Slik blir du rik i 2022 – ved å bruke mindre penger enn du tjener. Sparer penger på mat, klær, strøm og annet du egentlig ikke behøver. Kun med en streng disiplin vil du se pengene dine vokse, med mindre du tjener så godt at du kan sløse vilt.

Bergenet lesetid: 6 minutter

Begynne i det små

En norsk gjennomsnittslønn ligger på 650.000 kroner, som bør være nok til at du klarer deg godt. Gjør du ikke det, er det forbruket og utgiftene det er noe feil på, ikke lønna. At du syns strømmen er dyr nå, synes vi er rimelig, men du skal egentlig lett klare betale for deg, om du har en inntekt.

Lest denne? Slik tjener du penger i aksjemarkedet

Det er forskjell på å klare seg godt økonomisk og det å bli skikkelig rik. Å bli rik er mange nordmenns største ønske. Og det er mulig også for deg. Det du bøt gjøre da, er er å følge pengestrømmen. Vær der pengene er. Gjøre kloke og innbringende valg. Sett eksempelvis pengene dine i indeksfond, ikke la de stå i banken, det gir deg ingen avkastning.

Dog er det viktig å begynne i det små om du har dårlig råd. Spar inn på alle detaljer det er mulig å spare noen øre på. Begynn med å slukke lyset i alle rom du ikke oppholder deg. Ta med brukte bæreposer i matbutikken. Si opp alle dyre abonnement og treningsavgiften du ikke bruker. Sett opp et budsjett så ser du hvor pengene dine blir av. Husk at det ikke er inntektene som avgjør hvor mye penger du har, men forbruket.

Drit i Lotto

Når du har begynt å få litt orden i sysakene, fått en oversikt over debet og kreditt, pluss, og minus. Så satser du alt på Lotto. Nei, det var en fleip, du bruker ikke fem øre på pengespill om du ønsker å bli rik. Fordi sjansene for å vinne er så forsvinnende liten at du bør la være. Rett og slett.

Slik blir du rik i 2022

Du bør heller sette deg inn i aksjemarkedet og kjøpe trygge og solide aksjer i selskap som har god inntjening. Eller kjøp deg bolig(er) som du kan leie ut, eventuelt pusse opp og selge med gevinst. Det finnes mange måter å tjene ekstra penger på, du må bare vite i hvilken rekkefølge du skal investere. Fordi det er av avkastningen du investerer videre – du er i ferd med å bli rik av.

Bruker du mye penger ved å ta risiko, må du være klar over at det kan ende med tap, men også betydelig gevinst. Slik blir du rik i 2022, ved å tørre å gå etter pengene, ikke småpenger, men de skikkelige summene. Kanskje bør du sette deg inn i hva Bitcoin egentlig er? Kanskje kan kryptovaluta gi deg det løftet du har ventet på? Du bør i hvert fall undersøke hva det går ut på.

Boliglån

Rentene vil stige flere ganger i løpet av 2022, dermed må du betale mer på den aller største utgiftsposten du har. Ved å betale mer per måned enn det du egentlig behøver, i avdrag på lånet og i renter, betaler du ned boliglånet på kortere tid. Det er penger spart på sikt. Og har du allerede betalt endel på lånet bør du sjekke om du kan få bedre betingelser, eventuelt bytte bank – for å få beste betingelser.

Lest denne? Du vil eie Bitcoin

Om du ikke har boliglån er det enda billigere helt åpenbart, men det er få forunt.

Gjør noe smart, betal så mye du tåler på lånet slik at du raskest mulig blir ferdig med den største utgiftsposten. Hva med strømmen? Betaler du mer enn nødvendig? Visste du at det finnes en rekke fordels-program om du er medlem i LO eller andre organisasjoner, som gir deg solide rabatter? Sjekk det.

I trange tider er det lurt å være kreativ. Kanskje du har et ekstra rom, lei det ut til de som trenger et sted å sove. Bruk Airbnb.no, så får du ekstra inntekter. Selg bilen om mulig, ta kollektivtransport i stedet. Bare her er det store summer å spare. Hva med all dritten i garasjen, i kjelleren og på loftet? Er du klar over hvor mye folk er villig til å betale for andres dritt?

Sparing

Den aller beste måten å bli rik på, er å spare mye. Sparer du penger, altså cash, vil det blomstre raskere enn du tror, om du gjør det riktig. I de riktige indeksfondene vil faktisk spare opp mot 25 prosent i avkastning per år. Det blir mye penger om du er god til å spare.

Sparer du 1 million kroner og får 25 prosent avkastning per år, blir det 250.000 kroner i gevinst per år. Pent?

Slik blir du rik i 2022, ved å kutte ned på alle utgifter og øke inntektene. Kanskje klarer du ha én jobb ekstra? Hva om du selger hytta, båten og frimerkesamlingen og investerer pengene i aksjer eller fond? Eller kanskje i eiendom(er)?

Det skal faktisk ikke så mye til, før du ser formuen din begynner å vokse. Det alene vil gi inspirasjon til å fortsette festen. Du som er så smart vil garantert finne måter å øke inntektene dine på. Og det gjør du ved å kutte i forbruket.

Husk å begynne med små skritt.

Lykke til!

Vargas

Pin It on Pinterest