Slik skaffer du deg raske penger! Selvsagt er det fristende å fortelle deg at du bør gjøre det perfekte brekket, eller stjele fra de rikeste du kjenner for å skaffe deg raske penger, men vi er lovlydige som banken, og vil selvsagt ikke oppfordre våre lesere til å bryte loven.

Det skulle ha tatt seg ut. Det du bør gjøre er egentlig ikke så veldig vanskelig – du bør bare følge pengeflommen, være der pengene er, om du skjønner. For å slippe å forbli fattig.

Lest? Skoleveske til 9000 kr er helt ok!

Stor inntekt gir ofte stort forbruk, makter du å senke forbruket vil du ha mer tilbake. Alt om penger handler om debet og kreditt, pluss og minus, forbruk og sparing. Er du disiplinert med pengene dine, vil du se at bunken vokser.

Det er forskjell på å være Onkel Skrue, og være nøktern og smart med pengene sine.

De smarteste investorene plasserer sjeldent penger der risikoen er for stor til å tjene penger, gjerne raskt, men oftest trygt. Samtidig blir det vanskelig å tjene mye, om det ikke er en snev av risiko heller. Sitter du med en liten formue, bør du ikke plassere denne i banken, men i trygge investeringsselskap som forvalter formuen for deg på en trygg måte. Der du bestemmer risikoen.

For at du skal få tak i kæsj, (cash) på en rask og lovlig måte, bør du se på hva du eier.

Har du en leilighet stående med et ledig soverom? Lei ut rommet via Airbnb, så kan du ha en spanjol, en svenske eller en amerikaner boende hos deg allerede i kveld. Selvsagt bør dette planlegges noe – om dere er en familie på fire.

Slik skaffer du deg raske penger!

Slik skaffer du deg raske penger!

Passer det familien å få en vilt fremmed inn i huset, som bruker badet og kjøkkenet deres? Hvis ja, kan dere jo få en venn for livet. Slik skaffer du deg raske penger! Det er nemlig strenge lover og regler for hvem som kan bli godkjent som bruker av dette internasjonale nettverket av mennesker – som trenger en varm seng for en begrenset periode.

Og for deg, en smart og enkel måte å tjene penger på.

Hva med hytta på fjellet, som står ubrukt gjennom store deler av året, burde den ikke kunne leies ut? Hva med båten? Kan den selges, den står jo på land gjennom året uansett? Bare en tanke.

Bruk en kveld til å brainstorming, sett opp en liste over alt dere kan leie ut eller selge. La ungene sitte barnevakt, samle flasker eller gjøre små tjenester i hjemmet, slit at de lærer verdien av jobb, kan bety inntekt. Om dere reiser kollektivt, kan dere kanskje kvitte dere med den ene bilen.

Når snakket dere ærlig og redelig med banken sist? Betaler dere ikke litt for mye i renter på boliglånet? Burde ikke en av dere ha slått i bordet og forlangt bedre betingelser? Hva med strømregningen? Dere betaler betydelig mer enn naboen, hvorfor det?

Slik kan vi altså holde på.

Når sjekket du loftet, garasjen, kjellerboden for ting og tang som noen gjerne ville ha slått kloa i for en skjerv eller to? Kanskje sitter du på en lite gullgruve fordi du ikke sjekket hva dødsbo etter bestemor faktisk inneholdt. Var det ikke både kunst, sølvtøy og gull med edelstener blandet med alt “rotet” du ønsket å kaste?

Raske penger betyr kontanter inn.

På Finn.no eller forskjellige lokale Facebook-sider, kan du faktisk selge hva som helst, du må bare tørre å se etter hva du kan kvitte deg med. Nesten alle har for mye klær, plasser en lav pris på alt du ikke har brukt det siste året. Selg unna alt. Lekene til barna, bare der alene er det en liten formue, og noe av det kan sikkert selges.

Boligkjøp

Skal du bli svært rik, må du investere klokt og riktig, bruke av avkastningen, altså fortjenesten, til å tjene enda mer penger.

La oss ta et eksempel: Kjøp en firemannsbolig, vær sikker på at kjøpet er bra nok, puss opp og lei ut alle leilighetene, invester overskuddet i neste bolig. Dette er noe de fleste faktisk kan gjøre.

På den måten er du på vei til å bli rik, men det vil selvsagt ta tid. Jo mer penger du har til å investere, jo større er sjansen til å bli rik på kort tid, om investeringen er riktig.

En aksje i Berkshire Hathaway (et holding selskap) kostet i 1962 7,56 dollar. I dag koster den samme aksjen rundt 112.000 dollar! Det betyr at den som hadde kjøpt bare ni aksjer for til sammen 68 dollar i 1962, vil nå være dollarmillionær.

Kilde: E24.no

Bitcoins

Å kjøpe Bitcoins er ikke smart før du har omgjort investering til faktiske penger. Bitcoin er en form for digital valuta som egentlig ikke har noen verdi, en krypto-valuta, der man lett kan komme bort i svindlere. Alt med Bitcoin foregår altså via internett, hvor kjøp og salg ikke kan spores. Styr unna, om du ikke vil miste nattesøvnen.

Slik skaffer du deg raske penger!

 Slik skaffer du deg raske penger!

Kjøpte du 1000 Bitcoins i 2008, og fikk solgt disse i dag, ville du ha en formue på 95 millioner kroner. Fordi 1 Bitcoin koster i dag uvirkelige 95.000 kroner. Men som sagt, dette er for de som vet hva de driver med – og du kan sitte igjen som et spørsmålstegn.

Så til andre gode verdier som ikke handler om penger, nødvendigvis.

Småbarn

De slitne vennene dine, de med to småbarn. Når tror du de sov ordentlig sammen til de våknet sist? Der kan du og din partner varte opp med barnepass, for et døgn eller en helg. En vennetjeneste vennene aldri glemmer, som dere får tilbake med renter den dagen dere selv behøver hjelp.

Tenk å måtte male hele huset alene eller flytte uten håndlangere og muskelkraft?

Å investerer klokt gjelder altså ikke bare penger, men tid, venner, familie og ikke minst i barna. Tenk hvor mye gøy man kan gjøre sammen med ungene, uten at det behøver å koste skjorta. En fantastisk investering som dere ikke får igjen i form av penger.

Dere får heller kloke, intelligente barn som vet hva det betyr å ha gode og omsorgsfulle foreldre som bryr seg på ordentlig. Noe bedre måte å bruke tiden på, finner du neppe.

Skal du bli skikkelig rik, må du vite hva du gjør med pengene dine.

Vargas

Pin It on Pinterest