Alt koster penger, enda noe blir billigere i høysesonger som i julen. Problemet er for mange at man skal ha råd til mange forskjellige kategorier, ikke bare mat og klær, men gaver til mange, pynt og annen luksus man ikke handler så ofte. Slik får du råd til alt i julen!

Å gjøre Julegavehandel på kreditt, har blitt en vane for mange nordmenn, og en gunstig måte å gjøre innkjøp på – særlig for alle de som har evnen til å betale tilbake innen fristen. 

Lest? Priskrigen startet tidlig i år!

I ukene og dagene rett før julaften; går bankterminalene varme, grunnet kjøpekåte nordmenn, som ønsker å glede og imponere sine nærmeste med fine julegaver. Lite er mer tradisjonsbundet enn nettopp det.

Alle som går rundt og tror at pengene man betaler for, fra ett kredittkort, er egne penger, får ofte trøbbel med å gjøre opp for seg i tide. Dessverre er det skyhøye renter på kredittkort-bruk, etter 45-50 dager. Betaler man før, er det både smart og gratis.

All kreditt, er lånte penger, som skal betales tilbake – før eller siden.

Slik får du råd til alt i julen!

Hvilke forventninger man setter seg til julegavene man skal gi bort, avhenger hvor mye penger man skal bruke. Ønsker man å imponere kjæresten, men har egentlig ikke penger – bør ikke kredittkortet være raskeste vei til løsning.

Slik får du råd til alt i julen!

God råd og nok penger er en drøm for de fleste, og mange nordmenn har bedre råd enn på veldig lenge – grunnet lave boliglånsrenter over tid, lav arbeidsledighet og oppgang i norsk økonomi, gir bedre råd for folk flest. Men ikke for alle.

For alle de som bruker kredittkortet riktig og ofte, vet at dette er en fantastisk og gunstig betalingsmåte. Man kan med beste samvittighet betale med kredittkort, så lenge man betaler beløpet i tide, før dyre renter begynner å løpe.

Man kan også vente med å betale, om man har penger til å gjøre opp etterhvert, på kort tid blir ikke beløpene store. Å la være å betale over tid, koster flesk, rentene på de fleste kredittkort er rundt tjue prosent.

I en undersøkelse gjort av inkassoselskapet Lindorff, tømte fjorten prosent av det norske folk, kredittkortet før jul i fjor.

I år ser det ut til at tolv prosent må bruke maks kreditt – for å få råd til de planlagte julegavene. 600.000 nordmenn har i undersøkelsen innrømmet at de vil slite med å gjøre opp for julehandelen i år.

Trenger du virkelig mye penger, og du ikke har nok på bok, bør du angre deg grå for at du ikke har brukt tid og penger på aksjemarkedet for lenge siden. Eller investert i eiendom, fått deg en bedre utdanning, og dermed en bedre betalt jobb.

Slik får du råd til alt i julen!

Det er litt sent å angre på det nå, når julen dundrer innover oss allerede. Ikke sant? Du visste jo at julen kom på ca samme tid i år som i fjor – hva gikk galt? Får du ikke til å planlegge?

Vel, her er det du skal gjøre, og du bør gjøre det nå. I dag.

Da tar du en telefon til banken din og spør om du kan slippe å betale neste avdrag på boliglånet, du betaler kun rentene, så er det noen tusen kroner tilgjengelig for deg og dine i desember. Litt ekstra.

Det aller viktigste du gjør for din egen privatøkonomi, er å bruke litt mindre enn i fjor og året før. På den måten handler du ikke på deg problemer, og sitter heller kanskje igjen med noen kroner når vi skriver 2020 om få dager.

Gaver til barna er ofte de aller dyreste. På ønskelisten kan man finne både nye klær, TV, stereoanlegg, iPhone, iPad eller nytt PC, men spør du vedkommende rett ut hva de savner aller mest – er det ingen av de nevnte varene, men tid.

Tid sammen med familien.

Barn som selv blir spurt om hva de mest ønsker seg til jul, er ofte mer tid med foreldrene. Kvalitetstid med familien kan aldri kjøpes for penger, derfor bør man snakke med barna, lytte oppriktig. Når gjorde du det sist? Svaret kan komme til å overraske deg.

Kilde: Lindorff.no

Vargas

nb_NO
en_GB nb_NO

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
En vinter full av spenning i Premier League

Nå som sesongen i toppdivisjonen av Engelsk fotball nesten er halvspilt har vi notert en rekke spennende utviklinger. Om vi...

Helt sinnssykt!

Mange velger sine ord med omhu, andre kunne ikke brydd seg mindre om hvilke ord og benevnelser man bruker når...

Lukk