Slik lager du det perfekte blogginnlegg som får dine lesere til å juble. Ikke nødvendigvis fordi du revolusjonerer verden eller skaper tårer i lesernes øyne, fordi du skriver så fantastisk. I hvert fall ikke bare derfor. Du blir først og fremst bli sett og lest av dine tilhengere.

Og det er faktisk det viktigste.

Du har hørt om ordet Søkemotoroptimalisering, ikke sant? SEO er selve nøkkelen til ditt perfekte blogginnlegg eller din artikkel. Du bør sette deg inn i hva om gjør at Google spesielt, og andre søkemotorer på nettet – vil hente fram og løfte opp nettopp din tekst.

Podkast

Norske bloggere poppet opp som paddehatter fra mitt på to tusentallet og fram til en topp rundt 2015. Da tok Snapchat, Instagram og Facebook over for alvor. Før dagens store sosiale medium har tatt over tronen helt, Podkasten.

“Alle” som driver med podkast, har kanskje blogget tidligere, eller higer etter å gi verden sin stemme og sine meninger verbalt, framfor gjennom tekst. En perfekt måte å nå ut til massene på – om man har noe viktig å si.

Dette betyr ikke at bloggerne har lagt ned tastaturet, langt i fra.

Vi er bare langt færre enn for fire, fem år siden, og vi blogger på en annen måte enn tidligere. Vi som skriver, skriver for de samme leserne, men vi må skrive bedre, på en annen måte og publisere enda litt oftere, for å bli lest.

Problemet for de fleste bloggerne, er at de ikke når ut til folket. Man må ikle seg kokkedarakt, kalle seg Kokkejaevel og håpe det går veien. For det har det jo gjort for Norge største blogger. Men det er med god hjelp av blogg.no, som tar mye av inntektene til noen av toppbloggerne.

Slik lager du det perfekte blogginnlegg

Vargas12.com og Ida Wullf

Om du sammenligner kokkejaevel med eksempelvis, Norges peneste blogger, Ida Wulff. Skriver hun på eget domene, slik som Vargas12.com, og tar hele fortjenesten selv. Smart? ja, men det er også en hake. Uten at vi skal sammenlignes oss med flotte Ida. Alle bloggerne som har en plattform og en bloggliste å presentere sin nettside på. Får masse gratis publisering.

Ida Wulff er endel av felleskapet i United Influencers, og får noe hjelp derfra. Dette er en nettportal for de aller største og beste bloggerne i Norge, men vi kjenner ikke til om det koster mye for bloggerne å være i dette samarbeidet. Litt forlanger de nok.

Her kommer noen tips om hvordan du lager ditt perfekte blogginnlegg, vi vet hva vi snakker om. Vargas12.com er ti år 1. april. Hurra. Slik lager du det perfekte blogginnlegg:

 • Sørg for å ha interne og eksterne lenker i teksten, som vist i dette blogginnlegget
 • Sørg for å ha en lang nok tekst, minimum tusen ord, helst to tusen ord
 • Sørg for å skrive informativ tekst, altså noe andre kan ha nytte av å vite
 • Ikke skriv artikler som ikke er givende, at du er trøtt, sliten eller mangler noe å skrive om
 • Stikkord er viktigere enn noen gang, gjenta stikkordene du har i overskriften, i teksten
 • Google ‘elsker’ din tekst om du deler av din kunnskap – jo mer unikt, jo bedre
 • Ikke kopier andres tekst eller bilder – det skaper problemer for deg
 • Bruk gjerne WordPress som plattform for din blogg – det gir deg gode forutsetninger for å lykkes
 • Ikke betal mer enn du nødvendig for profesjonell hjelp, søk heller råd hos andre bloggere
 • Skriv riktig, skriv godt og skap en nyhet, en trend eller lag nye norske ord
 • Bruk sosiale medier for alt det er verdt
 • Sørg for å være helt rå på SEO

Isabella Löwengrip

Blondinbella i Sverige, Isabella Löwengrip skapte sitt eget imperium med mange ansatte. Gjennom sin egen blogg som hun startet som 14-åringen. Hun var en tid Sveriges mest attraktive og rikeste blogger med millioninntekt. Hun drev flere konsern, gav ut bøker, gjorde sin egen parfyme, sitt eget klesmerke og tjente enorme summer.

Det siste året har Isabella måtte gjøre store endringer for å få endene til å møtes. Hun har vært nær konkurs flere ganger. Men vil alltid stå igjen som beviset for hvor langt man faktisk kan nå med sin egen blogg, som den største i Skandinavia.

Det er hardt arbeide å skrive gode og lange nok artikler eller blogginnlegg.

Du som har blogget en stund kan bekrefte at det er vanskelig å bli sett og hørt. Er du pen og fotogen, har du større forutsetninger til å lykkes om du bruker deg selv i din markedsføring. Slik har det alltid vært. Skjønnhet selger og skaper nysgjerrighet. Spesielt om du sammenligner deg med anonyme blogg-eiere, som Vargas12.com. Da skal innhold være bra, før noen gidder å lese.

Har du greie på biler, skriv om det, har du greie på aksjer skriv om det. Kan du mye om sminke, klær eller blomster, så ligger bloggosfæren for dine føtter. Skriv, skriv, skriv. Kanskje du går med en forfaller i magen?

Vi som publiserer Vargas12.com skriver om alt fra fotball, oppskrifter og mat, sex, nyheter, blogging, kjendiser, film, relasjoner, økonomi og om livet, døden og forelskelse. Vi velger å ha flere temaer å skrive om, du som kan mye om ett spesielt tema, bør holde deg til dette.

Og selvsagt skrive mye om det.

Om du har spørsmål om blogging, om det å skrive eller om publisering, skriv til oss da vel. Behøver du inspirasjon, bla i vårt enorme arkiv til høyre på bloggen, eller abonner gjerne på vårt nyhetsbrev. Det er selvsagt gratis.

La moralen være: Du kan nå dine drømmer som toppblogger, du må bare ville skrive godt nok og nå ut til massene. Til nok folk. Som vil lese.

Lykke til!

Vargas

Pin It on Pinterest