Slik når du dine hårete mål! Det er alltid smart å sette seg egne målsetninger i livet. Enten det er jobbrelatert, sparing, kjæreste, trening, vekt, investeringer eller neste reisemål. Du som har fast inntekt kan planlegge enklere enn de som av ulike grunner ikke har så mye å rutte med. Slik når du dine hårete mål!

Du må vite hva du vil med livet ditt, jo tidligere du planlegger jo større forutsetninger har du for å nå målsetningen.

Det umulig er ikke uoppnåelig, det tar bare litt lengre tid å få gjennomført. God planlegging, nok tid og disiplin på å ikke sprekke – er viktige holdepunkter. Du vil bli millionær før du er 25 år, sier du? Ja, men det er slett ikke umulig om du vet hvordan du skal få inn pengene – helst på lovlig vis.

Vanskelig å bli best

Du går inn for å få de beste karakterene i klassen, men opplever stagnasjon og du er langt unna målsetningen. Hvorfor? Andre ting tar fokuset vekk fra arbeidsoppgavene, du jobber ikke riktig eller nok med fagene, eller du har en lærer som ikke ser jobben du legger ned.

Det er nemlig lettere sagt enn gjort å bli best – uansett hvem du måler deg med og i hvilken kategori du konkurrerer.

Lest? Årets spiller i Premier League!

Derfor bør du slutte å konkurrere der du er dømt til å tape. Sett deg heller egne hårete mål, der du ‘konkurrerer’ mot deg selv, og kun deg. Da vet du at du kan bli den beste utgaven av deg selv, med å nå målet med god strategi og grundig planlegging. Det er viktig at du ikke gaper over for mange mål på engang. Forsøk å begrense det til ett eller to hårete mål.

Å bli født fattig er ikke din egen skyld, men å dø fattig er din skyld

Bill Gates

Å ønske noe sterkt og inderlig, bør være motivasjon god nok. Enten om du vil bli krokodillejeger i Amazonas, jagerpilot i Forsvaret eller fotballproff i England. Drømmer er til for å jobbe mot målet. Den som gir seg har tapt. Følg magefølelsen og aldri gi opp. Slik når du dine hårete mål!

Slik når du dine hårete mål!

Marit Bjørgen

Tror du Marit Bjørgen hadde blitt så fantastisk på ski, om hun la seg ned på sofaen og håpet på det beste? Selvsagt ikke. Marit Bjørgen har vært heldig med sine foreldre, hun har de riktige genene for å bli fysiske sterk. Lav og kompakt, rett og slett bygd for fart. Samt at hun fra barnsben av jobbet med kroppen sin på gården i Rognes. Og i tillegg lagt ned titusenvis av treningstimer med gode folk rundt seg – gjorde til slutt Marit Bjørgen til den mestvinnende skiløper gjennom tidene. Heia Marit!

Du behøver ikke å forsøke å kopiere Marit Bjørgen, det er umulig. Men du kan lær mye av hvordan trønder-jenta har jobbet strategisk mot sine mål. Hun hadde jo opp- og nedturer gjennom karrieren, men flest oppturer som vi vet. Det har kostet blod, svette og tårer for vår store Olympier. Men det skal du vite, ingenting kommer av seg selv. For noen. Du må jobbe knallhardt, hver eneste dag for å nå dine hårete mål.

Slik når du dine hårete mål! Ved opprettholde en viss standard på alt du foretar deg i jobben som må gjøres mot målet.

Forfatter

Tusenvis av nordmenn går rundt med en forfatterspire i magen. Det skrives side opp og side ned, den store drømmen er å gi ut en fantastisk roman som blir hyllet fra alle verdenshjørner. bare en ørlite promille av alle skrivere blir antatt og får verkene sine publisert og utgitt. Maja Lunde, eksempelvis. Det er som du skjønner fryktelig krevende å bli forfatter. En god forfatter, enda litt vanskeligere.

Slik når du dine hårete mål! Ved å jobbe iherdig i en og samme retning, helt til du ser resultater av innsatsen du legger ned.

Manus på manus blir levert til forlagene, faktisk flere tusen hvert eneste år. Slitene redaktører blar og blar, leser og leser, men må refusere de aller fleste. Faktisk blir ikke dårlige manus engang vurdert, de blir forkastet etter et par sider. Derfor må du rett og slett ha dette lille ekstra, der forlagene ser etter – fortellerstemmen som fenger. For å bli antatt.

Til og med de aller største forfatterne i det 21. århundre har gjennom tiden fått avslag på grått papir. Refusert og avvist, gang på gang, før et forlag, Bloomsbury, endelig tok sjansen og gav ut J.K. Rowlings eventyr om “Harry Potter og de vises stein.” Dette forlaget, har gjennom den historien vokst til å bli et av de største i verden. Muligens ved en tilfeldighet fikk verden oppleve bøkene, senere filmene om Harry Potter. Gudskjelov.

Kompani Lauritzen

Ingenting er umulig, det tar bare litt lengre tid! Den tidligere topp-syklisten Dag Otto Lauritzen har skrevet en bok om viljestyrke. Det er en bok du så absolutt bør lese om du vil vite om det det umulige faktisk er mulig.

Du har sett han på TV en rekke ganger, med blant annet “”På Hjul med Dag Otto” og i en rekke “Tour de France” sendinger gjennom mange somre. senere som distre Oberst i Kompani Lauritzen. I boken forteller 64-åringen om opp- og nedturer i sin karriere og i livet forøvrig. Hva du kan gjøre for å rette kursen i ditt liv om du havner utenfor komfortsonen, og er på vei ut av rytmen som gjør at du har det ok.

Som Oberst i Kompani Lauritzen er det nettopp det som er befalets viktigste oppgave. Å få deltagerne til å ha tro på egne ferdigheter. Tro kan som kjent flytte fjell. Med gode lagspillere når det butter i mot, når melkesyre og fortvilelse tar overhånd, blir du oppmuntret og jaget av kompisene dine. Som kan være nok til at du lykkes med dine hårete mål.

I den populære reality-serien er det kjendiser som blir satt på harde fysiske og psykiske tester, de ikke selv engang, tror de skal klare. Men så skjer det noe underveis, man har mer krefter enn man tror, man ønsker å hjelpe laget til suksess som får deltagerne til å ta ut sitt ytterste.

Det sitter veldig ofte i hodet. Alle de sperrene som setter begrensninger for hvordan du lever livet ditt. Slik når du dine hårete mål! Du må ville det nok, ikke la mentale sperre stoppe deg, men du må jobbe målrettet mot drømmen. Du kan klare alt du setter seg som mål.

Lykke til!

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Farmen i kjærlighetens tegn denne høsten!

Farmen i kjærlighetens tegn denne høsten! Årets originale Farmen med ny programleder skal forsøke å underholde med romantikken i fokus....

Lukk