Slik får du sommerkroppen! Du vet det så god, men du håper det er en hemmelig formel, eller en enkelt tablett som gir deg flat mage og spretten rumpe.

Da må vi dessverre beklage, det er kun hardt arbeide over tid, riktig kosthold og en god porsjon moral og disiplin for å holde programmet over tid, som gir deg sommerkroppen.

Men hva er en sommerkropp? Alle har jo den samme kroppen om det er vinter eller vår, man får ingen andres kropp, det er jo den du hadde i januar, det samme fleskeberget du har i dag. Om du er overvektig nok, ikke sant?

Sommerkroppen din?

Å være fit, betyr ikke at man nødvendigvis har sixpack, man kan være både sunn, frisk, sterk og godt trent som chubby og ikke for tynn. Hvordan man føler seg, er i høy grad hvordan man er som person i egen kropp. Føler du deg sexy når vekta likevel vipper tresifret, så er du sexy for deg.

Det bør alltid være viktigst.

Slik får du sommerkroppen!

Slik får du sommerkroppen!

Fit eller feit – du vet hva som skal til. De fleste som føler seg overvektig, feit eller bare litt chubby, vet ofte hva som skal til for å føle seg litt mer fit. Spise litt mindre og sunnere – og bevege seg litt mer. 

Man skal ikke måtte trene seg ihjel for å føle seg i bedre form. Faktisk er det bare en livsstilsendring som skal til. For å endre på utseende. Skal du ha sommerkroppen i ordets rette betydning, må det litt mer til. Les: Six pack.

Lest? Vellykket eller mislykket slanking – sitter mellom ørene! 

Kunnskapen om forbrenning, kaloriinntak, kosthold, ernæring, trening og livsstil er skyhøy hos de fleste voksne i Norge. Mange vet at man blir overvektig av å spise mer enn man forbrenner, og at det ofte ikke skal så mye til før man merker det på beltet, at man har gjort noe riktig.

Særlig etter en lang sommer med god mat og god drikke – er det ikke like enkelt å presse flesket inn i alt for trange bukser, skjorter eller arbeidstøy. Og man angrer for at man ikke tok kraftige grep vinteren før.

Tilbake til normalen

For å justere dette tilbake til normalen, gjelder det å legge bort den fete bacon-grillpølsen, ølen, rødvinen, Cavaen, Ginen og de fete dessertene, som sannsynligvis, inneholder mer kalorier enn du makter å forbrenne på en hel uke.

En trent kropp tar tid å oppnå. Er du tidligere utrent og overvektig, er det for sent denne sommeren, dessverre. Skal du lykkes med å bli stram, bør du sette langsiktige mål, søk gode råd hos ekspertene som vet hva som skal til. Det kan koste penger, svette, tårer, og du kan komme til å angre.

Det blir helt sikkert et aldri så lite helvete, men du får jo sommerkroppen du alltid har ønsket deg da. Det er kanskje verdt det?

For å faktisk lykkes med å få sommerkroppen må du følge vår eksempler, men du må huske at du skal holde kroppen vedlike, etter sommeren også, det er lettere sagt enn gjort, så vet du det :

Slik får du sommerkroppen:

 • Vær i stor aktivitet så ofte du kan
 • Vei gjerne opp maten så du vet kaloriinntaket
 • Bruk personlig trener -tren riktig, alltid
 • Tren gjerne til faste tider
 • Få nok søvn
 • Få i deg nok veske
 • Tren de støreste muskelgruppene
 • Tren regelmessig og hardt nok
 • Kjernemuskulaturen er viktig, og bør trenes tidlig
 • Husk at bena er endel av kroppen din
 • Hva du spiser og drikker betyr mye når du trener
 • kosthold og trening henger sammen – skaff kunnskap om begge
 • Terrengsykling, løping, klatring, svømming, sirkeltrening, boksing
 • Sett realistiske, men hårete mål, sett opp delmål underveis
 • Innse at ting tar tid, ikke bruk badevekt,
 • Gi deg selv belønning etter nådde delmål og målsetning

Kjernemuskulaturen er kraftsenteret i kroppen. Styrkeøvelser er vitalt for å få en flott kropp med stram mage, flott overkropp og sterke, stramme ben og armer.

DN.no

Mat og drikke

Hva du spiser og drikker, når du skal redusere vekt, er av langt større betydning enn når du ikke tenker på vekta, helt åpenbart. Men når du skal jakte sommerkroppen, betyr hver eneste kalori langt mer.

Men å trene nok og riktig får direkte følger av hvor raskt du får strammet opp skavankene. Du forblir overvektig, lat og usunn om du ikke har disiplin i hverdagen.

Slik får du sommerkroppen!

For å få best effekt av treningen, skal du trene Aerob trening, dette gjør deg utholdende, du får et bra oksygenopptak som gjør at du kan holde ut hard trening – over tid.

For å komme dit, må man selvsagt ta et skritt om gangen, en trening (eller gjerne to) per dag. For å få mest mulig ut av en slik treningsform, vil det være viktig med god restitusjon.

Lest? Bare snakke litt …

Du finner råd og tips gjennom hundrevis av artikler og annonser om hvor sexy, flott og vakker du blir, om du velger deres veiledning, dietter og pulver. Ikke hør på dem. Gå heller dine egne veier, bruk fagfolk som kan dette. Tren slik din PT forteller deg og sørg for at du holder deg til oppsatt diettplan.

Å spise sunt er veldig individuelt for hva man skal oppnå. Det man bør være forsiktig med er for fete og sukkerholdige produkter. For deg som trener flere ganger i uka, skal du ha tilrettelagt kosthold.

Alle som ikke lever under et strengt treningsregime, på jakt etter sommerkroppen, vet å spise variert, med nok frukt og nøtter, fisk og magert kjøtt. Samt styre unna bearbeidet kjøtt, røyk og for mye alkohol. For å holde seg unna sykdom, men heller leve etter de anbefalte kostholdsråd fra myndighetene. Kjedelig, men utvilsomt viktig.

Dine gener, gir deg også en bakgrunn for hvordan du ser ut, husk at det er ikke alle som kan få sprettrumpe og six pack, derfor er det smart å legge vekk illusjonene om å se ut som en kjendis, influenser eller andre du ser opp til. Gjør det du kan med den kroppen du har og bli fornøyd med det.

Din kropp er ditt kapell, husk at du skal leve lengst mulig. Det er ikke sikkert sommerkroppen gir deg evig lykke eller flere likes, kanskje har du sommerkroppen inne allerede. Da er det bare én ting å gjøre.

Nyte sommeren i lange drag. Spis is, nyt kroppen din.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Kåt etter festen?

Kåt etter festen? Kjenner du deg igjen? Mange kvinner og menn merker at det skjer noe, dagen etter en skikkelig...

Lukk