Slik får du råd til julehandelen! Planlegging, budsjett og en edruelig holdning til kostnadene rundt både gaver og forbruker er viktig. Husk at de aller fleste nordmenn i full jobb, har bedre råd enn på mange år, grunnet svært lave renter. Det skal ikke være mulig å ha dårlig råd nå, om man har inntekt. I så fall er det din egen feil. Slik får du råd til julehandelen!

Gjeldsslave

Å sette opp budsjett er for noen utenkelig eller bortkastet tid. Men tvingende nødvendig for alle som synes julen er en belastning for økonomien. I verste fall, kan julen bli en hemsko, der det brukes mer penger enn noen gang. Og som fører til problemer til langt inn i det nye året. Du har alltid ansvaret for ditt eget forbruk. Ikke la julen 2020 gjøre deg til gjeldsslave.

Lest? Høstens priskrig på matvarer er i gang!

Bankene har frie tøyler og skyhøye renter på forbrukslån. Alt for mange nordmenn biter på “tilbud” de ikke bør røre. Et kredittkort er gunstig å bruke om man betaler lånet i tide og kun da. Betaler man for sent løper dyre renter. Slik får du råd til julehandelen!

Hvem har skylda for at stadig flere nordmenn, single som par, flest unge, men også eldre – havner i ‘luksusfellen’ og blir gjeldsslaver? Julen kommer hvert eneste år for alle. Bør det ikke være åpenbart at man ikke kan bruke andres penger i kjøpefesten? Vi bruker 60 milliarder kroner i desember måned – sørg for at du ikke er blant de som bruker mest.

Refinansiering

Om du tar kontakt med banken, der du søker om å få slå sammen flere lån til et større lån, kan det gi deg lavere utgifter. Det er en fin måte å få bedre råd på. Refinansiering får alle som har nok sikkerhet på sine lån. Når tok du en verdivurdering på din leilighet eller bolig, sist? Det er bankens garanti for at du får refinansiert lånene dine.

Slik får du råd til julehandelen!

Bankene ønsker at du har god kontroll på utgiftene og lånene dine. Derfor er det gunstig for alle banker at du kommer og vil refinansiere. Du bør ikke være redd for å forsøke å få bedre råd. Det vil alltid bankene hjelpe deg med. All den tid det er en gevinst i boligen du bor i. I form av større verdi.

Boligprisene og prisen på leiligheter har steget i takt med tiden. Så godt som alle byer og tettsteder, sett bort fra perifere strøk og langt mot nord – har økt verdi på hus og leiligheter. Du kan sitte på en gullgruve uten å vite det. Dette bør du sjekke ut nå. Slik får du råd til julehandelen! Akkurat denne julen kan bli din beste, om du tar grep i dag.

Lest? Julemat – husk å gå på do!

Priskrig

Alle former for priskrig er gunstig for forbrukerne. Men vær på vakt. Du kan gå på en smell om du handler over evne eller bruker penger du ikke har. Altså kreditt, som vi har vært inne på. Sørg for å sjekke alle fantastiske tilbud – vær sikker på at det er så billig som du tror.

Black Friday kan være et eldorado for kjøpe-kåte nordmenn på jakt etter billige julegaver eller varer man selv har bruk for. Det kan være riktig, men også her skal man vite hva man betaler. Mange forretninger og nettbutikker reklamerer for varer som faktisk ikke er billigere. Priskrig på mat i Norge, vil foregå i det stille. Dette er matvarer som ikke annonseres, men justeres ned fortløpende.

Rema 1000, COOP Extra og Kiwi, knives i å vinne kundens gunst. Priskrig må julevarer kommer like sikkert som julemusikk til TV-reklamen. Så også i år, men priskrigen startet tidligere i år enn noen gang. Årsak: Den pågående pandemien. Slik får du råd til julehandelen! Du må hvilte hvor mye penger du kan bruke – hver dag.

Bytt bank

De største utgiftene du har per måned, bør være ditt fokus for å få bedre råd. Jo mindre utgifter, jo mer er det igjen til andre ting. Du bør vite nøyaktig hva du har i boliglånsrenter og bytte bank, om denne renten ikke er under 3%. betaler du mer, blir du faktisk lurt. Her er det mye penger å spare, kanskje på én telefon.

Bytt gjerne strømleverandør også. Nå er strømmen rekord-billig. Det vil selvsagt ikke vare utover vinteren. Du bør vite hva du betaler også her. Trenger du to biler i din husstand? Selg den ene og bruk kollektivtrafikk. Sørg for å handle inn matvarer én gang per uke, eller kun når det er nødvendig. Små-handling er dyrt.

Å selge alt du ikke bruker, på Finn.no eller lokale Facebook-grupper, kan også gi deg noen tusenlapper ekstra. Du skulle bare visst hvor mye rart folk flest er villig til å handle brukt, om de “tror” de gjør en god handel.

God økonomi, gjør deg før eller siden rik – om du selv ønsker det. Innen den tid bør du lære deg å leve nøkternt, ikke bruke penger på alt du ønsker deg eller på ting du strengt tatt ikke behøver.

Å bruke mindre penger enn man tjener, fører til et overskudd. Jo større overskudd, jo mer penger til overs. Du kan strengt tatt klare deg på mye mindre enn du tror – særlig i desember.

Lykke til!

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Nye regler vil revolusjonere Premier League!

Nye regler vil revolusjonere Premier League! Det er høye bølger og stor uro i England. Det er ikke bare strengere...

Lukk