Slåsskamper blant ungdom filmes og deles på nettet. Ungdom ned i 10-års alderen møtes for å sloss, dette filmes og publiseres på Snapchat (app med muligheter for deling av film og bilder) og videonettstedet YouTube.

Politiet står maktesløse og får ikke gjort mye med denne nye trenden. 

Lest? Helgefylla tok Holmenkollen

Table of Contents

Slåsskamper

I følge politiets rapport om antall anmeldelser blir det flere og flere for hvert år, og den kriminelle aktivitet for 2017  har økt, særlig blant unge. Trenden som nå øker i omfang, er selvsagt hentet fra Internett og i USA og England har voldshandlinger som publiseres i sosiale medier økt voldsomt de tre siste årene.

Blant barn i alderen 10-14 år ble det i 2017 registrert flere straffbare forhold enn alle de fire foregående årene. Antall straffbare forhold i denne aldersgruppen i 2017 har økt med 46 prosent sammenlignet med 2016.

Politet.no 

Slåsskamper blant ungdom filmes og deles
Blind- og planlagt vold kan få fatale følger Foto: Wikimedia.org

Nå er trenden kommet til Norge og politiet oppfordrer foreldre å snakke med sin tenåringer. Å få et hardt slag i ansiktet eller i hodet, kan få fatale følger, både for den som blir slått, men også for den som utfører volden.

Da kan man ikke komme å si i etterkant, at man ikke mente å slå så hardt, eller at vedkommende ikke skulle dø. Når døden inntreffer er det endelig. Å denge løs på et annet menneske kan man aldri vite utfallet av. Å leke-sloss er én ting, å bli enige om å slåss på ordentlig der man bruker full kraft mot hodet, kan være svært farlig, og du kan ende opp som drapsmann.

Video

Lest? Relasjoner – Lever du med Peter Pan?

I flere av de skremmende videoene som er tilgjengelig på sosiale medier, kan man tydelig se at det ikke er planlagt vold, og at det kun er den ene parten som ønsker slåssingen. I følge politiet er det også en trend at handlingen blir publisert umiddelbart etter kampen(e), eller til og med mens den foregår.

Hvor er foreldrene og hvor er skolen. Hvor er omsorgspersonene til disse menneskene? Som skal dra lasset sammen med dem, for at ungdom skal få en fornuftig læring. Og forstå hva som skal til for å bli en ansvarsfull voksen på sikt?

Slåsskamper blant ungdom filmes og deles – uten at foreldrenes viten.

Hvem tar på seg skylden for at tusenvis av unge norske ungdommer bruker tiden sin på å slå hverandre halvt ihjel, mens det hele blir publisert på internett?

Ikke alle er klar over at den som filmer slike voldshendelse kan lett bli tatt, siktet og straffes. Straffes for medvirkning til drap – om det fatale skulle skje. Er det virkelig verdt å ødelegge livet sitt på slike meningsløse aktiviteter?

Kilde: TV2.no

Vargas

Pin It on Pinterest

vargas12.com
Les også vår forrige artikkel
Nuno vil bli en suksess for Wolves

Wolves har så langt hatt en eventyrlig sesong, mye takket den nye manageren, Nuno Espirito Santo. Portugiseren som har bakgrunn...

Lukk