pose Surkål som du ikke spiser selv engang, på vei til barnehagen, hos frisøren og for ikke å snakke om i kjøpsentret. Over alt, hektiske mennesker som foremelig sloss om de fineste Clementinene i fruktdisken.

Da du et par timer senere, svett og jævlig kommer ut av sentret med atten bæreposer, har noen helt tydelig kjørt på bilen din uten å legge igjen så mye som en julehilsen engang. Du kan faktisk dra på deg hjerteinfarkt av mindre.

– Spør du noen håpefulle om hva de ønsker seg til jul er det neppe noe under 1000 kroner. Helst ny iPad, iPhone, Playstation 6 og den siste utgaven av WII. I ditt stille sinn forbanner du alt som har med jula å gjøre, på lik linje kongen forbanner julestjernen i eventyret om Gulltopp som skal finne den forbanna stjerna.

Jula er barnas høytid først og fremst. Det betyr ikke at alle barn trenger så mange dyre gaver som mulig for at julen skal bli fin i et barnesinn. Barnet trenger først og fremst å lære seg til å glede seg over å få en gave. Får man bare en gave, så skal barnet forstå at den er det all grunn til å bli glad over.

Så skjer nok ikke i Norge jula 2013.

Dessverre får mange norske barn så mange gaver til jul at de ikke orker å pakke opp alle. Da har julebudskapet fått en så flau smak av overflod at det er like godt å avvikle hele greia. Det faktum at vi svir av svimlende 50. milliarder kroner i desember gjør ikke julestemningen noe bedre.

– La jula først og fremst handle om å være sammen med de som betyr mest. Ikke bli med på all den markedsføringen som skal tvinge deg til å bruke så mye penger på gaver, at du ikke kan betale for regningene dine før til neste jul. Det er det neppe verdt.

 

God jul.

 

Foto: Flickr/ Eira M.

Vargas

Tags: Jula 2013

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Mann- sliter du med din rolle?

Norske kvinner vil ha menn i ordets rette forstand, ikke en fyr med utelukkende myke trekk som snakker henne etter...

Den sexy Julegaven hun vil elske!

Kvinner liker å være sexy og det gir henne en enorm selvtillit å vite at hun er vakker fra innerst til ytterst....

Lukk