Slik berger du forholdet ditt! Ved å tenke over hva du har i dag og hva du kan få ved et brudd. Felles barn gir ulike problemstillinger du bør ha i bakhodet. Om du faktisk vil ut av ekteskapet bør du tenke veldig nøye gjennom.

Ønsker du å bli værende i forholdet må du selvsagt fortelle om det. Er det ikke noe mer flamme, kjærlighet og følelser igjen, er det kanskje greit å gjøre det man har tenkt på en stund – nemlig å gå. Slik berger du forholdet ditt!

Men er det følelser du ønsker å bevare, en gnist som fortjener å leve, elsker du vedkommende du deler hjemmet ditt med, bør det vel jobbes hardt for å berge stumpene? Bør det ikke? Noen mener at nordmenn skilles for lett og på feil grunnlag, uten å ha tenkt gjennom konsekvensene.

Lest? 8 bekymringer du bør legge vekk

Skilsmisse

Spør deg selv, er det noen prosent av dette ekteskapet eller forholdet du synes er verdt å jobbe for, men vær ærlig mot deg selv. Det er mange som blir værende i forholdet fordi alt annet er skummelt og bli værende er tryggere. Er svaret på ti prosent, eller mer, bør du selvsagt gjør det som skal til. Da er det noe der som gir deg noe.

Etter en lang og hard sommer, der man kanskje har bodd tett over tid med hele storfamilien, der dere to ikke har fått tid til å dyrke hverandre, kan det være vanskelig å gå på en ny høst med samme giv.

Uten at sommerferien gav deg eller dere, gode øyeblikk eller rom for refleksjon og ettertanke. Alle mennesker har det behovet fra tid til annen.

Ikke rart familievernkontorene over det ganske land blir nedringt av fortvilte par som ikke ser løsninger, kun problemer og frustrasjon.

Slik berger du forholdet ditt!

Slik berger du forholdet ditt!

Det hjelper lite å si unnskyld, hvis du ikke mener, ikke sant?

Det er alltid et bakenforliggende tema, en årsak til at dere har begynt å vurdere en skilsmisse som løsning på deres problemer og utfordringer i forholdet. Det betyr ikke alltid at kjærligheten er død. Det kan være “bagateller” som at man snakker dårlig sammen, at man ikke lytter nok eller ikke makter å sette seg inn i partnerens stå sted, men har fokus på seg selv og sitt i alt for stor grad.

Hvorfor dere ble sammen en gang, hvorfor dere valgte hverandre, hvorfor dere fikk barn sammen og sa ja til hverandre, bør opp og fram i lyset. Se hverandre på nytt og gi hverandre kudos for å holde ut sammen. Det å gi komplimenter blir aldri feil, men du må mene det.

Å slenge rundt seg med gode ord og være hyggelig når man egentlig har lyst til å fike til hverandre er selvsagt ikke bra. For å løsne opp i flokene i forholdet, må man tørre å ta den vanskelige samtalen, være ærlig på hvor skoen trykker og gi den andre tid nok til å få all dritten på bordet.

Ta debatten

Da er det lett for at diskusjon blir til krangling, det er da man bør oppføre seg som folk og gi hverandre den respekten dere fortjener.

Å leve i et forhold kan være vanskelig nok, å merke ekteskapet når det begynner å knirke i sammenføyningene kan være umulig. Men det er håp og det kan la seg gjøre. Man må bare ta debatten, fortelle hva man vil ha ut av forholdet og hva som skal til for at det blir bedre på sikt. Ingenting går av seg selv, man må jobbe med forholdet hver eneste dag om begge skal kunne bli lykkelige i det.

Mange par er for lite flinke til å gi den andre slakk line. Altså plass til å bare være alene, eller sammen med venner, venninner på tur. Eller gi mulighetene til å utvikle seg selv på egne premisser – til tross for at man er i et forhold. Slik berger du forholdet ditt!

Det er mange bokser som hukes av før man er fornøyd i forholdet.

De fleste ønsker et godt sexliv, frihet og nok tid til å holde på med sin egen hobby og sine interesser, trene uten å måtte spørre først. Eller møte venner, gå på pub eller reise på venninnetur eller oppleve ting med kollegaer. Uten at partneren eller ektefellen skal legge seg borti det med negative kommentarer, som ender opp i en krangel.

