Et fotball-VM er mer enn bare fotballturneringen. I et land som Brasil så blir det en måneds folkefest for en hel verden og er det noen som kan nettopp det så er det brasilianerne. Fotballen er bare en av ingrediensene i sommerens vakreste eventyr. 

– Brasil har så mye å tilby, brasilianerne er som skapt for å ha et stort mesterskap i fotball, ikke bare fordi de lever og ånder for selve sporten, men fordi de vet å lage et skikkelig party når det kommer gjester. Til et VM i fotball kommer det mange. Det vil vise seg for en hel verden fra 12. juni i år, da starter nemlig det 20. VM i fotball, med vertsnasjonen som sedvanlig i første kamp mot Kroatia denne gang, kampen spilles i Sao Paulo. Festen kan begynne.

I et VM er det 32 nasjoner, alle disse kan selvsagt ikke vinne et slikt mesterskap, kanskje så få som fem nasjoner er blant de mulige vinnerkandidatene, med Brasil som en av disse. Vi tar en titt på alle gruppene i VM i Brasil 2014.

[table]
Gruppe A, Gruppe B, Gruppe C, Gruppe D, Gruppe E, Gruppe F, Gruppe G, Gruppe H,
Brasil, Spania, Colombia, Uruguay, Sveits, Argentina, Tyskalnd, Belgia
Kroatia, Nederland, Hellas, Costa Rica, Frankrike, Bosnia, Portugal, Algerie
Kamerun, Chile, Elfenbenskysten, England, Ecuador, Iran, Ghana, Russland
Mexico, Australia, Japan, Italia, Honduras, Nigeria, USA, Sør-Korea

[/table]

Spania har vunnet det som vinnes kan i de tre siste mesterskapene. De har vunnet EM to ganger og VM en gang, kan de vinne også på fjerde forsøk? Det kan man ikke se bort i fra, spanske klubb-lag er jo bedre enn på lenge, kanskje bortsett fra Barcelona. Vi vet at Champions League finalen går mellom de to Madrid gigantene Real og Atlético. Det spanske landslaget har ikke blitt dårligere siden sist, kanskje heller tvert i mot, men er det duket for en ny mesterskapsvinner? Vi tro det.

– Gjennom favorittene som er med i det kommende mesterskapet må vi ha med Tyskland, sammen med vertene Brasil og regjerende verdensmester Spania. Kan Italia komme med noe spennende? Selvsagt kan de det. Laget har tross alt fire VM-titler fra før og bør alltid være blant favorittene. Det siste store trofeet kom som kjent i 2006.

Spania har enkeltspillerne, de har det kollektive samhandlingsmønstret som kjennetegner et godt fotball-lag. Spania og Vicente Del Bosque har nå den erfaringen som tilsier at de må regnes med langt i et hvert mesterskap de deltar i. Kan de store spanske stjerne være mette på suksess? Spania har ligget på topp på FIFAs rankingliste stort sett sammenhengende siden 2008. Vi får en pekepinne på hvor gode de faktisk er når de møter Nedrland allerede i gruppespillet.

Trener Cesare Prandellis menn vant gruppe B i veien til VM. Italias stjernespiss Mario Balotelli må være mer av enn på, men har ikke vært i sin beste form. Italiensk presse ønsker at Prandelli dropper den smått arrogante spissen til VM pga dårlig oppførsel. Balotelli blir nok med til Brasil tipper vi, uten at det hjelper nevneverdig. Laget er for ujevnt til å vinne i år.

Tårene, fortvilelsen, jubel-scenene, gleden, målene, taklingene, skuddene, frisparkene, kortene, skadene, tabbene, tilskuerne, TV-bildene, trofeet, triumfen og suksessen. Et VM i fotball har absolutt alt.

Tyskland og Joachim Löw har det som skal til for å nå langt i alle mesterskap de deltar i. Det er ikke først og fremst enkeltspillerne, men lag-maskinen Tyskland som imponerer mer og mer utover i de store mesterskapene. Champions League finalen i fjor hadde to tyske klubblagene i Bayern Munchen og Dortmund, i år er det ingen. Kan landslaget gå hele veien? Ikke bli overrasket over å se nettopp Tyskland i finalen 13. juli.

Argentina og trener Alejandro Sabella må nevnes blant favorittene, enda de ikke har vunnet noe som helst siden 1986. Nå går VM på deres kontinent og de har fortsatt Lionel Messi på laget. Tro ikke et sekund at Argentina har planer om å ikke bite fra seg, faktisk kan dette være et av overraskelseslagene i det kommende VM.

 Spillere som Sergio Aguero og Gonzalo Higuain alene kan skremme et hvert forsvar. I tillegg har de Tevez som bøtter inn mål for Juventus, men trener Sabella har til gode plukke ut den tidligere Manchester City og United spilleren i sin tropp. Uansett tror vi Argentina blir farlige i dette VM.

Brasil på hjemmebane må bli en av favorittene og vi tror Brasil kan vinne. Ikke bare fordi VM arrangeres i det vakre landet, men fordi de har fått forberedt seg i ro og mak, de har enkelt spillerne som kan avgjøre jevne kamper og de har lagmoralen som en VM-vinner må ha. Kommer Brasil til finalen, vinner de.

Luiz Felipe Scolari og hans spillere vet at de har en unik sjanse til å skape historie. Vinner de, er det første nasjon med seks mesterskapstitler.

Nå er det 12 år siden fotballnasjonen vant VM, det er lang tid og det vet både spillere og trenere. Det forventes at ventetiden er over, men å være favoritt på hjemmebane kan gi nerver. En hel nasjon står bak laget, noe annet enn seier i eget VM ender med landesorg i lang tid. Så store forventninger har brasilianerne selv. Vi deler den forventningen.

England er med til Brasil, men når de reiser hjem igjen? Etter en endt straffesparkkonkurranse sannsynligvis. Roy Hodgsons menn er som forhekset så snart det skal taes straffer. Hvor mange mesterskap England har tapt på nettopp denne måten er mange. Alt for mange. Vi kan dessverre ikke se at Rooney og hans venner i » The Three Lions» kan komme særlig langt denne gangen heller.

Vi blir også overrasket om andre nasjoner som Nederland, Belgia, Portugal, Uruguay eller Frankrike kan yppe seg helt i toppen. Noen overraskelser skjer i de fleste mesterskap. Flere av disse nasjonene har spennende spillere, men å komme langt i et VM krever en solid tropp med svært gode spillere i alle av lagets lagdeler.

De afrikanske nasjonene er for svake over flere kamper i en lang turnering.

Hvilke to nasjoner som går ut på vakre Maracanã stadion i Rio de Janeiro den 13. juli blir meget spennende og følge med på. Vi tipper at Brasil er et av disse lagene.  Brasil mot nabo Argentina må vel være den ultimate VM- finale?

Vil du se VM på en av de 12 arenaene i Brasil å se VM i fotball live, bestill billetter nå.

Hvem tror du vinner VM i Brasil?

 

Foto: Flickr/  MREDSON8678

Vargas

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Åh, elskede – min kjære skatt!

Kjærlighetens rus er den beste og for mange den som huskes aller best. Den første gangen man er skikkelig forelska....

Watch Dogs- det ultimate spillet?

Den urbane følelsen. Byen som aldri sover. Besøk en av USAs skumleste byer, Chicago. I spillet" Watch Dogs" som snart...

Lukk