Slik finner du lettere din favorittvin, ved å lagre alle du liker i en og samme app. en app som brukes over hele verden, der du kan dele dine gode valg med andre. Vin er mer og mer populært i Norge. Det er ikke bare stengte grenser som gjør at vinmonopolene har doblet omsetningen det siste året.

Slik finner du lettere din favorittvin – ved å ta bilde av den med mobilen. Gjerne allerede når du er på Vinmonopolet, slik at du kan lese hva andre faktisk mener om den.

Det er fordi nordmenn velger å nyte sin vin, til både hverdag og fest. Det er kanskje nye drikke trender også. Vi ser ikke den sammme lørdagsfylla som tidligere. Vi ser heller at Ola og Kari nordmenn nyte en flakse eller et glass rødvin på onsdag og lar det bli med det. Det blir det åpenbart mindre fyll av. Heldigvis.

Vivino

Slik finner du lettere din favorittvin, las ned appen – den heter Vivino.

Tenk deg om, neste gang du går langs Aker brygge, bryggen i Bergen, Tønsberg eller Fredrikstad, på en fredag eller lørdag formiddag, sitter det godt voksne kvinner og noen menn, og drikker vin. Helst rødvin til maten, hvitvin til kosen. Og rekene. Livsnyterne vet hva de vil ha i glassene. De vil ha vin. Gjerne dyr vin, de har penger nok, de fleste nordmenn i dag.

Til og med unge har fått øynene opp for god vin.

Vin med eller uten bobler? Prosecco, Cava, Champagne eller kanskje e frisk Cremant? Det finnes så mye forskjellig at det kan være lurt å sjekke ut hva man egentlig liker best. Da er en slik app et fantastisk verktøy. Her kan du lavere dine kjøp og finne tilbake til den samme flasken neste gang du har fortjent et glass. Alt du behøver å gjøre er å ta bilde av etiketten.

Slik finner du lettere din favorittvin
Slik finner du lettere din favorittvin

Norske vindrikkere velger stadig oftere vin med bobler. Mens totalsalget av svakvin økte med 0.3 prosent i fjor, og både rødvin (-0,3%) og hvitvin (-0,2%) hadde tilbakegang, hadde musserende vin en volumvekst på 5,4 prosent, til nærmere 5,5 millioner liter. Men toppselgerne er fortsatt røde viner.

Vinpuls.no

Bobler eller ei

Endelig ser det ut til at nordmenn har oppdaget ny nytelse, tvunget fram av at man må tenke nytt – på eget pol. For ganske lenge siden, hadde Vinmonopolet en bestselger som het: “Husets Rødvin. Pføy! Eddik på vinflaske med hvit etikett. Heldigvis har kvaliteten på utvalget steget med kvantiteten. Nå får man faktisk svært gode viner fra Italia, Frankrike, Spania og ikke minst Zew Zealand, på Vinmonopolet.

Der Italia er det landet som vi nordmenn drikker mest vin fra. Både med og uten bobler. Slik finner du lettere din favorittvin, ved å bruke en app som lar deg sortere dine valg, som du kan dele med dine venner.

Hva vet du egentlig om din vin når du går mellom reolene på Vinmonopolet eller Systembolaget i Sverige? Vet du hva du skal ha, og finner du nøyaktig hva du er ute etter – eller tar du bare en sjanse ut i fra pris, nasjon og etikett?

Lest? Aperol Spritz er den mest populære drinken

Det er som kjent sagt, skrevet, ropt og sunget utallige ord og uttrykk om vin spesielt og alkohol generelt. Det er viden kjent at mange en forfatter, kunstner, politiker eller skuespiller har blitt hektet av de alkoholholdige dråpene, ute, som hjemme. Vin eller sprit. Samme det – fyll er fyll for de som er tørste nok.

Gjester

Vi nordmenn hører gjerne på naboen eller andre kjente og plukker i hyllene ut fra gode råd. Er det en flaske som omtales med positive fortegn, er det nettopp denne flasken vi plukker selv og anbefaler videre. Ikke det at vi er så kunnskapsløse kanskje, men vi har lett for å bli påvirket, både av rusen, men også av det som blir sagt.

Skal du serve vin til gjestene dine, men usikker på hva du skal servere? Spør fagfolkene som jobber der du handler. Mange av disse er svært kunnskapsrike og hyggelige servicemedarbeidere, som mer enn gjerne hjelper deg fram i myldret av utvalg.

Slik finner du lettere din favorittvin – last ned appen i dag, du også.

Det er ikke lenger nok å vite at hvit passer til fisk og skalldyr, og rød passer til kjøtt. Det er en verden av kvalitet der ute, plukker du den riktige vinen til det perfekte måltidet, vil du få deg en svært behagelig overraskelse.

Vargas

Pin It on Pinterest