Skråblikk på livet! Det aller meste er kanskje sagt om livet, men jeg deler noen tanker med deg allikevel. Fordi det angår oss alle, er det også lett å si noe om det. Du kommer til verden, du lever og du dør. Punktum.

Midt i mellom der – lever du ditt liv på din måte, på dine premisser. Så skal du kanskje leve evig et eller annet sted.

I paradis, som geit, som Moskus, eller kanskje som hund. Der om strides de lærde, også de som ikke vet stort om livet etter døden – diskuterer gjerne tema. Kanskje du lever videre som deg selv, på den andre siden? Tull? Hvordan kan du vite det?

– Om man ser for seg planeten Tellus, jordkloden, menneskehetens foreløpige hjem – har vi litt forskjellige forutsetninger for å leve våre liv. I Australia, USA og store deler av det vestlige Europa, lever vi tilnærmet likt.

Bortsett fra politisk og det faktum at man har president, istedet for kongedømme som vi har her hjemme. Så lever vi av vår overflod og luksus.

Vi lever i gjennomsnitt til vi er  ca. 82 år, og vel så det. Nordmenn er blant de som lever lengst av alle.

Skråblikk på livet!

I store deler av verden forøvrig, har ikke alle like store muligheter til å leve like gode liv. Noen sulter, andre blir sturt av diktatorer som styrer sin nasjon med stø hånd.

Nord-Koreas Kim Jong-un er et eksempel. En mann som – ifølge den vestlige media, er klin hoppende gal, og som er villig til å gjøre hva som helst mot hvem som helst, for å sitte ved makta.

– Om fem hundre år eller deromkring – kan det hende vi lever på planeten Mars, eller andre alternativer – av forskjellige grunner. Krig, forurensning, naturkatastrofer eller av foreløpige ukjente årsaker. Selve kloden har eksistert i ca. 5 milliarder år, der mennesker har eksistert i bare noen hundretusen av disse.

Kloden ville ha bestått uten oss. Mennesket er klodens største trussel, utvilsomt. Noen mener det er en trussel mot de fleste av oss at Russlands president, Vladimir Putins flørter med Nord-Korea. To gale menn er åpenbart farligere enn én.

Så hva gjør du med ditt liv? Håper på at du rekker og leve ditt liv i tide?

Har du tenkt på hvordan du egentlig har det – i ditt liv, sammenlignet med en person som bor i f.eks, Nord-Korea? Nei, hvordan kunne du? Verdens mest lukkede land, er ikke lett å få innblikk i. I hvert fall ikke deres levesett. Vi vet bare hva media, internett og avhopperne som kom derifra med livet i behold – forteller oss.

Går de på Rema hver fredag og kjøper Taco, stikker innom polet på vei hjem for å kjøpe rødvin – før de ser «gullrekka» med familien? Neppe. De vet nette hva Rema, Taco, vin eller hva god TV-underholdning er. De er glade om de lever til neste dag – og ikke torturert eller mishandlet av landets strenge regime.

Vi i Norge kan leve livet i frihet, reise hvor vi vil, stort sett når vi vil, om sjefen har gitt oss grønt lyst, og økonomien strekker til. Sammenlignet med nordkoreanerne, stakkars jævler, kan vi leve våre bekymringsfrie liv. Fra start til slutt.

Den eneste felles skjebne, de deler med oss – er at vi skal være døde i all evighet. Vi har tross alt levd. DE har kun eksistert.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Iker forlater Real – 4 uker til Premier League starter!

Real Madrids mangeårige målvakt, legenden Iker Casillas (34) går til det Portugisiske storlaget Porto. Man trodde ikke det var mulig,...

Når den du elsker går…

Når den du elsker går. Dere hadde aldri hatt noen skikkelig kjæreste før. Dere var den første for hverandre. Alltid...

Lukk