Skuddpremie på feite mennesker? “Du er jo så feit at du har slett ikke livets rett, gå et sted å dø de dumme ku!” Eller minst like ille: “Hva er det du glor på da din feite gris, stjeler du all maten i kjøleskapet eller?”

“Det burde ha vært skuddpremie på så feite mennesker som deg”.

– Dette og enda verre ting får mange unge norske jenter og gutter hver eneste dag. Du som forelder av barn og unge som er i stand til å si eller skrive slike meldinger til jevnaldrende har mistet noe grunnleggende med oppdragelsen.

Skuddpremie på feite mennesker?
Foto: privat

Skuddpremie på feite mennesker?

– Mange norske skoler har såkalt nulltoleranse for mobbing i skolen. Allikevel er det mange tusen unge som går gjennom hele sommeren og gruer seg til skolestart i august. Det kan være din datter eller sønn som gråter seg i søvn pga mobbingen.

– Mobbing på sosiale medier har eskalert de seneste årene, og ingenting tyder på at det skal bli noe bedre i tidene som kommer, om ikke norske politikere begynner å ta ansvar. Det må et lovverk på plass, der grov sjikane og mobbing er forbudt, også om det kommer som en melding på sms, via Facebook, Twitter, eller Instagram.

Nylig ble to jenter i Gøteborg dømt for mobbing via sosiale medier.

– To jenter på 15 og 16 år er dømt for å mobbe andre på internett. I løpet av tre dager i fjor la de ut navn, adresse og bilder på mange jenter og gutter. Dette ble lagt ut på det sosiale nettstedet Instagram. Flere ble kalt «Göteborgs største hore».

– Omtrent 8000 personer så bildene og leste informasjonen. Selvsagt skjer dette også i Norge. Det er først og fremst foreldrene som må og bør ta et tak i sine egne ungdommer. De unge selv skjønner ikke at det er feil å mobbe før noen setter ned benet. Skolene har ikke vært i nærheten av å få bukt med problemet, og det bør være en rektors største ansvar, å ha en skole uten mobbing.

– For mange foreldre gir blanke faen i hva de unge bedriver tiden med på fritiden. Alt for mange lar de unge gå for “lut og kalt vann”, noen foreldre bryr seg og følger opp sine ungdommer, dessverre så alt for få.  Foreldre skjerp dere!

De som sliter med overvekt, kan ha problemer av ukjent årsak, man legger sten til byrden ved å komme med nedsettende kommentarer, sjikane eller skrive obskøne og negative meldinger.

Ser du noen som blir mobbet, så ta grep med det samme, vis at du bryr deg!

Kilde: ung.no

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Har du noen å avse til årets drukningsdød?

Har du noen å avse til årets drukningsdød? Du, eller i noen i din familie kan bli en av mange...

Lukk