Statsministerboligen er en flott og svær bolig, den ligger i Inkognitogaten 18 i Oslo. Jens Stoltenberg (A) og hans familie bor der nå, nettopp av den grunn at han er Norges statsminister. Han har garantert tatt fram de største koffertene og gjort en avtale med et flyttebyrå. Ut skal han om ikke lenge, Erna er på vei. 

Hvorfor det?

Jo fordi Stoltenberg har sittet som sjef for den rød-grønne regjeringen i åtte år, med vekslende hell om man spør de fleste velgerne i Norge. Nå er det på tide med noe nytt, sier de samme velgerne. Faktum er at de roper det fra gjerde fordi de ikke er så sikker på hva de ønsker å stemme på ennå.

Det er ikke så veldig rart fordi Erna Solberg (H) som etter all sannsynlighet tar over etter Jens, ikke har noen plan over hvordan hun skal legge fram sin politikk. Hun vil vente med å se hvordan valget går først. Derfor kan det være vanskelig for mange velgere å stemme Høyre, fordi de ikke vet hva de får med en Høyrestyrt regjering.

Hvorfor skal man endre på noe som fungerer? De fleste nordmenn har både nok mat, jobb og ok økonomi.

Om du har sett bilder fra Erna Solbergs hjem, så var det overraskende rotete, ja det formelig fløt over alt. Med tanke på at Sindre Finnes, Ernas ektemann går hjemme og surrer hele dagen, må bildene fra deres hjem være en plan om å prøve å se folkelig ut. Det kan være en klok plan, om hjemme faktisk var så rotete kan man bare tenke seg hvordan statsministerboligen vil se ut etter bare noen få uker. Mange rom å rote i.

Stemmer man derimot Arbeiderpartiet,  har det greit som det er, og ikke ønsker noen endringer så vil Jens bli boende i statsministerboligen. Problemet for Jens som ser ut til å bli avgjørende for at han må ut av Inkognitogaten 18, er hans svirebrødre i SP og SV. Disse innpåslitne taper partiene som har vært som en kvise på APs rumpe i åtte år.

– Ikke har det vært noen hjelp å få, ikke har de klart å få gjennom mer enn noen få prosent av den politikken de gikk til valg på. Mat i skolen? Til og med frukten er fjernet mange steder. Full barnehage dekning? Langt derifra. Jens måtte ta med SP og SV for å komme til makta, hva gjør man ikke for å få bo i den flotte statsministerboligen?

– Hvis Arbeiderpartiet skulle få overraskende mange stemmer, kan de prøve på å få all makt alene. Det avhenger i så fall at Erna surrer bort valgseieren med å ikke lykkes med å danne en regjering med sine «venner». Etter all sannsynlighet er hun avhengig både Siv Jensen(FRP) og Knut Arild Hareide (KRF) og Trine Skei Grande (V), eller minst en av disse og det kan bli vanskelig nok det.

Erna Solberg kan fort bli Norges neste statsminister, men mange mener hun står svakt så lenge hun ikke har noen plattform å vise til, noen kabal å legge fram eller en politikk som er tydelig nok for sine velgere. Da kan i verste fall alle de nær 750.000 velgerne som sitter på gjerdet velge noe annet enn opposisjonspartiene, og vips sitter Jens i fire år til.

Er du i tvil om hvem du vil ha som statsminister for de neste fire årene? Her er de to rivalenes partiprogram, husk å lese nøye det som står i mellom linjene.

Arbeiderpatiet.no VS Høyre.no

 

Vargas

 

Flickr/ Foto: Statsministerens kontor

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Åndenes makt med nye og dramatiske episoder- tror du på det?

Et av de mest populære programmene i en år rekke på på TVNorge er "Åndenes makt." Programmet der klarsynte ser...

Asma al-Assad- YOU can stop your husbands killings

Asma, you are born in UK, how can you sit  and look at your husband's killings? Asma, you are the...

Lukk