Slik bytter du bank, det kan være mye penger å spare. De aller fleste nordmenn med lån, kjenner til rutinene som skal til får å bytte bank. Det er like enkelt som da du ble bankkunde første gang. Du bør ha gyldig legitimasjon og de gjeldende gjeldsbrev for hånden. Resten fikser banken. 

– Problemet er heller at alt for mange ikke gidder, eller ikke har satt seg godt nok inni sin egen økonomiske situasjon, men betaler sine lån i god tro om at alt er “vell ombord.” Det kan så være, men det kan være svært lønnsomt å sjekke andre bankers lånebetingelser.

Bankene lurer kundene sine

– Huseiernes-landsforbund er rasende over at bankene aldri har tjent mer penger på sine lånekunder enn nå. De mener at den siste tids renteøkning fra flere av Norges største banker er ren grådighet.

Slik bytter du bank, det kan være mye penger å spare
Foto: Flickr/  Phydeaux460

Bankene på sin side forsvarer renteøkningen med at de er pålagt av myndighetene å øke likviditeten og at de har et kapitalkrav hengende over seg, for å unngå en ny bankkrise. Sannheten er at de forsøker å lure kundene til å betale mer enn de strengt tatt behøver.

– Faktum er at f.eks DNB, som er Norges største bank, har økt sin kjernekapital med ca 11 milliarder kroner bare det siste året. Det betyr en inntjening på 200. millioner kroner hver uke. Penger som du er med på å generere inn i grådige bankers svulmende pengebinge.

Det er enkelt å bytte bank

– Regnestykke er jo veldig enkelt. De som jobber i bank har som primæroppgave å skaffe banken størst mulig inntjening. Det betyr at bankene gjør alt de kan for at du skal betale mest mulig på dine lån. Hovedpoenget er at noen banker er verre enn andre.

– Din primæroppgave bør være å få lånerenta så lav som mulig for å betale minst mulig på ditt boliglån. Klarer du å presse renta ned noen få prosent vil det utgjøre store summer bare på noen måneder. Slik bytter du bank, det kan være mye penger å spare – om du gjør det riktig.

– Ingenting er dyrere for deg og din økonomi, enn å være lojal mot de grådigste bankene. En telefon er nok. Har du en ordnet og god økonomi med god sikkerhet, et du også en drømmekunde for banken.

Jo større sikkerhet – jo lavere rente.

Bytt bank i dag!

Vargas

Pin It on Pinterest