Slik får du bedre råd etter ferien, ved å ta kontakt med banken, forlang bedre betingelser, eller så bytter du bank. En eneste telefon kan gi de flere tusen kroner i lavere månedsrenter.

Mest sparer du nok på å gå inn i nettbanken og endre betingelsene for de to eller kanskje tre neste månedene, hvor du betaler kun renter og ikke avdrag. Det lar de fleste bankene deg gjøre, om du har et ok forhold til banken din, om har betalt det du skal over tid.

Lest? Maren Turmo – rik på sin frodige rumpe

Sparing er kjedelig, men viktig. Du kan spare mye penger på et år, om du gjør smarte valg, kaster lite mat, fyller drivstoff på riktig dag og handler på tilbud og gjør store innkjøp. Men, det er ved å øke inntektene og senke utgiftene du sparer og tjener mest.

Mange lurer på hvordan folk blir fryktelig rike, mange lurer på hvordan man blir millionær, svaret på det er enkelt. De rike tar økonomisk risiko når de kan, gjør smarte investeringer, med gratis mindre risiko.

Olav Thon (96), er en av Norges rikeste menn, han kjøper eiendommer, selger eiendommer med stor fortjeneste, men han bygger også mange hoteller som går godt. I tillegg bygger han kjøpesentre som han får store inntekter på. En investor med stor sans for god business.

Fellesnevneren for de absolutt rikeste, er at de følger pengestrømmen alltid.

Noen «eksperter» på økonomi, vil be deg om å følge pengene, følg de store inntektene og invester alt overskuddet. Deretter bør du være moderat med pengene, ikke kjøp dyre gaver til deg selv, men jobbe hardt over lang tid, deretter investerer du overskuddet du klarer å få opp.

Slik får du bedre råd etter ferien

Slik får du bedre råd etter ferien.

Etter dette skal du love deg selv og aldri låne penger, som ikke garantert gjør deg litt rikere. Har du kommet så langt i teksten, fortjener du å få vite at det er en av grunnene til at det finnes forskjeller på fattig og rik. Forskjellen er: De rike investerer klokt, låner penger for å bli rikere, de fattige, eller de som aldri vil komme til å bli rike, låner penger – slik at de rike blir enda rikere.

Fortsatt ifølge «ekspertene», er det bare de som virkelig vil det, som blir rike.

Du som jobber hver dag og kun har tre fire uker sommerferie gjennom et langt år, kunne selvsagt ha brukt tiden på andre ting, enn å jobbe. Det er bare å innse at du er på jobb for å få lønn?

Hadde sjefen kommet til deg og fortalt at du får halv lønn fra i morgen, grunnet nedskjæringer, hadde du sannsynligvis sluttet ganske raskt. Fordi vi alle er avhengig av en inntekt, ikke Thon og andre rikinger, men vi vanlige dødelige er avhengig av faste summer inn, fordi det går faste summer ut.

Det er jo slik samfunnet er lagt opp i store deler av den siviliserte verden.

Alt koster penger og vi må ha mat, strøm, drivstoff, forsikringer, hus, bil, ferie og råd til å kjøpe nye klær og annet. Det blir vrient uten en inntekt som kommer samme dato hver måned. Og for de fleste av oss går det helt greit rundt, om man er litt nøktern.

En norsk gjennomsnittslønn ligger på ca 600.000 kroner per år, er man to personer med ca samme inntekt, skal man kunne leve godt av 1,2 mill per år i Norge – uansett hvor man bor.

Er du én av svært mange nordmenn som sliter med egen privatøkonomi? Da bør du stramme inn og få orden i sysakene. Ellers går det mot lønnstrekk eller tap av eiendeler som hytte, båt eller bil – går du lenge nok med inkasso til staten, brenner det snart på dass hos deg.

Lest? Rikingene snylter mest på skatten

Å ta kloke økonomiske valger nemlig ditt eget ansvar hele tiden. Både hva bolig- og forbrukslån angår, men også ditt daglige forbruk er viktig å holde en god oversikt over.

Bruker du mer penger enn du har – vil du kunne betale dyrt for å la det gå for lenge, før du gjør opp regningene dine. Faktisk er det ikke mye som skal til før en rik blir til fattig, det er mye vanskeligere å gjør en fattig til veldig rik, bare over natta.

Ta fram kalkulatoren, begynn å regne på hva det koster å kjøpe lunsj på storkiosker eller bensinstasjon, der en halvliter brus er endel av måltidet. Det er nok dyrere enn mange tror, om man gjør en slik tabbe for ofte. Et skoleeksempel på å få dårlig råd.

Skal du bli svært rik, må du tørre å ta noen sjanser, men aldri med pengene dine. Du må alltid ha fokus på pengene, du må alltid tenke på profitt og aldri gå på akkord med investeringene du gjør.

Slik får du bedre råd etter ferien

Virker en potensiell forretningsavtale for god til å være sann, så skjønner du tegninga og styrer raskt unna. Det er nemlig mange der ute, som ønsker å bli rikere enn deg. Da kan de også velge å gjøre smartere avtaler. Å bli lurt på veien til rikdom er en skjebne du kan risikere å dele med mange som jakter gevinsten.

Lykkes du med å la pengene gjør den tyngste jobben på veien til evig rikdom, er du på god vei. Du skal ikke la lønna være din hovedinntekt, men dine investeringer. Du bør tørre å tenke stort, mye større enn de fleste andre. Aller helst størst av alle, men du må ikke brekke ryggen i forsøket.

Begynn med trygge investeringer, lær deg å kjenne andres suksess. Hva har andre rike gjort på veien til suksess, lær av de beste. Å kopiere andre gir deg ingen suksess, men du kan plukke deler av arbeidsmetodene, og bruke disse til din fordel.

På din vei til å bli rik over natta, er det én ting som bør få fokus. Bruk heller tiden din fornuftig, jobb hardt og vær ærlig på veien. Ingen blir rike over natten uten enten å vinne en premie – eller i form av arv. 

Skal du bli styrtrik må du tørre å satse hardt, følg pengestrømmen og sette deg hårete mål. Invester i overskudd, lån aldri penger, som du vet ikke kan gi deg en fortjeneste på sikt. Det er når du ser at planen virker, når du begynner å tjene penger, utfordringene kommer – det er da du må være forsiktig med pengene og investere alt.

Ole Gunnar Solskjær er manager i verdens største fotballklubb, der tjener den best betalte spilleren, Alexis Sánchez, uvirkelig 4,2 millioner kroner, per uke. Og han spiller ikke fotball engang, fordi han ikke er god nok. Hva synes du om det?

Husk å ringe banken din da du …

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Solskjær får sparken først!

Solskjær får sparken først! Hvis odds-setterne i England får rett, vil gode gamle Roy Hodgson i Crystal Palace og Ole...

Lukk