Slik får du best TV-bildet. Du bør ha tilgang til fiber som gir best hastighet på TV-bildet. Noen hevder at også moderne parabolantenner gir et helt ok bilde. Men her er vi litt skeptiske da dårlig vær og mye vind kan påvirke parabolantennen og dermed også TV-bildet. Uansett hva ekspertene sier.

Bergenet lesetid: 5 minutter

4K-Kvalitet

Alt du behøver er en god nok TV, som kan sende billedkvalitet i 4K. 4K betyr at TV-bildet skal ha omslag 3840 horisontale piksler og 216 vertikale piksler. Som totalt utgjør 4.3 millioner piksler, som igjen gir deg 4K-kvalitet i din stue.

Les også: Tradisjonene gjør julen for deg

Det er dessverre ikke nok. Du må ha en base, modem dekoder, eller TV-boks som du får TV-signalene fra. Vi har et modem fra Sagemcom, fra tidligere GET, nå eid av Telia, som gir oss internett og TV. TV-bildet får vi dog gjennom tredjegenerasjons Apple-TV. Denne gir oss 4K-kvalitet på vår LG OLED-TV.

Det siste vi behøver for å oppnå denne berømte kvaliteten som gir opp mot perfekt TV-bildet – er en 4K HDMI-kabel. Ja, vi vet, alt er relativt, men opp i mot hvilke kanaler som sender den aller beste kvaliteten, så er dette det beste som er å få i dag.

(Vi hadde nok fått ytterligere hastighet og et bedre TV-bildet med fiber, men det er ikke tilgjengelig i boligen.)

Slik får du best TV-bildet

Bildet er tatt av Gerd Altmann fra Pixabay

Kinofølelse

Om du ikke har sett den nye Avatar-filmen, er du ikke særlig opptatt av gode eventyr. Eventyr laget på fantastisk vis med eksepsjonelle farger og en uvirkelig billedkvalitet. Særlig vist på Disney+, men også de beste kinoene. 

Les også: Kunstig intelligens er her, allerede

Slik får du best TV-bildet – ved å velge det beste og riktige utstyret for å få din utvalgte underholdning.

Om du har 4K-kvalitet tilgjengelig, anbefaler vi på det sterkeste Netflix-serien “Our Planet” eller “Vårt Utrolige Hjem” som den heter på norsk. Kommentarene er lest av selveste Sir David Attenborough, som gjør det hele enda litt mer troverdig. 

Fargene i denne serien er noe av det klareste vi har sett i noen dokumentar noen gang. Og det er det som er så spesielt med 4K-kvalitet, man får fram fagene på en helt ny måte, der også det sorte i TV-bildet er helt sort. Ikke nyanser av sort. 

Du har selvsagt sett “Papirhuset“, “The Crown“, “Peaky Blinders“, “Breaking Bad” og “The Darkest Hour“.

Alt dette fantastisk underholdning, nettopp på Netflix. Men det er så mange andre gode måter å bli underholdt på og. Alle disse har det til felles at de sendes i nettopp 4K-kvalitet. Noe som gjør opplevelsen forsterket.

For å få best mulig lyd bør du investere i ordentlige høytalere som gir deg stereolyd, eller i de minste en lydplanke som gjør lyden bedre. Lyden i de fleste TV-ere, uansett pris og kvalitet er ikke bra nok for å få kinofølelsen.

Lineær-TV

For ti år siden visse du neppe hva en app var. Nå har de aller fleste apper for det aller meste. Inkludert TV, underholdning, som hjelpemidler på smarttelefon og for å bestille reiser, blant annet. Utviklingen innen teknologi har neppe vært større.

Les også: Nettsvindel kan ramme alle

Lineær-TV, altså typ NRK eller annet som vi er vant til å bruke som underholdning. Kanskje særlig i helgene, vil som sagt kunne overleve, fordi vi er sidrumpa treiginger, vi nordmenn. Vi vil ha det slik det alltid har vært, vi liker tradisjoner og vi liker å vite hva som skal skje.

En julaften uten “Tre Nøtter til Askepott” kl 11:00 ville ha skapt opptøyer og en gryende borgerkrig over det ganske land. Men vi vil også ha muligheten til å velge helt andre typer underholdning. 

Som f.eks nye prosramplattform som gjør at vi via VR-konseptet kan ta del i et univers som deltager.

Derrick

Vi vil få 4D-konseptet, som krever vår tilstedeværelse på en helt annen måte enn i dag.

Der de fleste sitter med potetgullposen på magen og ser sløvt på levende bilder. Slik som foreldrene våre gjorde på 80-tallet når Derrick kom på NRK, som eneste alternativ. 

Bare tenk på hvilket potensiale som ligger der, for den som klekker den ultimate planene for hva folk flest skal underholdes av, de neste femti årene.

Utfordringen er så stor, at sannsynligheten er heller liten for at det faktisk skjer. Underholdning for morgendagen, vil bli delt i flere kategorier, likt slik det er i dag, men vi vil ha enorme valgmuligheter både for barn, ungdom, unge voksne og for eldre.

Utvalget filmer, serier, live-programmer og sportsbegivenheter, kan bil så stort at noen vil måtte endre konsept eller stenge butikken.

Vargas

Pin It on Pinterest