MERCEDES: Mellom fem og ti skudd ble avfyrt mot Imran Sabers bil.

 Foto: Lien, Kyrre/Scanpix

Toskas høyre hånd. Onkels Skrue, eller bare Skrue. Toskas finansminister har mange kallenavn- Egentlig heter han Imran Saber-

En notorisk kriminell som ikke går av veien for å gjøre det som behøves for å nå sine mål. 32 årige Saber kan ha ant uråd i møte med mannen som avfyrte 7-8 skudd mot han selv- og tok på seg skuddsikker vest, ifølge politiet,  før han møtte ved Jordal Amfi søndag kveld.

Søndag kveld var de fire tilfeldigvis ved Jordal Amfi. De reagerte ikke da de så en hvit Mercedes kjøre inn på parkeringsplassen.

Men like etterpå kom en skikkelse ut av skyggene ved et bygg i nærheten.

– Han var kledd i kjeledress og i ferd med å ta på seg finlandshette. Jeg så ham rett i øynene. Han så overrasket ut og virket litt redd, sier et av øyenvitnene til VG Nett.

Norsk- Pakistanske Saber har et langt rulleblad fra biltyveri, vinningskriminalitet og grov vold.

  • 32-åringen er dømt flere ganger for grov vold, grove tyverier, heleri, bedrageri og flere brudd på veitrafikkloven. Han ble i oktober 1998 dømt til 60 dagers betinget fengsel, og i desember 1998 og 2001 ble han idømt samfunnstjeneste.
  • I januar 2002 ble han dømt til 120 dagers fengsel, men ble frikjent etter soning. Han ble derfor tilkjent erstatning på 30.000 kroner samt sakskostnader i en dom i Oslo tingrett fra 2009.
  • 32-åringen ble i den såkalte Wonderboy-saken i 2007 dømt til 3 års fengsel for medvirkning til innførsel av 100 kg hasj, og i medvirkning til heleri av ca. 4,3 millioner kroner som kom fra NOKAS-ranet. En hovedmann ble dømt til 15 års fengsel i samme sak. David Toska fikk 20 års fengsel, som også inkluderte dommen for NOKAS-ranet.
  • 32-åringen er av mange utpekt som hovedmannen bak tilbakeføringen av Munch-maleriene, og enkelte mener han fikk betydelig strafferabatt i Wonderboy-saken som følge av dette.

«Skrues» advokat, Øystein Storrvik, har ikke snakket med offeret etter at han ble skutt.

– Det har foreløpig ikke vært aktuelt med tanke på den tilstanden han er i nå, sier Storrvik til VG Nett.

32-åringen reddet sannsynligvis livet ved at han hadde på seg en skuddsikker vest, som tok av for det verste da attentatmannen fyrte løs mot bilen hans.

Saber har mange fiender og nekter å sammarbeide med politiet for å finne gjerningsmannen-

32 åringen er også kjent for å ha et enormt pengeforbruk, og har brukt mange millioner kroner som ikke kan gjøres rede for-

Vargas

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10011639

http://www.tv2nyhetene.no/innenriks/krim/polititeori-flere-om-drapsforsoeket-3348022.html

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article3916069.ece

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Kan du havne på gata?

   Det finnes faktisk hundrevis av unger uten fast bopel i Norge og de aller fleste bor i Oslo. Lokalpolitikerne...

Lukk