Noen mennesker velger å ikke få barn, andre prøver i flere år. Noen lykkes, andre adopterer, noen velger å ta til seg andres barn som fosterforeldre. Våre barn er vår framtid, de er viktige for at slekt skal følge slekters gang. 

Hvilken betydning har dine barn for deg og for din framtid? Har du vært inne på tanken å la være å få barn?

– De fleste foreldre vil si at barna er viktigst av alt, og de er selve meningen med livet. Jeg er langt på vei enig i det. Men det er en del mennesker som velger å være barnløs av forskjellige årsaker. Er deres liv mindre verdt? Eller for å spørre på en annen måte. Er deres liv fattige fordi de har valgt bort den viktige oppgaven med å være foreldre?

– Ufrivillig barnløshet kan ødelegge et forhold, derfor er det flott at det finnes andre måter å få barn på. Så kan man selvsagt spørre seg om det moralsk riktig å bruke kunstig befruktning, når verden formelig flommer over av foreldreløse barn.

Det er dog en annen diskusjon og et annet kommende blogginnlegg.

Mitt poeng er at vi bør få barn fordi de gir deg som person så uendelig mye. Fra dagen du  er en forelder, er et annet menneske det viktigste i ditt liv, resten av livet.

– Jeg tør påstå at man kan ikke forstår nettopp den påstanden før du opplever den selv. Å se en kopi av deg selv vokse opp til et selvstendig individ som du elsker betingelsesløst på godt og vondt, alltid. Er kanskje en av hovedoppgavene i livet.

Meningen med livet er kjærlighet, men det bør være menneskelig betinget.

Man kan ha hundrevis av partnere og ektefeller gjennom et langt liv. Sine barn har man til låns hele livet.

De aller fleste barn i Norge har det bedre enn barn i andre land. Noen vil allikevel bruke nettopp det argumentet for å la være å få barn. At vår verden er ikke noe sted å føde barn.

Krig, terror, vold, overgrep, misbruk og hat. Det er mye dritt som skjer, og noen barn får en vanskelig og vond oppvekst også i Norge.

Verden er vanskelig mange steder, men de fleste som blir født i Norge har på mange måter trukket vinnerloddet og vil sannsynligvis leve til det blir ca 80 år.

– De fleste får barn og gleder seg med det fra dagen det blir født. Selvsagt skaper det bekymring, det er en foreldres privilegiet å bekymre seg, det bare fortsetter gjennom livet.  Bare i endret modus etterhvert som barnet blir eldre.

Framtiden er usikker for hele Europa, men vi kan ikke legge oss ned å gi opp våre liv. Det vil komme opp- og nedturer gjennom livene våre, og helt sikkert i framtidige genrasjoners liv.

Velger man å ikke få barn, så stopper et ledd i din slekters gang. Er vi ikke på mange måter  tvunget til å føre slekten videre?

Barna er verdens viktigste. Vår alles framtid!

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Du elsker han ikke mer- hvordan gjøre det slutt?

Å bryte ut av et forhold er lett om det har vart i noen uker. Har det gått flere år,...

Hva er egentlig ekte kjærlighet? Og hva betyr den for deg?

Hva er egentlig ekte kjærlighet? Og hva betyr den for deg? Forelskelse er en av de beste følelsene vi mennesker...

Lukk