Din privatøkonomi, får liten effekt av hvilke endringer som blir lagt til grunn i forslaget til Statsbudsjett. Husk at dette ikke er endelige vedtak, bare et vink fra regjeringen, alt må godkjennes av Stortinget.

Er du rik, vil du få enda litt mer å rute med. Skattefradraget er nemlig størst for de som tjener mest. Husk, det er Høyre, de rikest parti, som styrer landet sammen med FRP nå. Dette kan du være med på å endre allerede neste høst, da er det nytt Stortingsvalg.

Bor du langt Nord i landet og er svært avhengig av bil ofte, blir det dyrere for dere. Drivstoff blir merkbart dyrere, har du muligheten til å reise kollektivt og la bilen stå i garasjen, blir det billigere, fordi avgiftene på å eie, reduseres. Når du fyller tanken, har også en betydning, fordi drivstoff er billigere på søndag og mandag før kl 12:00, fyller du tanken på disse tidspunktene, er det mye å spare.

Studentene får dyrere studielån, vi som nyter et glass med noe godt i må betale mer for alkoholen og NRK-lisensen, som irriterer halve kongeriket – blir stående uendret, heldigvis og hurra. Forsvaret får noe mer, men burde ha fått mange ganger pengene. Kommer russerne så har vi lite å stille opp med uansett. Politiet får to helikopter, pris en kvart milliard kroner. Dyrt.

Norske penger

SpareBank 1 via Compfight

Har du barn, å er det lite nytt å hoppe i taket for. Barnetrygden er fortsatt uendret, og ikke økt siden Trond Viggo Thorgersen lekte sæd-celle på Barne-TV. Det begynner å bli noen år siden. Eneste positive punkt det er verdt å nevne, Regjeringen foreslår å øke alderen på fritaksgrensen på egenandeler for helsetjenester fra 12 til 16 år.

Nesten alle arbeidstakere får noe skattelette, men summene dette utgjør er av så liten betydningen at det knapt nok merkes. Dropper du en pølse og brus på bensinstasjonen i uka, har du tjent inn disse summene og vell så det.

Ellers er forslaget til Statsbudsjettet for 2017, lite spennende, med bare små justeringer sammenlignet med 2016.

Din privatøkonomi er av stor betydning, ikke for så mange fler enn deg selv og dine nærmeste. Derfor bør du gjøre justeringer som kan bedre økonomien både på kort og lang sikt. Da bør du spare noe, til dagene som kommer, sette opp et kort- og langtidsbudsjett. På den måten skaffer du deg oversikt over hva pengene går til og hvor mye du har igjen – før neste lønning.

Sliter du og din husholdning med økonomien, er du sannsynligvis skyld i dette selv. Med rekordlave renter på boliglånet i flere år, burde du ha gjort grep allerede, som gir deg bedre råd. Statsbudsjettet for 2017 vil ikke gi deg mer penger i pungen, men det kan du gjøre selv med noen enkle grep. Her er noen få tips:

 • Betal regningene dine på forfallsdato
 • Ikke bruk kredittkort eller ta opp forbrukslån, du kan få problemer med å betale inn i tide
 • Betal reisene dine med kredittkort, som gir deg gode vilkår før under og etter reisen, men betal i tide
 • Bytt bank om du mener du ikke har de aller beste betingelser
 • Bytt jobb om du mener du kan tjene bedre hos en annen arbeidsgiver
 • Bytt strømleverandør om du ikke får de aller beste avtalene
 • Selg den ene bilen, dere kan klare dere med én med god planlegging
 • Ikke kjøp papiraviser og kiosklitteratur – bruk nettet istedet
 • Smør matpakke, ikke kjøp lunsj på bensinstasjon
 • Har du muligheter til å handle mat, alkohol og tobakk i Sverige, Danmark eller Tyskland, er det mye penger å spare
 • Gjør alle innkjøp etter handleliste, etter middag og kjøp inn stort, små-handling er lite lønnsomt
 • Har du problemer ta kontakt med banken, refinansier og slå sammen smålån til et større
 • Når hadde du verdivurdering på din bolig sist? Det kan gi deg betydelig rentefordel fordi boligen har økt i verdi

Alt dette visste du sikkert på forhånd? Allikevel sliter du med å få endene til å møtes? Dumt. Og fryktelig unødvendig. Er du en vanlig arbeidstaker med 100% stilling, bør du kunne ha såpass struktur, orden og disiplin på pengene dine at du ikke får problemer. Ærlig talt!

Har du økonomiske utfordringer du ikke klarer å ordne opp i selv, ta kontakt via kommentarfeltet så hjelper vi deg – helt gratis. Du kan selvsagt være anonym.

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Mann – vær ærlig i dine meninger

Mann - vær ærlig i dine meninger. Menn i sosiale medier, som ytrer seg på nett, har en egen evne...

Mannegruppa Ottar – en skam for norske menns holdninger!

Mannegruppa OTTAR – en skam for norske menns holdninger! Noen tenker kanskje at dette er en gruppe for menn med...

Lukk