Eierskap

Man eier ikke den andre om man er gift eller er i et forhold.

Alle individer må få være selvstendig og ta egne valg. I et land som Norge er det så mange muligheter for enkeltmenneske til å gjøre tusen ting man har lyst til, som kanskje ikke passer for partneren. Da må den ene gi slipp og la vedkommende få lov til å dra på oppdagelsesreise til India, om det er det hun eller han ønsker.

For å sette det på spissen, man må gi slipp for at forholdet skal vare lenge.

Man må være villig til å la den man elsker få ha sitt eget liv parallelt med forholdet eller ekteskapet. Bare på den måten vil det kunne være håp for at det forblir dere to.

Kanskje er det både vondt og vanskelig for den som blir sjalu eller ikke takler at den ene gjør ting uten den andre. Overnatter på hotell med venner i Syden f.eks, men da handler det altså om tillit. Skal man fungere i et forhold i årevis, må man kunne stole på den andre. Tillit, at man faktisk kan stole på hverandre i forholdet er helt avgjørende for at det skal kunne gå bra.

Bruddet

Se for deg at bruddet kommer, dere skilles og du skal begynne å date igjen etter hvert. Hva vil du se etter da? Vil du sammenligne andre med partneren du forlot? Er du overbevist om at alt vil bli perfekt og fantastisk med en ny kjæreste, etter hvert ny ektefelle? Da kan det hende du blir lang i tryne, når du oppdager at du faktisk hadde det bedre før.

Lest? Er du den beste utgaven av deg selv?

Om dere har felles barn, skal du kjempe for foreldreretten eller blir det delt omsorg femti prosent hver. Og har du tenk over hva det vil bety for barna dine om de må flytte, bytte skole, miste vennene sine og den ende av foreldrene sine? Slik berger du forholdet ditt! Ved å ta det på største alvor.

Skal man skilles bør man vite konsekvensene, vite at kjærligheten ikke er til stede og at bruddet er den eneste riktige utveien. Å bli elsket av en man ikke lenger elsker bør ikke være nok, å bli værende i forholdet for å skjerme barna er heller ikke god nok grunn, men er du ikke sikker på om du gjør det rette – fordi det fortsatt er grunner til å bli værende, bør du kjempe for forholdet ditt.

Slik berger du forholdet ditt!

Gresset er neppe grønnere på den andre siden av gjerdet, et brudd løser ikke konfliktene deres, du bare skyver problemene foran deg og vil bli ulykkelig og kanskje alene. Da er det neppe verdt å skilles. Når sa du forresten unnskyld, siste og mente det på ordentlig?

Tillit

Tillit, kommunikasjon, frihet, kjærlighet og samarbeid er fem ord som dere skal og bør pugge. Heng de på kjøleskapet og lev etter disse punktene så godt det lar seg gjøre.

Holder dere på disse fem elementene uten slingringsmonn, vil det gå veldig bra i deres forhold. Kanskje enkelt og banalt å påstå, men er det kjærlighet i mellom dere, vil dere jo bli værende i forholdet. Slik berger du forholdet ditt!

Å kunne stole på hverandre, elske hverandre, snakke sammen, gi den andre frihet til å utvikle seg som man selv vil. Og samarbeide om det å leve i et forhold – husarbeid, regninger, med barna og gi en hjelpende hånd når middagen skal lages. Et forhold er jo teamwork framfor noe annet.

Derfor bør dere avbestille den timen til familierådgiveren. Nå.

Vargas12.com er bloggen som skriver om de vanskelige temaene, vi skriver om livet, døden og alt der i mellom, følg bloggen via vårt nyhetsbrev, så får du alle våre neste blogginnlegg rett i mailboksen, selvsagt gratis og uforpliktende.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Solskjær kjøper verdens dyreste forsvarsspiller!

Solskjær kjøper Harry Maguire (26) fra Leicester, og gjør ham til verdens dyreste forsvarsspiller. Landslagsspilleren for England ble seriemester med...

Lukk