Nå nærmer det seg jul med stormskritt folkens. Alle syv slag bør være bakt, huset bør lukte grønnsåpe og juleneket hengt ut. Gløggen bør stå på plata og putre, Ribba skal snart i ovnen og treet har allerede vært pyntet et par dager. 

Hva ønsker du deg til jul?

Fred på jord, penger i banken og snille barn? Det er vel slik gjennomsnitts-ønskene for julen ofte er for de som har alt. Vi har jo det vi meste vi trenger, men vi er ikke alltid like fornøyde av den grunn. Hvorfor kan det ha seg slik tror du?

Har vi for god tid til å kjenne etter hva som ikke er som det burde være, eller tenker vi litt for mye på hvordan andre har det? Merker du ubehaget ved å ikke strekke til der andre lykkes?

Du vet vel at du er er mer enn bra nok og at det uansett blir jul?

– Via Facebook og andre sosiale medier kan vi se vakre hjem pyntet til fest, så har du kanskje ikke rukket å pynte like fint selv, kanskje er økonomien litt verre enn du egentlig vil innrømme for dine aller næremeste også? Er det egentlig så farlig hvordan andre har det sammenlignet med deg selv? Hvis du tenker deg om?

Er ikke samværet med de du står nærmest viktigere enn hva andre synes om deg?

Å ha evnene til å glede seg over å gi framfor å få er en god egenskap. Å se andre bli glad for det du gjør eller gir, er en stor glede i seg selv. Alle kan gi noe til noen, ikke trenger det det å koste stort heller.

Et par timer barnevakt til de som trenger det, innvendig bilvask, vedhugging, vareinnkjøp osv. Ting du vet du kan bidra med av ren håndmakt til de som ikke klarer slike oppgaver selv, blir satt stor pris på. 

– Skal du gi noe til barn, så kan du gi i gave et kort hvor det f.eks står kortfattet, barna selv kan få velge hva de ønsker å lage i juleverksted, der alt kan lages med enkle knep. Karameller, boller, marsipan, kakemenn eller pepperkaker. Bruk det du allerede har i skapet fra før, så sparer du noen kroner.

– Jula bør først og fremst handle om samvær foran kjøpefest, fyll og higen etter siste mote eller det siste som går på strøm eller batterier. Vis at du bryr deg ved å være til stede for de som trenger det. Julebudskapet har en tendens til å forsvinne mer og mer. Den kommersielle jula med bråkete TV-reklamer, hysteriske butikk-eiere som leser omsetningstallene flittig og et stadig større kjøpepress, gjør at stadig flere tar avstand fra den moderne jula.

Bør det være slik, bør ikke julebudskapet få være slik det har vært gjennom generasjoner? Slekt skal følge slekters gang synger vi i julehøytiden, det er bra, men husker vi hvorfor vi egentlig feirer jul om tjue år, femti år, eller hundre år?

 

Jula skal først og fremst være hyggelig for barn og unge, men vi må også huske å ta vare på de kloke verdiene. Vi feirer ikke jul fordi vi prøver å bli feitest mulig, men fordi kirken og Jesu fødsel er en del av vår tro og vår tradisjon, og det er nettopp det jula bør handle om nå, som for mer enn 2000 år siden.

Hvorfor feirer du jul?

 

Vargas

Tags: Jesus, jul, misunnelse, overforbruk, tilfredshet, TV-reklame

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Miss Ninja- Norges deiligste blogger?

Miss Ninja elsker å sjokkere, nå har hun endelig lagt ut nye bilder av seg selv, ikke med mye tekstiler,...

Kåt? På tide å gjøre noen grep for deg selv og din partner?

Noen ganger kan det være smart å planlegge livet. Sliter du med sexlysten kan et nettkjøp hjelpe deg på glid....

Lukk