Alle mennesker har behov for anerkjennelse, nærhet, kjærlighet fra de man er glad i og et godt vennskap til sine venner. Allikevel kommer det stadig fram i dagen at det er svært mange av oss som pynter litt på sannheten når de skriver om seg selv i diverse fora. 

Spesielt populært er det å framstå som tilnærmet perfekt på Facebook, i sosiale medier og på egen blogg for de som velger å skrive om seg selv.

Mulig at det er et tegn i tiden at vi liker å framstå litt bedre enn våre nærmeste kolleger, venner og til og med de i nær familie.

– Hvis man har båt til bruk på sommeren, hytte på fjellet til bruk i påsken og ellers et godt vellykket liv, så er det jo flott. Det kan allikevel bli litt ubehagelig å lese om det så snart det kommer en melding på Facebook. Hver eneste gang!

– De aller fleste av oss har noe vi sliter med, om det være seg vanskelige arbeidsforhold, vanskelig barn, sykdom, økonomiske problemer, grinete naboer eller kranglete partner. De aller fleste har noe det kan være smart å dele med andre. Ikke for å blottlegge seg selv, men for å vise at man er normal, menneskelig og alt annet enn perfekt.

Hemmeligheten er vel den at de som ønsker å framstå som vellykket, har minst like mange utfordringer som alle oss andre.

– I mange forskjellige reality-serier på TV så blir man i en eller annen form valgt ut, stemt bort, eller man får en beskjed om at du får ikke være med mer, du kan reise hjem. Det alene kan være en enorm psykisk belastning for den som ikke er mentalt forberedt på å ikke bli akseptert i en gruppe, stemt hjem pga utseendet eller manglende prestasjoner.

– Vi ønsker å være en del av fellesskapet. Vi mennesker er «flokkdyr» og de fleste av oss trives sammen med andre mennesker. Går vi på et diskotek, en restaurant e. l og det er et tomt lokale så går vi til neste sted der det er andre mennesker.

Å få vite at man ikke er endel av flokken kan få selv den sterkeste til å bukke under.

– Nettopp slik kan det fortone seg for mennesker som velger å lyve seg fram til suksess og rikdom de egentlig ikke innehar. For alle de som skryter av seg selv og sin familie kan det være frykten for ikke å bli akseptert av venner, naboer, kolleger eller til og med sin nærmeste familie som er årsaken.

For noen er yrkesvalget det viktigste man gjør i livet. Et eksempel:

– Din far var lege, og det forplikter at du også blir det fordi familiens etternavn skal holdes i hevd som en rik, suksessrik og stolt familie. Skulle du bli stemt ut i en eller annen TV serie og i tillegg ikke oppnå det forventede resultat å bli lege, kan det hende familien hadde kappet hånden av deg, bokstavelig talt. Satt litt på spissen.

– Dessverre så er det mennesker som lever etter normer og regler satt av andre i familien, der familienavnet skal holdes plettfritt. Døtre av fedre som ikke vil gifte seg med den familiens overhode sier, risikerer å bli drept av sin egen familie.

Så langt er det ikke kommet i Norge.

Poenget er at man skal ikke bli så vellykket at det kan gå ut over liv og helse. Det er det neppe verdt.

– Hva er problemet med å være litt småfet, ikke ha siste mote i garderoben, være blakk et par dager før lønna kommer inn, og kanskje være tøff nok til å innrømme at du ikke er helt i form?

– Sannsynligheten er stor for at det også gjelder de «perfekte» av oss. Livet kan ikke være helt perfekt til enhver tid for alle. Vær stolt av den du er, nettopp slik du er. Ekte mennesker har det trolig bedre enn de som ønsker å framstå som mer vellykket enn de egentlig er.

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Valget 2013- Det partiet som skaffer vin til butikkene vinner valget

Selvsagt er det svært mange viktige punkter politikerne må få på plass for å vinne valget neste høst. Skoler skal...

Farmen 2012 starter 8.oktober- her er deltagerne!

Endelig begynner Norges mest populære reality-serie igjen, til stor glede for de aller fleste. Til stor fortvilelse for de som...

Lukk