Blogging er i vinden mer enn noen gang. Du som tror du har det som skal til bør selvsagt begynne nå, og helst i går. Den gangen i  2007-2008 var det Ida Wulff som styrte bloggosfæren. Den flotte Drammens-jenta som delte det meste i livet sitt ble raskt den mest leste bloggeren som stadig flere snakket og skrev om. 

Fra hun var rundt 16-17 år, årene på videregående, russetiden, til hun nå nylig har tatt lappen og deler dette med sine lesere. Ida Wullf er kanskje den beste til å bruke bloggen sin som markedsførings-kanal for seg og sin bedrift.

– Da hun begynte å blogge var det mange som likte hennes måte å fortelle og skrive sin elektroniske dagbok på. Dette fikk Nettavisen og Gunnar Stavrum til å ta Ida under sine vinger, hun var derfor den første bloggeren i Norge som hadde markedsføring og reklame på sin blogg, før veldig mange flere fulgte etter i årene etter.

Processed with VSCOcam with s1 preset Isabella Løwengrip : Foto: Copyright Isabella

Fortsatt er Ida Wulff en av de aller mest leste bloggerne i Norge, og hun lever godt av sin blogg. I følge ligningen for 2013 tjente flotte Ida 668.000  kr. og betalte nesten 263.000 kr. i skatt. Nå er det viktig å ha i bakhode at dette er ikke gjort over natten. Ida har tross alt skrevet på sin blogg i 7-8 år. Hun vil kunne leve av Idawulff.blogg.no i uoverskuelig framtid, ihvertfall så lenge hun har den markedsverdien på sin nettside som hun har i dag.

Denne endrer seg ikke med mindre det skjer dramatiske ting rundt blogging som ytring via internett, der det er tillatt å bruke denne kanalen som reklame-objekt, for de som ønsker å nå ut til svært mange mennesker via en enkelt blogg eller nettside. Raskt effektivt og med god inntjening.

Skal du derimot bli rik på din blogg, er det liten vits i å prøve å være Ida. Da lykkes du neppe. Det du bør gjøre er å være deg selv på best mulig måte. Her de viktigste punktene i å bli rik og kunne leve av din blogg:

 • Være bevisst på ditt utseende
 • Bli likt av mange
 • Ha nok penger til å vise fram siste mote, på din måte
 • Fortell ærlig om hva du liker og ikke liker- om alt
 • Ta egne bilder, men aldri overdriv- for mange store bilder gjør bloggen treg
 • By på deg selv, vis hud, men ikke bli tacky
 • Bruk din kunnskap og del den på bloggen
 • Gjør blogg-utseende så profesjonelt som mulig
 • Skriv korrekt og riktig nok- alltid
 • Skriv om det som opptar mange
 • Sminke, fashion, foto, å være mor, sex, interiør, hår eller del livet ditt på godt og vondt
 • Sett til side noe av det du tjener til senere- best kjent som sparing

– Man skulle tro at det er den bloggene som har flest lesere som også tjener mest, men slik er det ikke automatikk i. Man skal vite hva man driver med og se på sin blogg som sin forretning. Den som klarer å melke markedet godt nok, med å være både klok, kynisk og fornuftig i sin avtaler vil tjene mest penger.

Det produktet du har å tilby på din blogg, kan være svært viktig for de som vil markedsføre sin produkter på din nettside. Akkurat hvorfor de vil velge deg, behøver ikke utelukkende være alle dine lesere, men det er det ikke sikkert de ønsker å si så mye om heller. Business er business- mange bedrifter ønsker å holde kortene tett til brystet for å gjøre best mulig avtaler, for lavest mulig pris.

– Klarer du å begynne å tjene litt på bloggen din, kan ballen begynne å rulle raskt i riktig retning. Det er da du bør jobbe enda raskere og enda litt mer iherdig for å tjene enda litt mer. Det er som sagt ikke fort gjort eller enkelt å bli rik på blogg, men har du de viktigste punktene og den riktige innstillingen er det bare å kline til.

En av de mest vellykkede bloggerne i Sverige har tjent flere millioner svenske kroner og har titalls ansatte i sitt firma. «Blondinbella»,  eller Isabella Löwengrip (24) har skrevet flere bøker, hun har sin egen parfyme, sitt eget magasin og venter nå sitt andre barn i løpet av våren 2015.

Isabella er en av Sveriges mest sukssrike unge kvinner og har startet sitt imperium med en enkel blogg, som 15 åring.

– Det er altså helt opp til deg hvordan du vil lykkes med din nettside. Mulighetene er der og setter du deg hårete mål, kan det være du og din blogg som vises i skattelistene med stor inntekt og en enorm formue engang i framtiden. Ikke forsøk å kopiere din forbilder, se opp, fram og forbi disse.

Bare på den måten kan du bli best og rikest.

 

Lykke til!

Vargas

nb_NO
en_GB nb_NO

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Big Brother- nye deltagere!

http://www.youtube.com/watch?v=M9wl6WBBVhs Big Brother elsker å overraske både deltagere og ikke TV-seere. Nå kommer det inn to nye deltagere, den ene...

Engelsk Fotball- billettprisene øker for mye

Dessverre er det store problemer i det engelske samfunnet der arbeidsløsheten stiger for hver måned. Det blir ikke stort bedre...

Lukk