Sky Sports – 60 milliarder kroner for rettighetene til Premier League! Mektige, Sky Sport, med base i England har vunnet en drakamp med enda mektigere, BT Sport – om Premier League kringkastings-rettighetene. Fotball er som kjent rimelig populært, men størst er sporten på den fotballgale ball-øya.

Rettighetene ble solgt for svimlende £5.136 billion, som tilsvarer 60 milliarder kroner.En avtale -som igjen betyr £10 millioner per kamp, ca 110 millioner kroner.

Galskap? Ja, utvilsomt!

Sky Sports har i en årrekke sendt det som er å se av live-sport i Storbritannia, slik blir det også i framtiden. Sky Sports vant det som var å vinne, nesten, de bød høyest på fem av de syv pakkene som var tilbudt av mektige FA. (Det engelske fotballforbundet)

Slik sendes kampene ut i fra de nye verdifulle TV-pakkene fra sesongen 2015/2016, med start i august i år.

Sky Sports - 60 milliarder kroner for rettighetene til Premier League!

Sky Sports får lørdagskampen som spilles kl 13:45, og søndagskampen kl 17:00, kampen mandagskveld kl 21:00 og den nye fredagskveld-kampen som kommer allerede neste sesong.

Sky Sports – 60 milliarder kroner for rettighetene til Premier League!

Pluss alle kamper som spilles på høytidsdager, samt all annen sport som går på søndager. (norsk tid). BT Sport står igjen med kveldskampen som spilles lørdag 18:30 og sporadiske midtuke-kamper.

– Dette er utvilsomt den mest lukrative TV-avtale som noen gang er signert, uansett idrett, og det er og blir Sky Sports som sitter på all makt i uoverskuelig framtid. Premier League i England er også den liga i verden der det brukes mest penger per sendte TV-kamp.

– Verdien på 60 milliarder kroner er en økning på hele 70% siden den forrige avtalen mellom FA og Sky Sports ble signert. Mulig det er veldig stas med fotball for engelskmenn og kvinner, men det er ingen hemmelighet at alle kamper som spilles i den øverste engelske serien, er av enorm interesse verden over.

Se ikke bort i fra at prisen vil stige, også for norske brukere av TV2s Premier League Sport-kanalene etter dette.

I mai, løfter John Terry trofeet, som kaptein for Chelsea for tredje gang. José Mourinho vinner som manager for Chelsea, også det for tredje gang. Fram til da er hvert eneste minutt fotball fra Premier League, verdt pengene, foreløpig.

Et produkt har den prisen som noen er villig til å betale- i så måte en riktig galskap. 

Kilde: Dailymail.co.uk

Foto: Flickr/ In Mou We Trust

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Valentines Day er avlyst i år!

Valentines Day er avlyst i år! Du biter på i år også? Bruker tusenvis av kroner fordi handelsnæringen har kopiert...

Gunde Svan vs Petter Northug – Sverige -Norge 0-1

Den tidligere svenske skikongen Gunde Svan (53) skyter fra hofta bare dager før VM i Falun. Det er bare noen...

Lukk