Slik blir hverdagsmiddagen en fest. For å få hverdagsmiddagen opp på et festmåltids nivå, må du jo trylle litt, men du må ikke være like god som Eyvind Hellstrøm. Bare vise nok respekt for råvarene. Vise at du faktisk bryr deg om maten du tilbereder og gjestene du skal servere.

Bare det å servere maten på varme tallerkner, på hvit duk, levende lys eller en god rødvin til, så blir hverdagen et hakk bedre, ikke sant? Vin midt i uka sier du? Ja, hvorfor ikke? Du er jo verdt det. Kose deg mens du kan, i morgen kan det være for sent. Slik blir hverdagsmiddagen en fest …

Lest? Derfor sparer du mye på grensehandelen!

Alene

Hva som er på menyen avhenger litt hvem du skal servere den til. Spiser du alene kan jo en Grandiosa-pizza, gratulerer med dagen, 40 år i år – eller noen stekte pølser og et par egg i en panne, være nok. Uansett hva som er på menyen, spiser du alene, vil det ikke bli mye til fest. Er du enig?

Det er menneskets glede, som gjør måltidet – alltid. Spiser du god mat med mennesker du er glad i eller holder av, vil du være rimelig langt nede i utgangspunktet – om ikke det øyeblikket er litt magisk. Det er nemlig menneskene rundt bordet som gjør hverdagsmiddagen til en fest.

Da er det viktig at du ikke sitter med lua ned i øynene og fabler i din egen verden, eller sitter med mobiltelefonen og jakter på likes, når noen som bryr seg om deg – forsøker å dra i gang en samtale. Dessverre er det en evig diskusjon rundt om i de tusen hjem – om telefonen skal legges vekk eller ikke under måltidet.

Selvsagt bør man legge vekk alle slike forstyrrelser de få minuttene det tar å spise en middag. I respekt for alle rundt bordet og ikke minst kokken, bør du fjerne både lua og telefonen.

Slik blir hverdagsmiddagen en fest ...

Slik blir hverdagsmiddagen en fest …

Truls og Hellstrøm

Truls Svendsen og Eyvind Hellstrøm, kanskje Norges morsomste duo, reiser rundt om i verden, drikker og koser seg, lager god TV, magisk underholdning med å kose seg hos de aller beste kokkene i Hellstrøms rike kjentmanns-krets. Her er det mulig å få gode tips hva middag, tilbehør og drikke angår.

Ikke rart Truls à la Hellstrøm har fått en rekke priser for måten de lager TV på.

Selvsagt er det forskjell på festmåltid servert til eksperter i verdens matkulturer, men du kan trylle selv også, hver dag, uten at det verken er for dyrt, tar for lang tid eller er for vanskelig.

Vargas12.com vil aldri bli en matblogg, dessverre for det. Men vår vilje til å lære om mat, vilje til å smake nye retter, konsumere alt vi til enhver tid forsøker å lage – gjør at vi opp gjennom årene har begynt å få litt erfaring – med å tilberede gode retter også.

Spagetti Bolognese

Vår Spagetti Bolognese, som er inspirert av Eyvind Hellstrøm er vi ganske god på. Vi steker også biffen ganske så perfekt, etter egen smak og ønske, vi er ganske god på Bacalao også, særlig med en spesiell oppskrift fra Klippfisk-byen, Kristiansund.

Uansett hva vi gjør på kjøkkenet, forsøker vi hver eneste dag å ha gjester til bords, det være seg, én, to, tre eller flere gjester for å gjøre hverdagsmiddagen til en fest. Fiskesuppe som inneholder selvfisket fisk, eller andres ferskfisk, med reker, blåskjell og nybakt Focaccia til er alltid vellykket. Ikke tar det lang tid å tilberede heller.

Pizza for pizza-elskere

Skal du kaste sammen en pizza, går det fint å bruke fersk pizzabunn, kjøpt i butikken, legg på kun de råvarene du liker, mange av disse kan du faktisk legge på etter du har tatt pizzaen ut av ovnen.

Slik blir hverdagsmiddagen en fest …

Vil du bake deigen selv og har tid til dette får du utvilsomt det beste resultatet. Mel, olje, salt, vann og gjær er alt du behøver. Kjevle ut deigen, røre sammen knuste tomater, timian, hvitløk, oregano og olivenolje som du koker sammen til en perfekt pizzasaus.

Bruk gjerne sorte oliven som er perfekt på pizza, dropp det om du ikke liker det. Bruk en god spekeskinke og ruccula-blader eller fersk basilikum, som du tar på etter pizzaen er ute av ovnen. Bruk alltid parmesan på pizzaen for beste resultat.

Gjør deg flid

Både unge og gamle ønsker å spise ofte på ditt kjøkken fordi du tilbereder hverdagsmiddagen som en fest – hver gang. Det er også en perfekt måte å samle storfamilien eller enkeltvis én og én av dine favoritter, på.

Gjør deg flid med å dekke bordet, vis at du gleder deg til å servere gjestene, ønsk velkommen med en klem og la maten tale for seg. Det er klart for fest.

Ønsker du å motta våre neste kulinariske krumspring, følg gjerne vårt nyhetsbrev for siste nytt. Selvsagt er det gratis. Vi skriver for deg!

Vargas

Pin It on Pinterest